Πώς να φροντίζεις το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για να μείνει για πάντα

Πώς να φροντίζεις το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για να μείνει για πάντα

Στόλισες φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο; Δεν χρειάζεται να το αποχωριστείς… ποτέ!

Πολλά είναι τα σπίτια που επιλέγουν να στολίσουν το σπίτι τους στις γιορτές με φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Με έλατο, που έχει κοπεί από ένα δάσος και κάνει και τον στολισμό να είναι ακόμα πιο υπέροχος.

Μήπως κι εσύ έκανες αυτήν την επιλογή φέτος τα Χριστούγεννα; Αν ναι, πρέπει να προσέξεις κάτι πολύ σημαντικό: τη διατήρηση της φρεσκάδας του δέντρου σου.

dentro fysiko

Κι όμως! Το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν επιβαρύνει το οικολογικό μας αποτύπωμα!

Σίγουρα δεν θέλεις μέσα σε λίγες μέρες να μαραθεί και να πάνε στράφι και τα χρήματά σου, αλλά και όλος ο στολισμός που έκανες με την οικογένειά σου. Γι’ αυτό ακολούθησε τα παρακάτω tips και κράτησε «ζωντανό» το δέντρο σου καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά και… για πάντα!

Πώς να φροντίσεις σωστά το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

#1 Επίλεξε τη σωστή βάση για να τοποθετήσεις το δέντρο σου

Ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο χρειάζεται μια σχετικά μεγάλη βάση-δοχείο νερού, ώστε να «ποτίζεται» σωστά και να μη μαραθεί.



#2 Κάθε μέρα πότισμα

Για να είναι ζωντανό και φρέσκο το δέντρο σου κάθε μέρα και όλη την περίοδο των γιορτών, θα πρέπει να γεμίζεις τη βάση του με νερό καθημερινά. Ειδικά, τις πρώτες πέντε με επτά μέρες που θα το έχεις στο σαλόνι σου, θα πρέπει να είσαι πολύ τακτική με το πότισμα του δέντρου.

#3 Μη χρησιμοποιήσεις λίπασμα

Το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σου χρειάζεται μόνο νερό. Τίποτε άλλο!



#4 Προσοχή μην ξεραθεί

Απόφυγε να τοποθετήσεις το δέντρο σου κοντά σε καλοριφέρ ή κλιματιστικό, γιατί ο θερμός αέρας το μόνο που θα κάνει είναι να το ξεράνει πολύ γρήγορα.

Extra tip: Όταν τελειώσουν τα Χριστούγεννα, μην πετάξεις το δέντρο σου. Μεταφύτευσέ το στον κήπο σου και θα το έχεις για μια ζωή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 tips για να διαλέξεις φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για το σπίτι σου

20 ιδέες για να στολίσεις ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από τα συνηθισμένα