Πώς θα κάνεις τα δερμάτινα έπιπλα σαν καινούρια με υλικά που έχεις στο σπίτι

Πώς θα κάνεις τα δερμάτινα έπιπλα σαν καινούρια με υλικά που έχεις στο σπίτι

Μετά το καθάρισμα θα νομίζουν όλοι πως αγόρασες νέα έπιπλα.

Ο καναπές του σαλονιού είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αντικρίζει όποιος έρχεται στο σπίτι μας. Οι περισσότερες από εμάς φροντίζουν να είναι μεγάλος και αναπαυτικός αφού αποτελεί το spot στο οποίο χαλαρώνουμε μετά από μια κουραστική ημέρα.

Αρκετές είναι εκείνες που επιλέγουν δερμάτινο καναπέ για το χώρο τους αφού με τη σωστή φροντίδα και συντήρηση θα είναι σε καλή κατάσταση για αρκετά χρόνια. Παρόλα αυτά μικρές καθημερινές απροσεξίες ή λάθος μεθόδοι καθαρισμού μπορούν να τον φθείρουν ορατά με αποτέλεσμα να δείχνει παλιός.

Για καλή μας τύχη υπάρχουν μερικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να τον καθαρίσεις και να τον κάνεις να φαίνεται ολοκαίνουριος. Ο John Mahdessian, πρόεδρος της εταιρίας καθαρισμού Madame Paulette μίλησε στο realsimple.com και μοιράστηκε τα πιο σημαντικά tips για τη φροντίδα του δερμάτινου καναπέ.

1) Κράτησέ τον μακριά από τον ήλιο για να μην ξεθωριάσει

2) Χρησιμοποίησε βερνίκι επίπλων μία φορά το μήνα για να του δώσετε ένα ωραίο φινίρισμα

3) Το ανοιχτόχρωμο δέρμα πρέπει να καθαρίζεται κάθε έξι μήνες και το σκουρόχρωμο δέρμα μία φορά το χρόνο

Πώς θα καθαρίσεις τον καθρέφτη για να λάμψει και να εξαφανιστούν οι δαχτυλιές

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα τον δερμάτινο καναπέ

Θα χρειαστείς: καθαριστικό για δέρματα
Ήπιο σαπούνι πιάτων
Πανιά από μικροΐνες
Μαγειρική σόδα

Tip: Η βαζελίνη είναι το καλύτερο υλικό για να γυαλίσεις το δερμάτινο ύφασμα χωρίς να το χαλάσεις. Τρίψε τον δερμάτινο καναπέ με ένα μαλακό πανάκι (στο οποίο έχεις βάλει λίγη βαζελίνη) για να διώξεις την θαμπή όψη.

Στο video θα δεις τη διαδικασία καθαρισμού βήμα-βήμα.

Πώς θα αφαιρέσεις τους λεκέδες με φυσικά υλικά

1) Ηλεκτρική σκούπα

Το πρώτο βήμα για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τον δερμάτινο καναπέ σου είναι να απομακρύνεις την σκόνη και τα σκουπίδια. Η ηλεκτρική σκούπα ή το σκουπάκι είναι η καλύτερη επιλογή.

2) Οινόπνευμα

Αν ο δερμάτινος καναπές σου έχει στίγματα από μελάνι θα τα εξαφανίσεις με οινόπνευμα. Δεν χρειάζονται υπερβολές, παρά μόνο λίγες ταμποναριστές κινήσεις με βαμβάκι ή με μία μπατονέτα.

3) DIY μείγμα

Για λεκέδες από φαγητό και αίμα, δοκίμασε μια πάστα από 2 μέρη αμύλου αραβοσίτου και 1 μέρος χυμό λεμονιού. Τρίψε απαλά με ένα πανάκι από μικροΐνες.

4) Το μυστικό για τις γρατζουνιές

Βούτηξε μια μπατονέτα σε λάδι (baby oil) και τρίψε απαλά στο σημείο όπου είναι η γαρτζουνιά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com