Πώς θα οργανώσεις το νεσεσέρ των διακοπών σου για να μην αφήσεις τίποτα πίσω

Παυλίνα Μητροφάνη
Πώς θα οργανώσεις το νεσεσέρ των διακοπών σου για να μην αφήσεις τίποτα πίσω

Ετοιμάζεσαι για ταξίδι; Φτιάξε βαλίτσα και μη ξεχάσεις να πάρεις νεσεσέρ μαζί.

Κι όμως! Τα νεσεσέρ είναι must have item για το ταξίδι σου. Τα πράγματα είναι κάπως έτσι: Όχι μόνο αναγκάζεσαι να στριμώξεις τα ρούχα στον περιορισμένο χώρο της βαλίτσας σου, αλλά αναγκάζεσαι να βρεις χώρο για να χωρέσεις κάπου και τα προϊόντα περιποίησης.

Πολλές γυναίκες έχουν μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης, που δεν κάνουν μέρα χωρίς αυτή. Δεν διαπραγματεύονται το γεγονός των διακοπών για να κάνουν μια εξαίρεση. Και αν θες τη γνώμη μου; Αυτό είναι το σωστό και ειδικά στην περίπτωση του skincare, αφού είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεται από την καθημερινότητα.

Πώς να οργανώσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές τέλεια και χωρίς άγχος

Έτσι θα οργανώσεις το νεσεσέρ των διακοπών σου

Αφού λοιπόν το καλοκαίρι είναι «εδώ» και έχεις προετοιμάσει ήδη το ταξίδι σου, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείς να πακετάρεις όλα τα προϊόντα περιποίησής σου και να μην αφήσεις τίποτα πίσω.

Να έχεις ένα έτοιμο νεσεσέρ

Να έχεις πάντα έτοιμο ένα νεσεσέρ. Αντί να αφιερώνεις χρόνο για να ετοιμάζεις ένα νεσεσέρ κάθε φορά που ταξιδεύεις, φρόντισε να έχεις ήδη ένα έτοιμο, για να το έχεις στη διάθεσή σου και να μπορείς να το πακετάρεις εύκολα στη βαλίτσα σου. Μην χρησιμοποιείς τα προϊόντα που θα έχεις σε αυτό το νεσεσέρ τακτικά στο σπίτι (με εξαίρεση ίσως την οδοντόβουρτσα και τα καλλυντικά σου).

Μπουκαλάκια ταξιδιού

Αν το αγαπημένο σου προϊόν είναι σε μεγάλη συσκευασία που μέσα σου ξέρεις ότι αυτό θα είναι η αιτία για να μη χωρέσουν άλλα προϊόντα, τότε πάρε λίγο από το προϊόν και τοποθέτησέ το σε ένα μπουκαλάκι ταξιδιού. Έτσι, και δε θα σου λείψει η αγαπημένη σου ενυδατική στις διακοπές αλλά και θα εξοικονομήσεις χώρο στο νεσεσέρ σου.

https://www.instagram.com/p/CcqCoS3olwQ

Ιδανικό νεσεσέρ

Αγόρασε ένα αρκετά μεγάλο νεσεσέρ για να αποθηκεύσεις όλα τα προϊόντα περιποίησής σου, ώστε να μην έχεις πολλές τσάντες. Εάν έχει πολλές θήκες, είναι ακόμα καλύτερο, ώστε όλα τα προϊόντα σου να μπορούν να ταξινομηθούν ανά κατηγορία (μακιγιάζ μαζί, προϊόντα μαλλιών μαζί, skincare κ.λπ.).

Δες πώς θα οργανώσεις τα προϊόντα περιποίησης σου σε κατηγορίες:

  • μακιγιάζ
  • υγρά προϊόντα
  • ξηρά προϊόντα
  • οδοντιατρικά προϊόντα
  • για το μπάνιο σου (σαμπουάν, conditioner, body wash)
  • λοσιόν
  • προϊόντα μαλλιών

Tip: Τα προϊόντα που είναι σε υγρή μορφή, ιδανικά θα πρέπει να τα συσκευάσεις σε αδιάβροχη σακούλα σε περίπτωση διαρροής.

Το κλειδί είναι… η πρόληψη!

Μόλις επιστρέψεις από το ταξίδι σου, οργάνωσε ξανά το νεσεσέρ σου ξαναγεμίζοντας τα μπουκαλάκια που εμπεριείχαν το σαμπουάν, το conditioner, το body wash και την ενυδατική σου, ώστε να είσαι έτοιμη για το επόμενό σου ταξίδι.

Η βαλίτσα για το ταξίδι σου δεν πρέπει να είναι το πιο αγχωτικό part της προετοιμασίας. Διευκόλυνε τον εαυτό σου, έχοντας τα προϊόντα περιποίησης έτοιμα να ταξιδέψεις.