Τα καθαριστικά που δεν πρέπει να αναμειγνύεις με τη χλωρίνη

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τα καθαριστικά που δεν πρέπει να αναμειγνύεις με τη χλωρίνη

Είναι πολλά περισσότερα από αυτά που είχες φανταστεί.

Είναι γεγονός πως όλες οι γυναίκες καταβάλλουμε καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για να δείχνει το σπίτι μας όμορφο, καθαρό και περιποιημένο.

Αρκετές επιφάνειες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και χρειάζονται βαθύ και σχολαστικό καθαρισμό, κυρίως σε δωμάτια όπως η κουζίνα και το μπάνιο. Μερικές φορές, αυτό απαιτεί συνδυασμό πολλών προϊόντων που απομακρύνουν τη βρωμιά και αφήνουν στο χώρο αίσθηση φρεσκάδας.

Τα καθαριστικά που δεν πρέπει να αναμειγνύεις

Eίναι απαραίτητο να είσαι πολύ προσεκτική όταν αναμιγνύεις προϊόντα καθαρισμού, καθώς ορισμένοι συνδυασμοί (όπως η χλωρίνη με το ξύδι) μπορούν να δημιουργήσουν τοξικές αναθυμιάσεις και αέρια που είναι αρκετά επικίνδυνα για την υγεία μας.

1) Χλωρίνη και ξύδι

Από μόνα τους, η χλωρίνη και το ξύδι είναι δύο αποτελεσματικά καθαριστικά που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα. Η ανάμειξη αυτών των δύο προϊόντων καθαρισμού έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό αερίου χλωρίου που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα αν έρθει σε επαφή με το δέρμα μας.

2) Υπεροξείδιο του Υδρογόνου και ξύδι

Ο συνδυασμός υπεροξειδίου του υδρογόνου και ξιδιού μπορεί να δημιουργήσει μια δυνητικά επικίνδυνη χημική αντίδραση. Το μείγμα μπορεί να παράγει υπεροξικό οξύ, μια διαβρωτική ουσία που μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, το δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα.

Καλεσμένη σε δείπνο; 5 δώρα που μπορείς να προσφέρεις και θα αρέσουν σε όλους

3) Χλωρίνη και αμμωνία

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να αναμειγνύεiς χλωρίνη και αμμωνία καθώς ο συνδυασμός αυτών των δύο χημικών ουσιών παράγει χλωραμίνη, ένα άλλο τοξικό αέριο που ερεθίζει τα μάτια και τους αεραγωγούς, δυσκολεύοντας την αναπνοή. Σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, μπορεί να προκαλέσει ναυτία και τάση για εμετό.

4) Χλωρίνη και αλκοόλη εντριβής

Ο συνδυασμός χλωρίνης και αλκοόλης είναι επικίνδυνος τόσο για την υγεία όσο και για τις επιφάνειες που καθαρίζεις. Η ανάμειξη αλκοόλης και χλωρίνης δημιουργεί χλωροφόρμιο το οποίο είναι εξαιρετικά τοξικό.

Πηγή κεντρικής: pexels.com