Πώς θα καθαρίσεις την κουρτίνα του μπάνιου για να πάψει να είναι εστία μικροβίων

Πώς θα καθαρίσεις την κουρτίνα του μπάνιου για να πάψει να είναι εστία μικροβίων

Δεν φαντάζεσαι πόσα μικρόβια και μούχλα συγκεντρώνονται πάνω στην κουρτίνα του μπάνιου.

Υπάρχουν ορισμένα σημεία του σπιτιού που πραγματικά δεν πάει ο νους σου πόσα μικρόβια μπορούν να συγκεντρώσουν. Και πόση μούχλα. Το πιο… hot spot αυτών; Η κουρτίνα του μπάνιου. Σκέψου απλά! Εσύ κάνεις μπάνιο, η κουρτίνα βρέχεται από το νερό και μετά αυτό το νερό παραμένει πάνω της. Να το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας.

Και όπως ίσως γνωρίζεις, πάνω στη μούχλα μπορούν να αναπτυχθούν μικρόβια τα οποία αργά ή γρήγορα να φτάσουν σε εσένα. Σίγουρα αυτό δεν το θέλεις, σωστά; Γι’ αυτό, λοιπόν, θα πρέπει μαζί με όλο το υπόλοιπο σπίτι πού και πού να πλένεις και την κουρτίνα του μπάνιου.

Πώς να καθαρίζεις και να φροντίζεις τα έπιπλα εξωτερικού χώρου καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

Κάθε πότε να πλένεις την κουρτίνα του μπάνιου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό είναι να πλένεις την κουρτίνα του μπάνιου μία φορά τον μήνα, ώστε να είσαι ασφαλής και να προλαμβάνεις την εμφάνιση μικροβίων.

katharismos_kourtina_baniou.jpg

Μέσα στη διάρκεια του μήνα, μπορείς πού και πού να ψεκάζεις με ένα προϊόν καθαρισμού την κουρτίνα, ώστε να απολυμαίνεται και να παραμένει καθαρή μέχρι το καλό πλύσιμό της.

Πώς θα πλύνεις σωστά την κουρτίνα του μπάνιου

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να καθαρίσεις την κουρτίνα του μπάνιου είναι τα εξής:

Μαγειρική σόδα

Πανί με μικροΐνες

Άσε την κουρτίνα κρεμασμένη στο μπάνιο όπως ακριβώς είναι. Βρέξε με νερό το πανί με τις μικροΐνες. Ρίξε μαγειρική σόδα πάνω στο πανί και τρίψε την κουρτίνα.

Στη συνέχεια, ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό και άφησε την κουρτίνα να στεγνώσει.