Τα γευστικά twist που θα σε βοηθήσουν να ακολουθείς μια πιο συναρπαστική διατροφή

Τα γευστικά twist που θα σε βοηθήσουν να ακολουθείς μια πιο συναρπαστική διατροφή

Συγκεντρώσαμε μερικά twist που αξίζει να πραγματοποιήσεις στις διατροφικές σου συνήθειες, για να λαμβάνεις καθημερινά την απόλαυση μίας διατροφής που ενισχύει την ευεξία σου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, δεν είναι μία ακόμη ημέρα στο ημερολόγιό σου. Είναι ένα ορόσημο που σου υπενθυμίζει πως «είμαστε ό,τι τρώμε» και ότι οι διατροφικές σου συνήθειες παίζουν καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο για την υγεία και την ευεξία σου, αλλά και για την ποιότητα ζωής σου εν γένει. Γιατί, λοιπόν, να μην λάβεις φέτος μέρος στη συγκεκριμένη γιορτή, πραγματοποιώντας τα μικρά βήματα που θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις μία πιο ισορροπημένη διατροφή;

Αν η σκέψη πως θα χρειαστεί να απαρνηθείς τις αγαπημένες σου γεύσεις σε αποθαρρύνει, να ξέρεις πως δεν θα στερηθείς τις μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας. Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, πώς θα τα καταφέρεις, η απάντηση είναι απλή! Πραγματοποιώντας μερικά αναπάντεχα, γευστικά twist στο καθημερινό μενού σου!

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικά twist που αξίζει να πραγματοποιήσεις στις διατροφικές σου συνήθειες, για να λαμβάνεις καθημερινά την απόλαυση μίας διατροφής που ενισχύει την ευεξία σου.

#1 Καλύτερη οργάνωση και περισσότερες φυτικές ίνες για τα γεύματά σου

Για να αποκτήσεις μία πιο ισορροπημένη διατροφή, χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου την ποσότητα φαγητού που καταναλώνεις μέσα στην ημέρα. Βλέπεις, μία πρόχειρη διατροφή που δεν περιλαμβάνει έναν επαρκή αριθμό ημερήσιων γευμάτων, σε οδηγεί συχνά στο… ψυγείο και μάλιστα, τις πιο ακατάλληλες ώρες -δηλαδή τις βραδινές!

Για να αποφύγεις αυτήν τη ατασθαλία, λοιπόν, αλλά και για να μην παραπονιέται και το στομάχι σου, χρειάζεται να εστιάσεις στο πρωινό και τα σνακ σου.

Κάνε ένα γευστικό και ωφέλιμο twist, λοιπόν, αντικαθιστώντας την τυρόπιτα ή το τοστ σου με ένα breakfast bowl ή με ένα smoothie που περιλαμβάνουν βρώμη, μία τροφή «πλούσια» σε φυτικές ίνες. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις μία τραγανή μπάρα από granola και σοκολάτα, την οποία θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.

Extra tip: Για να ετοιμάσεις τη δική σου homemade, σοκολατένια μπάρα με φυστικοβούτυρο, πρόσθεσε στο ντουλάπι της κουζίνας το Kölln Oat Granola, Σοκολάτα Μπισκότο ή το Kölln Oat Granola Σοκολάτα – Μπισκότο Κακάο, δύο εκδοχές από τραγανά μούσλι με βάση τη βρώμη.

#2 Αντικαθιστώντας τα ζωικά προϊόντα με λαχταριστές, φυτικές εναλλακτικές

Δεν χρειάζεται να είσαι vegan ή vegetarian για να απολαμβάνεις καθημερινά τα οφέλη μίας χορτοφαγικής διατροφής. Μπορείς απλώς να διευρύνεις τους γευστικούς σου ορίζοντες και να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου, «αγκαλιάζοντας» την τεράστια γκάμα επιλογών που σου προσφέρουν τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και τα δημητριακά, δηλαδή οι φυτικές προτάσεις που σου δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώσεις τη διατροφή σου.

Άλλωστε, περιορίζοντας την κατανάλωση ζωικών προϊόντων και προτιμώντας πιο veggie υλικά για το μενού σου, όχι μόνο θα συνεισφέρεις ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του οικοσυστήματος, αλλά συγχρόνως θα πειραματιστείς με πρωτότυπες χορτοφαγικές συνταγές, οι οποίες ανταποκρίνονται απόλυτα στα γευστικά σου γούστα. Δοκίμασε να φτιάξεις μπιφτέκι από ρεβίθια, παστίτσιο από σπανάκι, σουβλάκια λαχανικών και να είσαι σίγουρη πως αυτό το twist προς τη χορτοφαγική διατροφή, θα κάνει πιο απολαυστική την καθημερινότητά σου.

#3 Μία εκ φύσεως γλυκιά καθημερινότητα που ξεκινάει από την κουζίνα σου

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχουν στιγμές που θέλεις οπωσδήποτε κάτι γλυκό. Δεν έχει σημασία αν βρίσκεσαι στο γραφείο ή αν μόλις τελείωσες την προπόνησή σου, αφού η επιθυμία σου είναι ακατανίκητη και εσύ, είσαι έτοιμη να την εκπληρώσεις με οτιδήποτε βρεις εύκαιρο στα ντουλάπια σου ή το πλησιέστερο περίπτερο.

Ωστόσο, πόσο πιο ωφέλιμο θα ήταν να κάλυπτες αυτήν την ανάγκη με μία σπιτική εναλλακτική, η οποία θα σου έδινε τη μοναδική, γλυκιά αίσθηση που προέρχεται από τα σάκχαρα που περιλαμβάνουν εκ φύσεως κάποια συστατικά, όπως τα φρούτα;

Για να καταλάβεις τι εννοώ, αρκεί να δοκιμάσεις μία μπουκιά από την απολαυστική No Bake Lemon Tart, η οποία έχει ως βάση της το μείγμα νιφάδων βρώμης Kölln Oat Muesli με Φρούτα-χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μία εξαιρετική επιλογή, ιδανική για όσους ακολουθούν μία vegan διατροφή. Το συγκεκριμένο γλυκό δεν περιλαμβάνει πρόσθετη ζάχαρη, μόνο όση περιλαμβάνεται εκ φύσεως στα συστατικά του όμως, η γλυκιά αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι όταν θέλεις επειγόντως να ανταμείψεις τον εαυτό σου με κάτι γλυκό.

Μπορεί αρκετοί να θεωρούν πως μία ισορροπημένη διατροφή δεν συμβαδίζει με την απόλαυση όμως, κάνουν λάθος. Και αυτό είναι κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις και μόνη σου, ακολουθώντας τα παραπάνω twist. Πάντα υπάρχουν τρόποι να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες και συγχρόνως, να απολαμβάνεις τα γεύματά σου, αρκεί να διαθέτεις στα ντουλάπια της κουζίνας τους κατάλληλους «συμμάχους». Και φυσικά, σε αυτούς ανήκουν και τα προϊόντα της Kölln, της εταιρείας που από το 1820 παράγει υψηλής ποιότητας νιφάδες βρώμης από κομμένους και πιεσμένους σπόρους άριστης ποιότητας!

Ανακαλύψτε τα δημητριακά βρώμης Kölln στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης και My Market.