Κι όμως! Το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν επιβαρύνει το οικολογικό μας αποτύπωμα!

Μαρία Ροδίτη
Κι όμως! Το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν επιβαρύνει το οικολογικό μας αποτύπωμα!

Στόλισε με ένα έλατο το σαλόνι σου και αυτό αρκεί για να προστατεύσεις τον πλανήτη.

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι η επιλογή ενός φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου μόνο κακό κάνει στο περιβάλλον. Η σκέψη των περισσότερων, δηλαδή, είναι ότι κόβονται δέντρα από τα δάση μόνο και μόνο για έναν εντυπωσιακό στολισμό. Μήπως κι εσύ αυτό πιστεύεις; Μπορεί να μην έχεις δίκιο!

Αρκεί να μάθεις ότι ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στον πλανήτη, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι το έχεις προμηθευτεί από ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα να τα παρέχουν στις αγορές. Τα δέντρα αυτά μεγαλώνουν σε ειδικές φάρμες με προορισμό την χριστουγεννιάτικη αγορά και βεβαίως αντικαθίστανται αμέσως από ένα άλλο δεντράκι που θα φυτευτεί στη θέση εκείνου που έχει κοπεί για να δοθεί προς πώληση.

maps google

Κάτι άλλαξε στους χάρτες της Google και είναι eco-friendly

Τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα επιβραδύνουν την κλιματική αλλαγή

«Είναι απόλυτα κατανοητό γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αγοράζοντας αληθινό δέντρο θα βλάψουν το περιβάλλον, αλλά ισχύει το ακριβώς αντίθετο», εξηγεί κηπουρός στο Wales Online. Και προσθέτει: «Χρειάζονται περίπου οκτώ χρόνια για να αναπτυχθεί ένα μεσαίου μήκους φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το δέντρο βοηθά στον καθαρισμό του αέρα λαμβάνοντας διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνοντας οξυγόνο. Κάνει, δηλαδή, φωτοσύνθεση». Όσα περισσότερα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα αγοράζουμε, τόσα περισσότερα θα φυτευτούν στη θέση τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν διαταράσσεται η ισορροπία στις φάρμες καλλιέργειας και ότι τα δέντρα θα συνεχίσουν να απελευθερώνουν οξυγόνο, το οποίο επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή.

https://www.instagram.com/p/CIxeSkWhINB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τρόποι για να φροντίσεις το περιβάλλον αυτά τα Χριστούγεννα

Υπάρχουν, βεβαίως, κι άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτές τις γιορτές και να συμβάλεις κι εσύ με τον τρόπο σου στη διάσωση του πλανήτη.



#1 Κομποστοποίησε το δέντρο σου

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό λίπασμα για τα φυτά και δέντρα του κήπου σου. Τεμάχισέ το σε μικρά κομμάτια και θάψε τα φύλλα και τα κλαδιά του στον κήπο. Τα κομμάτια σιγά-σιγά θα αποσυντεθούν και θα δώσουν «ζωντάνια» στα υπόλοιπα φυτά.

#2 Μεταφύτευσε το δέντρο σου

Το πλεονέκτημα της αγοράς φυσικού δέντρου είναι ότι αυτό μπορεί να ανακυκλωθεί όταν πια θα έχουν τελειώσει τα Χριστούγεννα. Μεταφύτεψέ το, λοιπόν, στον κήπο σου και έχε το εκεί για πολλά, πολλά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απεγνωσμένη προσπάθεια της Cara Delevingne να ακουστεί η φωνή της- Ο πλανήτης πρέπει να σωθεί

Wait! Πριν σκεφτείς να πετάξεις το παλιό σου jean μήπως να το επαναχρησιμοποιήσεις;