Το μηλόξιδο είναι το μυστικό για τις πιο νόστιμες βραστές γαρίδες

Το μηλόξιδο είναι το μυστικό για τις πιο νόστιμες βραστές γαρίδες

Η λεπτομέρεια που θα απογειώσει τη γεύση του φαγητού σου.

Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής και πολλές από εμάς ξεκίνησαν τη 40μερη νηστεία μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους και αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες και πιο νόστιμες επιλογές του σαρακοστιανού μενού.

Οι γαρίδες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προτιμήσεων του καταναλωτικού κοινού όταν ψωνίζουν νηστίσιμα εδέσματα και όχι άδικα αφού έχουν υπέροχη γεύση και μαγειρεύονται πολύ εύκολα.

Είναι εξαιρετικά πλούσιες σε πρωτεΐνη και ασβέστιο, περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και μπορούν να συνδυαστούν με τα πάντα. Η περιεκτικότητα σε θερμίδες του βρασμένου κρέατος γαρίδας είναι περίπου 95 kcal / 100 γραμμάρια.

Το παράξενο κόλπο για να καταλάβεις αν είναι φρέσκο το αυγό

Το μυστικό υλικό που θα απογειώσει τις βραστές γαρίδες

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς να μαγειρεύεις σωστά τις γαρίδες έτσι ώστε να βγαίνουν ζουμερές, να λιώνουν στο στόμα και να έχουν φίνα γεύση. Τα κατεψυγμένα θαλασσινά πλένονται και αποψύχονται. Αν οι γαρίδες είναι ωμές, θα χρειαστούν περίπου 3 λεπτά για να μαγειρευτούν, εξαρτάται όμως από το μέγεθός τους.

Υπάρχει ένα υλικό που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο βράσιμο της γαρίδας ωστόσο αξίζει να το δοκιμάσεις. Ο λόγος για το μηλόξιδο, το οποίο βοηθά να ξεφλουδιστούν οι γαρίδες πολύ πιο εύκολα αφού χαλαρώνει τη σύνδεση μεταξύ του κελύφους και του κρέατος της γαρίδας.

Πώς θα το κάνεις: Πρόσθεσε αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να καλύψεις τις γαρίδες. Στύψε λίγο χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα, ρίξε φλούδες λεμονιού και πρόσθεσε λίγο μηλόξιδο. Βράσε μέχρι να αποκτήσουν ένα ανοιχτό ροζ χρώμα. Καλή απόλαυση!

Tips

1) Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμες, άνοιξε μία στη μέση και δες το χρώμα της. Αν η σάρκα της είναι λευκή τότε είναι ζουμερή και έτοιμη.

2) Tο μαγείρεμά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6-7 λεπτά.

3) Πρέπει πάντα να περιμένεις να βράσει το νερό και μετά να τις ρίξεις μέσα στην κατσαρόλα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com