Αντίο για πάντα στον σκόρο- Πώς θα τον διώξεις εύκολα από τα ρούχα και το σπίτι σου

Αντίο για πάντα στον σκόρο- Πώς θα τον διώξεις εύκολα από τα ρούχα και το σπίτι σου

Μικρά αλλά αποτελεσματικά κόλπα που θα δώσουν τη λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα οικιακά προβλήματα.

Ο σκόρος είναι ένας από τους πιο ανεπιθύμητους επισκέπτες κάθε νοικοκυριού. Αυτό που ελάχιστες από εμάς γνωρίζουν είναι πως εκτός από τον σκόρο των ρούχων υπάρχει κι αυτός του φαγητού, που μπορεί να εμφανιστεί και στη δική σου κουζίνα. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς εύκολα να πάρεις μερικά προληπτικά μέτρα στο χώρο σου για να μην βρεθείς αντιμέτωπη με αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να καθαρίζεις τα ρούχα σου πριν τα αποθηκεύσετε. Ακόμη και λεκέδες που δεν είναι άμεσα ορατοί όπως λεκέδες ιδρώτα ή από διάφανα ποτά, μπορούν να οξειδωθούν με την πάροδο του χρόνου και να προσελκύσουν έντομα», αναφέρει η Carolyn Forte, Εκτελεστική Διευθύντρια του Εργαστηρίου Οικιακής Φροντίδας & Καθαρισμού στο Good Housekeeping Institute.

Τι είναι ο σκόρος των τροφίμων

Ο σκόρος τροφίμων δεν είναι ένα συγκεκριμένο ζωύφιο αλλά χρησιμοποιούμε τον όρο για να περιγράψουμε πολλά διαφορετικά είδη σκόρων που μολύνουν και αλλοιώνουν τα τρόφιμα. Σύμφωνα με την Terminix (μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καταπολέμησης παρασίτων στον κόσμο,) οι σκόροι που προσβάλλουν τα τρόφιμα είναι συνήθως πολύ μεγαλύτεροι από τους σκόρους των ρούχων. Ένα αναγνωριστικό χαρακτηριστικό που έχουν οι σκόροι των ρούχων είναι οι μικροσκοπικές τρίχες. Μια πολύ καλή λύση είναι να βάλεις αυτοκόλλητες παγίδες σκόρου στο εσωτερικό των ντουλαπιών που περιέχουν τρόφιμα.

Πώς θα διώξεις τον σκόρο

1) Μοσχοκάρφια

Η ναφθαλίνη ή τα σκοροκτόνα έχουν πολύ ενοχλητική μυρωδιά. Πες ναι στα μοσχοκάρφια. Το φυσικό υποκατάστατο των σκοροκτόνων όχι μόνο θα διώξει τα ενοχλητικά παράσιτα αλλά θα προσθέσει ευχάριστο άρωμα στα ρούχα σου. Βάλε τα σε πουγκιά και κρέμασέ τα στις ντουλάπες σου.

2) Αιθέρια έλαια

Αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, θυμάρι και μέντα λειτουργούν εξαιρετικά καλά στην απομάκρυνση του σκόρου. Μια ακόμη καλή εναλλακτική είναι το σανταλόξυλο.

3) Σαπούνι

Συγκέντρωσε τα υπολείμματα από το σαπούνι σου, τύλιξέ τα σε τούλι και τοποθέτησέ τα στο ντουλάπι ή το συρτάρι σου. Ο σκόρος δεν θα πλησιάσει ποτέ ενώ τα ρούχα σου θα μυρίζουν υπέροχα.

Αν θες να καθαρίσεις τα ακουστικά σου αλλά δεν ξέρεις πώς, σου έχουμε την πιο εύκολη λύση

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: