Λίγοι κόκκοι καφέ αρκούν για να καθαρίσεις 5 σημεία του σπιτιού

Λίγοι κόκκοι καφέ αρκούν για να καθαρίσεις 5 σημεία του σπιτιού

Πώς θα αξιοποιήσεις τον καφέ για να καθαρίσεις πέντε διαφορετικές επιφάνειες στον χώρο σου.

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι ένα από τα πιο απαιτητικά και χρονοβόρα tasks στη ζωή κάθε γυναίκας. Για καλή μας τύχη ζούμε στην εποχή της απόλυτης τεχνολογίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές συσκευές που μας βοηθούν να καθαρίσουμε αποτελεσματικά ακόμη και την πιο δύσκολη επιφάνεια.

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου αναφέρουν πως χρησιμοποιούν κόκκους καφέ για να καθαρίσουν διάφορες εστίες και προτείνουν να το δοκιμάσεις κι εσύ.

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, τα κατακάθια του καφέ μπορούν να αποτελέσουν το καλύτερο φυσικό καθαριστικό, που θα κάνει τα αντικείμενά σου να φαίνονται σαν καινούρια.

5 χρήσεις του καφέ που αξίζει να δοκιμάσεις

1) Καθάρισμα των ταψιών

Το κατακάθι του καφέ βοηθά σημαντικά στην απομάκρυνση του λίπους από κατσαρόλες και τηγάνια. Οι ιδιότητές του το κάνουν μια πολύ καλή επιλογή καθαριστικού ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες αντικολλητικές επιφάνειες. Γέμισε το τηγάνι από το ένα τρίτο έως τη μέση με ζεστό, σαπουνόνερο και πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας καφέ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, καθάρισε απαλά το τηγάνι και ξέπλυνε.

2) Καθάρισμα του φούρνου και της σχάρας

Οι κόκκοι καφέ απομακρύνουν υπολείμματα τροφών και λίπη από τις σχάρες και το grill. Ανακάτεψε 1 με 2 κ.σ. κατακάθι καφέ με ζεστό νερό, είτε στο νεροχύτη είτε σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα και χρησιμοποίησέ το για να καθαρίσεις τις σχάρες του φούρνου. Άφησε το μείγμα να δράσει για 45 λεπτά, σκούπισε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι και ξέπλυνε με τρεχούμενο νερό.

3) Απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών από το ψυγείο

Τοποθέτησε καφέ στο ράφι του ψυγείου σου και άφησέ τον να απορροφήσει σταδιακά όλες τις δυσάρεστες οσμές. Αν το ψυγείο είναι μεγάλο τοποθέτησε ένα δεύτερο μπολάκι.

4) Απομάκρυνση των οσμών από τα χέρια

Ακριβώς όπως με τις άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο, τα κατακάθια καφέ μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των έντονων μυρωδιών από τρόφιμα όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τρίψε μια μεγάλη κουταλιά καφέ ανάμεσα στις παλάμες σου για να εξαφανίσεις τις οσμές.

Γιατί το νέο trend θέλει να βάλεις το χαρτί υγείας στο ψυγείο

5) Αφαίρεση των γρατζουνιών από τα ξύλινα έπιπλα και τα δάπεδα

Αν τα ξύλινα έπιπλα ή το δάπεδο γρατσουνιστούν μπορείς να τα επαναφέρεις χρησιμοποιώντας κατακάθι καφέ. Φτιάξε μια πηχτή πάστα αναμειγνύοντας καφέ με μια μικρή ποσότητα νερού ή μαγειρικού λαδιού και άπλωσέ το στις γρατσουνιές. Τρίψε απαλά στις κατεστραμμένες περιοχές και άφησε το μείγμα να δράσει για 10 έως 15 λεπτά. Στη συνέχεια, σκούπισε την επιφάνεια με ένα καθαρό πανάκι.

Πηγή κεντρικής: pexels.com