Πώς θα κόψεις εύκολα το καρπούζι με 3 διαφορετικούς τρόπους

Πώς θα κόψεις εύκολα το καρπούζι με 3 διαφορετικούς τρόπους

Οι πιο ευφάνταστοι τρόποι κοπής για να ενθουσιάσεις τους καλεσμένους σου.

Αν υπάρχει ένα και μόνο φρούτο το οποίο έχουμε ταυτίσει με το καλοκαίρι, αυτό είναι αναμφίβολα το καρπούζι. Γευστικό, δροσιστικό και χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάθε ώρα και στιγμή.

Το να διαλέξεις ένα «καλό», ώριμο καρπούζι δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση υπάρχουν ωστόσο μερικά κόλπα που θα σε βοηθήσουν. Ένα ώριμο καρπούζι πρέπει να έχει μια ελαφριά, γλυκιά μυρωδιά ενώ το χτύπημά του θα σε κάνει να καταλάβεις εάν αξίζει να το αγοράσεις. Χτύπησε προσεκτικά το καρπούζι με το χέρι σου και άκουσε τον θόρυβο που θα κάνει. Ένα ώριμο καρπούζι θα ακούγεται κούφιο, ενώ ένα άγουρο καρπούζι θα ακούγεται περισσότερο σαν «χαστούκι».

To μυστικό για να μην ξεθωριάζουν τα μαύρα ρούχα το έχεις μέσα στην κουζίνα σου

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου 3 από τους ευκολότερους τρόπους για να κόψεις το καρπούζι σου...like a pro.

3 τρόποι για να κόψεις το καρπούζι σε χρόνο Dt

1) 1ος τρόπος: κόψιμο σε τρίγωνα

Iδανικό για σερβίρισμα σε πιατέλα.

Πώς θα το κάνεις: Τοποθέτησε το καρπούζι σου στον δίσκο κοπής και κόψε τις δύο του άκρες. Στη συνέχεια σήκωσε το και κόψε το στη μέση με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι. Έπειτα κόψε σε τέταρτα τα δύο αυτά ημισφαίρια του καρπουζιού. Μόλις το έχεις ολοκληρώσει κόψε το καρπούζι σε μικρά τρίγωνα. Τόσο απλό.

karpouzi7.jpg

2) 2ος τρόπος: κόψιμο σε κύβους

Πώς θα το κάνεις: Κόψε ένα ολόκληρο καρπούζι στη μέση κατά πλάτος με ένα μεγάλο μαχαίρι. Τοποθέτησε το μισό καρπούζι από την κομμένη πλευρά πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Αφαίρεσε αρχικά τη φλούδα με το μαχαίρι, φροντίζοντας να μην αφήσεις καθόλου λευκή σάρκα. Στη συνέχεια κομμάτιασε το εσωτερικό του καρπουζιού σε κύβους.

3) 3ος τρόπος: κόψιμο σε μπάλες

Πώς θα το κάνεις: Τοποθέτησε το καρπούζι σου στο ξύλο κοπής. Πάρε το ειδικό κουτάλι για μπάλες πεπονιού (aka παριζιέν). Βγάλε το εσωτερικό του καρπουζιού και αυτομάτως θα έχεις μικρές μπάλες, έτοιμες για κατανάλωση.

Πηγή κεντρικής: pexels.com