Είσαι ακατάστατη; Έξυπνα hacks για να οργανώσεις το σπίτι σου ενόψει Χριστουγέννων

Ιωάννα Τζανή
Είσαι ακατάστατη; Έξυπνα hacks για να οργανώσεις το σπίτι σου ενόψει Χριστουγέννων

Αυτά τα hacks θα σου διευκολύνουν τη ζωή!

Όλες όσες δεν το... έχουμε και πολύ με την οργάνωση, έχουμε έρθει έστω και μια φορά στη δυσάρεστη θέση να ψάχνουμε ένα σημαντικό έγγραφο και να μην το βρίσκουμε με τίποτα, αφού δε θυμόμαστε καν πού το έχουμε βάλει.

Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο χώρος σου πρέπει να είναι τακτοποιημένος ώστε να σε διευκολύνει στο να στολίσεις και να προετοιμάσεις τα γιορτινά γλυκά και φαγητά, είναι πολύ σημαντικό να μπει μια τάξη στον χώρο σου, εδώ και τώρα!

doyleies spitioy

5 έξυπνα tips για να καθαρίσεις εξονυχιστικά το σπίτι σου, εύκολα και γρήγορα

Αν είσαι... εκ γενετής ακατάστατη και δυσκολεύεσαι πολύ να οργανώσεις κάθε γωνιά του σπιτιού σου, μην ανησυχείς. Για ακόμη μια φορά, εμείς είμαστε εδώ για να σου δείξουμε τον σωστό δρόμο, αποκαλύπτοντάς σου μερικά δοκιμασμένα hacks οργάνωσης που σίγουρα θα σε βοηθήσουν πολύ.

mama kai paidi

Πες αντίο στο χάος που επικρατεί στο σπίτι σου και δημιούργησε ένα πιο οικείο και ευχάριστο περιβάλλον για τους καλεσμένους που θα υποδεχτείς στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Η τάξη, άλλωστε, δημιουργεί πάντα ένα πιο ευχάριστο κλίμα σε κάθε χώρο.

Βάλε ετικέτες στα διάφορα βαζάκια που έχεις στο ράφι της κουζίνας σου

Το να είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι περιέχει το κάθε βαζάκι που βρίσκεται στο ράφι της κουζίνας σου χωρίς να χρειάζεται να τα ανοίγεις και να τα μυρίζεις ένα-ένα για να βεβαιωθείς, θα κάνει τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη και αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να μπει μια τάξη στην κουζίνα σου.

Οργάνωσε τα ντουλάπια σου

Τοποθέτησε με τον σωστό τρόπο τα πιάτα, βάζοντας μπροστά τα πιο μικρά, μετά τα μεγάλα και στο τέλος τα βαθιά.

Χρησιμοποίησε διαχωριστικά συρταριών για να οργανώσεις τον χώρο σου

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό tip για τα συρτάρια που βάζεις τα εσώρουχα, τις μπλούζες και τις πιτζάμες σου.

Χρησιμοποίησε καλάθια

Εγώ προσωπικά αγαπώ αυτόν τον... κομψό τρόπο εξοικονόμησης χώρου. Χρησιμοποίησε όμορφα και διακριτικά καλάθια για την αποθήκευση διαφορετικών αντικειμένων στο σπίτι σου και βάλε πάνω μια ετικέτα που να γράφει τι περιέχει το καθένα από αυτά.



Τοποθέτησε κάθε πράγμα εκεί που του... αρμόζει

Το ξέρω ότι όταν βιάζεσαι αφήνεις καθετί όπου βρεις, αλλά το μόνο που καταφέρνεις με αυτόν τον τρόπο είναι να σου παίρνει περισσότερο χρόνο αργότερα για να το βρεις. Γι' αυτό ξεκίνα να τοποθετείς κάθε αντικείμενο στο μέρος όπου χρησιμοποιείται και όχι όπου βρεις ελεύθερο χώρο!

Φτιάξε έναν χώρο όπου θα αποθηκεύεις όλα τα σημαντικά έγγραφα

Τοποθέτησε όλα τα σημαντικά έγγραφα που μπορεί να χρειαστείς ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσα σε κατηγοριοποιημένους φακέλους και στη συνέχεια αποθήκευσέ τους σε ένα συγκεκριμένο μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στόλισες το δέντρο αλλά τα λαμπάκια είναι λίγα; 3 μυστικά να το φωτίσεις σε χρόνο dt

10 έξυπνοι τρόποι για να οργανώσεις τα βιβλία σου (και δεν είναι απαραίτητη η βιβλιοθήκη)

8 αντικείμενα του σπιτιού που δεν ήξερες ότι πρέπει να καθαρίζεις