Πώς θα φτιάξεις tie-dye πασχαλινά αυγά με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου

Πώς θα φτιάξεις tie-dye πασχαλινά αυγά με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου
@sarashootingit

Μια συνηθισμένη χαρτοπετσέτα και χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι τα βασικά υλικά για να δημιουργήσεις tie-dye πασχαλινά αυγά.

Το Πάσχα είναι πιο κοντά από ποτέ και σίγουρα έχεις ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες για το εορταστικό τραπέζι. Αρνί, κατσίκι, κουλουράκια και τσουρέκια θα έχουν την τιμητική τους την Κυριακή του Πάσχα μαζί με τα… αυγά. Για τα πασχαλινά αυγά- όπως ξέρεις- πρέπει να φροντίσεις πολύ πιο νωρίς και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ως είθισται, τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε κόκκινα τα αυγά, αλλά όχι μόνο. Εδώ και πολλά χρόνια πολλές είναι οι νοικοκυρές που επιλέγουν κι άλλα χρώματα για τα πασχαλινά αυγά, όπως το κίτρινο, το πράσινο και το μπλε. Αν εσύ, ωστόσο, φέτος ψάχνεις να κάνεις αυτό το κάτι διαφορετικό, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου αναφορικά με τα πασχαλινά αυγά, σου έχουμε την τέλεια ιδέα: φτιάξε τα κλασικά κόκκινα, αλλά φτιάξε και tie-dye πασχαλινά αυγά.

Μην πετάξεις τα πασχαλινά καλάθια πριν δεις πώς να τα αξιοποιήσεις

Ξέρεις, λέω για αυτά τα πολύχρωμα, με αφηρημένα σχέδια αυγά, που σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά στο εορταστικό τραπέζι και θα είναι η αιτία για να λάβεις πολλά «συγχαρητήρια» από τους καλεσμένους σου.

Πώς θα κάνεις tie-dye πασχαλινά αυγά

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα tie-dye πασχαλινά αυγά είναι τα εξής:

Χαρτοπετσέτες

Λευκό ξύδι

Νερό

Βρασμένα αυγά

https://www.instagram.com/p/CblNPokMTzS

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Μπουκάλι με ψεκαστήρα

Η εκτέλεση της συνταγής

Αφού έχεις βράσει τα αυγά και τα έχεις αφήσει να κρυώσουν καλά, ξεκινάς τη διαδικασία για να τα κάνεις tie-dye. Αρχικά, ρίξε πάνω σε μια χαρτοπετσέτα μερικές σταγόνες από τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που έχεις.

Στη συνέχεια, γέμισε το μπουκάλι με ψεκαστήρα με νερό και ξύδι (1 κουταλιά ξύδι για κάθε ποτήρι νερό) και ψέκασε τη χαρτοπετσέτα, έτσι ώστε να διαλυθούν και να αναμειχθούν μεταξύ τους τα χρώματα. Τύλιξε με τη βαμμένη χαρτοπετσέτα ένα-ένα αυγό στερεώνοντάς τη με λαστιχάκι και άσε το έτσι για 30 δευτερόλεπτα ώστε να βάψει καλά. Άσε τώρα τα αυγά σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και… είσαι έτοιμη!