Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την ψαλίδα

Γωγώ Φούντα
Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την ψαλίδα

Φροντίστε τα μαλλιά σας δώστε τους λάμψη...

Όλες οι γυναίκες αγαπούν τα μακριά πλούσια μαλλιά καθώς αποτελεί σημάδι θηλυκότητας! Δυστυχώς όμως, τα μακριά μαλλιά συνήθως πηγαίνουν πακέτο με την ψαλίδα, η οποία καταστρέφει την υγιή τους εικόνα με αποτέλεσμα να δείχνουν φριζαρισμένα και θαμπά. Παρακάτω σας έχουμε κάποια tips για το πως να την αποφύγετε και να δείχνουν τα μαλλιά σας πάντα περιποιημένα...

1. Χρησιμοποιήστε μαλακτική σε κάθε λούσιμο. Μία φορά την εβδομάδα βάλτε και μία πιο δραστική μαλακτική κρέμα, ενώ μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό το οποίο κρατά την τρίχα ενυδατωμένη.

2. Μη βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι ακόμα βρεγμένα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία χτένα με με αραιά δόντια.

3. Προσοχή στα αξεσουάρ μαλλιών. Αν έχετε πολύ λεπτή τρίχα καλύτερα να αποφύγετε τσιμπιδάκια ή πολύ στενά λαστιχάκια γιατί μπορεί να οδηγήσουν στο σπάσιμο της τρίχας και κατ' επέκταση στην ψαλίδα.

4. Μην χρησιμοποιείτε πολλά προιόντα styling όπως αφρούς καi τζελ ενώ αποφύγετε και τα σαμπουάν που περιέχουν αλκοόλη. Το αλκοόλ αφυδατώνει την τρίχα και την κάνει εύθραυστη.

5. Eλαχιστοποιήστε τη θερμότητα που βάζετε στα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερο σεσουάρ και ισιωτικά ενώ προσπαθήστε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας κρατώντας το σεσουάρ σε απόσταση και πάντα στη χαμηλή ένταση.

Διαβάστε επίσης:

Μικρά και χρήσιμα tips για να ετοιμάζεστε γρήγορα το πρωί!

Πώς να απομακρύνετε τους λεκέδες από μελάνι

Tips για πατουσάκια μωρού στο λεπτό!