Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Σόδα ή λεμόνι; Πώς θα καθαρίσεις εύκολα την ψησταριά

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Σόδα ή λεμόνι; Πώς θα καθαρίσεις εύκολα την ψησταριά

Τα υλικά που έχεις στην κουζίνα σου αρκούν για να αφαιρέσεις λίπη και βρωμιές από το grill.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή Τσικνοπέμπτη έχει ξεκινήσει και το ψήσιμο στο σπίτι με φίλους είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Κοτόπουλο, μπριζόλες, μπιφτέκια και παϊδάκια έχουν την τιμητική τους και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απολαύσουμε την ημέρα και το καλό φαγητό.

Στο τέλος της βραδιάς υπάρχει μια δουλειά την οποία όλοι θέλουν να αποφύγουν: το καθάρισμα της ψησταριάς. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της είναι να αφαιρέσεις όλα τα κάρβουνα και τυχόν στάχτες που έχουν μείνει στη βάση.

Πετσέτες, βούρτσες μαλλιών, εσώρουχα και άλλα πράγματα που χρησιμοποιούμε για χρόνια αλλά δεν πρέπει

5 τρόποι για να καθαρίσεις εύκολα την ψησταριά

1) με ειδική βούρτσα

Θα τη βρεις στην αγορά και αξίζει να την αγοράσεις για να καθαρίσεις τη ψησταριά σου σε χρόνο Dt.

2) με μαγειρική σόδα

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού πρόσθεσε νερό και μαγειρική σόδα. Ανακάτεψέ το καλά, ώστε να διαλυθεί όλη η μαγειρική σόδα στο νερό. Ψέκασε το διάλυμα στην επιφάνεια της σχάρας και με τη βοήθεια ενός συρμάτινου σφουγγαριού ή βούρτσας τρίψε δυνατά. Συνέχισε να τρίβεις μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια της σχάρας. Περίμενε 10 λεπτά ώστε να δράσει η σόδα και ξέπλυνε με βραστό νερό.

psistaria.jpg

3) με λεμόνι και αλάτι

Αυτός ο τρόπος καθαρισμού έχει αποτελεσματικότητα μόνο όταν η ψησταριά είναι ακόμη ζεστή. Κόψε τα λεμόνια στη μέση και βούτηξέ τα τα σε αλάτι . Τρίψε και στύψε το λεμόνι σε όλη τη ζεστή σχάρα για να διώξεις το λίπος. Τρίψε απαλά με σαπουνόνερο και ετοιμάσου να δεις την ψησταριά πιο καθαρή από ποτέ.

Bonus tip: Η επάλειψη ενός κρεμμυδιού στη σχάρα της ψησταριάς θα βοηθήσει να διαλυθούν τα υπολείμματα από λίπη τροφών, κάνοντας το τελικό καθάρισμα πολύ ευκολότερο. Φρόντισε να τρίψεις το κρεμμύδι στη σχάρα όσο ακόμη είναι ζεστή.

Πηγή κεντρικής: pexels.com