Υπάρχει ζωή και χωρίς λεφτά

Υπάρχει ζωή και χωρίς λεφτά

Αν δεν σου αρέσει όπως ζεις, μάθε ότι μπορείς να ζήσεις αλλιώς!

Δεν θα σας πούμε αν είναι μόδα ή ανάγκη, κάτι ρεαλιστικό ή ουτοπικό, ένα ακραίο σενάριο ή μια αναπόφευκτη πραγματικότητα. Θα σας πούμε όμως ότι καλό είναι να το προσεγγίσετε με θετική διάθεση και να ακούσετε τι έχουν να σας πουν οι ιθύνοντες γι' αυτό. Ο λόγος για ένα εγχείρημα που στόχο έχει να σας απασχολήσει για λίγο τα χέρια, αλλά τελικά να σας τα λύσει δια παντός.

Αφορά τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός άτυπου συνεταιρισμού ανταλλαγής κυρίως προϊόντων διατροφής και υπηρεσιών. Ο συνεταιρισμός αυτός θα αποτελείται από αυτοδύναμες υποομάδες των 6 ατόμων περίπου, οι οποίες θα αυτό-οργανώνονται και θα παράγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Για την ακρίβεια, με τρεις ημέρες εργασίας ανά άτομο το μήνα, είναι δυνατόν να καλυφθεί το 90% των διατροφικών τους αναγκών χωρίς αυτά να διαθέτουν ιδιαίτερες καλλιεργητικές γνώσεις, χωρίς να κατέχουν ένα αγρόκτημα ή κάποιο οικονομικό κεφάλαιο.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα μπορέσετε να μάθετε αύριο Τετάρτη στις 19:00 από τον Δημήτρη Τριάντο και τα μέλη της κοινότητας European Village στο συνεργαρικό Καφενείο, Μοναστηρίου και Τηλεφάνους στην Ακαδημία Πλάτωνος.