4 σημεία στο σπίτι που μπορείς να καθαρίσεις με χλωρίνη

Ιωάννα Τζανή
4 σημεία στο σπίτι που μπορείς να καθαρίσεις με χλωρίνη

Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε οτιδήποτε, από έπιπλα μέχρι ρούχα γυμναστικής.

Όσον αφορά στις προμήθειες καθαρισμού, είμαι σίγουρη πως η γιαγιά σου κρατούσε τα πράγματα αρκετά απλοποιημένα. Το πιθανότερο είναι να είχε μία βούρτσα για τρίψιμο, έναν κουβά και μία χλωρίνη. Σήμερα θα σταθούμε στο τελευταίο...

Με τόσα εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις αυτό το παλιό, αλλά απίστευτα αποτελεσματικό, απολυμαντικό προϊόν. Ωστόσο, η κλασική χλωρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο το σπίτι, ακόμη και στον κήπο, χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύεσαι αγοράζοντας 10 διαφορετικά καθαριστικά.

Αντίο για πάντα στον σκόρο- Πώς θα τον διώξεις εύκολα από τα ρούχα και το σπίτι σου

Η χλωρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό ολόκληρου του σπιτιού και είναι πολύ οικονομική. Πάμε, λοιπόν, να μάθουμε πώς και πού μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις.


https://www.instagram.com/p/Cb4a9hODCUj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χρήση χλωρίνης στο πλυντήριο

Η χλωρίνη είναι πολύ χρήσιμη όταν έχεις να πλύνεις ρούχα που πρέπει να απολυμανθούν (για παράδειγμα, βρεφικά ρούχα ή ρούχα γυμναστικής). Για να πετύχεις βαθύ καθαρισμό, πρόσθεσε 2/3 φλιτζανιού για ένα τυπικό πλυντήριο ή 1/3 φλιτζανιού για ένα μηχάνημα υψηλής απόδοσης.

Χρήση χλωρίνης στην κουζίνα

Η χλωρίνη μπορεί να κάνει όλα όσα κάνουν πολλά διαφορετικά καθαριστικά κουζίνας μαζί. Η ειδικός σε θέματα καθαριότητας, Mary Gagliardi, συνιστά την ανάμειξη ½ φλιτζανιού χλωρίνη με ένα γαλόνι νερό. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως απολυμαντικό για πάγκους, νεροχύτες, πλακάκια, δάπεδα, για το ψυγείο σου, συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα και άλλες σκληρές, μη πορώδεις επιφάνειες.

Για την απολύμανση των πλαστικών δοχείων απορριμμάτων, θα χρειαστείς μια ελαφρώς ισχυρότερη λύση: ανακάτεψε ½ φλιτζάνι χλωρίνη με ¾ γαλόνι νερού. Για τις πλαστικές σανίδες κοπής, ένα πιο αραιωμένο διάλυμα θα σε βοηθήσει: ανακάτεψε 2 κουταλάκια του γλυκού χλωρίνη με 1 γαλόνι νερό.



Χρήση χλωρίνης στο μπάνιο

Από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι, η χλωρίνη καλύπτει όλες τις ανάγκες του μπάνιου σου για βαθύ καθαρισμό και καταστροφή βακτηρίων. Θέλεις να καθαρίσεις την πλαστική κουρτίνα του μπάνιου σου και να τη σώσεις από τη μούχλα; Βάλ' τη στο πλυντήριο με απορρυπαντικό και 2/3 φλιτζανιού χλωρίνη για να καθαρίσει αποτελεσματικά. Θέλεις να απολυμάνεις τα πλαστικά παιχνίδια μπάνιου του παιδιού σου; Ανακάτεψε ½ φλιτζάνι χλωρίνη με 1 γαλόνι νερό, άφησε τα παιχνίδια να μουλιάσουν για πέντε λεπτά και μετά ξέπλυνε καλά. Έχουν πιάσει μούχλα τα πλακάκια του μπάνιου σου; Ανάμειξε ¾ φλιτζανιού χλωρίνη με 1 γαλόνι ζεστό νερό, τρίψε την επιφάνεια και ξέπλυνε μετά από 10 λεπτά με ζεστό νερό.

Χρήση χλωρίνης στον κήπο

Για να καθαρίσεις τα πλαστικά έπιπλα της βεράντας σου, η Mary Gagliardi συνιστά να αναμείξεις ¾ φλιτζανιού χλωρίνη με 1 γαλόνι ζεστό νερό, να τα τρίψεις και μετά από 10 λεπτά, να ξεπλύνεις με ζεστό νερό.

Η χλωρίνη μπορεί, επίσης, να φανεί χρήσιμη και για τις ζαρντινιέρες σου. Για να αποφύγεις την εισαγωγή μούχλας ή ασθενειών στα φυτά σου, καθάρισε τις γλάστρες του περασμένου έτους με διάλυμα ½ φλιτζάνι χλωρίνη και 1 γαλόνι νερό. Αφού τις αφήσεις να μουλιάσουν για 5λεπτά, ξέπλυνέ τες και άφησέ τες να στεγνώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αν θες να καθαρίσεις τα ακουστικά σου αλλά δεν ξέρεις πώς, σου έχουμε την πιο εύκολη λύση

3 φυσικά καθαριστικά για το σπίτι που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου για κάθε χρήση