6 τρόποι για να αξιοποιήσεις το ψωμί που περίσσεψε

Τσακιρίδου Χριστίνα
6 τρόποι για να αξιοποιήσεις το ψωμί που περίσσεψε

Αν περίσσεψε ψωμί μη το πετάξεις αλλά αξιοποίησέ το για να φτιάξεις νόστιμα πιάτα.

Το ψωμί είναι το πρώτο τρόφιμο που αντικρίζουμε σε κάθε Ελληνικό τραπέζι και αποτελεί αγαπημένη απόλαυση όταν συνδυάζετε με τυρί, ντομάτα, ελιές ή κάποιο dip.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αγοράζουμε μεγαλύτερες ποσότητες ψωμιού από αυτές που καταναλώνουμε οικογενειακώς με αποτέλεσμα να περισσέψει, να χαλάσει και αργότερα να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Kάπου εδώ έρχεται ο φούρνος για να δώσει την πολυπόθητη λύση αφού με λίγα υλικά, κάποια μπαχαρικά και ψήσιμο μπορείς να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί και να φτιάξεις λαχταριστά σνακ ή πιάτα.

Πώς θα αξιοποιήσεις τα leftovers από ψωμί

1. Φτιάξε ένα γλυκό ταψιού

Σε ένα ταψί βάλε το μπαγιάτικο ψωμί, μαρμελάδα και βρέξε με γάλα. Ψήσε στον φούρνο και ετοιμάσου να φας το πιο νόστιμο γλυκό.

2. Φτιάξε μπρουσκέτες

Φρυγάνισε το ψωμί ή ψήστο στο φούρνο με λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Πρόσθεσε λαχανικά, τυρί η το αλλαντικό της αρεσκείας σου. Καλή απόλαυση!

3. Πες ναι στο πιο yummy αλμυρό σουφλέ

Κόψε το ψωμί σε κομμάτια και ρίξε τα σε ένα σε ταψί μαζί με ό,τι υλικά έχεις στο ψυγείο. Χτύπησε γάλα με αυγά και περίχυσε το σουφλέ. Ψήσε για 20-25 λεπτά.

4. Φτιάξε κρουτόν

Κόψε το ψωμί σε πολύ μικρά κομμάτια και ψήσε στον φούρνο με ελάχιστο λάδι. Τα κρουτόν που μόλις έφτιαξες είναι η πιο γευστική προσθήκη σε σούπες και σαλάτες.

Το ψωμί, η ντομάτα +5 ακόμη τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

5. Το french toast το σπιτικό

Βούτηξε το μπαγιάτικο ψωμί σε ένα μπολ όπου έχεις χτυπήσει γάλα και αυγά. Άφησέ το να μουλιάσει και έπειτα τηγάνισε τις αυγοφέτες σε ένα τηγάνι όπου έχεις βάλει λίγο βούτυρο. Πασπάλισέ τες με ζάχαρη άχνη ή μέλι και απόλαυσε.

6. Φτιάξε τριμμένη φρυγανιά

Ψήσε το μπαγιάτικο ψωμί στο φούρνο και έπειτα άλεσέ το σε ένα blender. Το τρίμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πανάρισμα λαχανικών, κρέατος ή άλλων υλικών της αρεσκείας σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com