Πώς θα εξαφανίσεις τους λεκέδες από τα γυάλινα ποτήρια με υλικά που έχεις στο σπίτι

Πώς θα εξαφανίσεις τους λεκέδες από τα γυάλινα ποτήρια με υλικά που έχεις στο σπίτι

Το σκληρό νερό συχνά δημιουργεί λεκέδες και θολούρα στα γυάλινα ποτήρια. Δες πώς θα τα κάνεις λαμπίκο, σαν να τα αγόρασες μόλις από το κατάστημα.

Πόσες και πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να έρθουν καλεσμένοι στο σπίτι, να βγάζεις πιάτα και μαχαιροπήρουνα για να τους σερβίρεις και όταν πας να πιάσεις τα ποτήρια να συνειδητοποιείς… ότι είναι θολά; Ξέρεις, λέω για αυτούς τους λεκέδες που έχουν συνήθως τα ποτήρια και οφείλονται στο μαγνήσιο και στο ασβέστιο του σκληρού νερού.

Σε όλες έχει συμβεί κάτι τέτοιο και δεν είναι και αφύσικο. Και, σίγουρα, δεν είναι κάτι που δεν διορθώνεται. Ναι, μπορείς να κάνεις ξανά τα ποτήρια σου πεντακάθαρα και να μη νιώσεις ντροπή όταν θα έρθουν απροειδοποίητα καλεσμένοι στο σπιτικό σου.

Θαμπά μαχαιροπίρουνα και ποτήρια; Το trick για να δείχνουν σαν καινούργια

Πώς θα εξαφανίσεις τα θαμπά σημεία από τα γυάλινα ποτήρια

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να καθαρίσεις τα λεκιασμένα ποτήρια σου είναι τα εξής:

Λευκό ξύδι

Πετσέτα χωρίς χνούδια

Μεγάλο μπολ

potiria1.jpg

Γέμισε το μπολ με ζεστό νερό και ρίξε μέσα λευκό ξύδι. Αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις μπολ, μπορείς να γεμίσεις τον νεροχύτη σου με ζεστό νερό μέσα στο οποίο θα ρίξεις ξύδι. Στη συνέχεια, βάζεις μέσα στο μείγμα τα ποτήρια που έχουν λεκέδες και τα αφήνεις εκεί να «μουλιάσουν» για 1 ώρα.

Με μια πετσέτα χωρίς χνούδια τρίψε ένα-ένα τα ποτήρια στο εσωτερικό, ώστε να απομακρυνθεί και το τελευταίο ίχνος ασβεστίου ή μαγνησίου από το σκληρό νερό. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό τώρα τα ποτήρια και στέγνωσέ τα με πετσέτα μικροϊνών μέχρι και την τελευταία σταγόνα. Δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου υγρασία στα ποτήρια. Αυτό ήταν! Τώρα θα τα έχεις πεντακάθαρα, σαν να τα αγόρασες μόλις από το κατάστημα.

Πώς θα αποτρέψεις τη θολούρα στα γυάλινα ποτήρια

Και εδώ προκύπτει το ερώτημα: πώς τα ποτήρια μου δεν θα ξαναγίνουν θαμπά; Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Αρκεί να μην τα αφήνεις να στεγνώνουν μόνα τους. Το μυστικό, δηλαδή, είναι να τα στεγνώνεις εσύ με πανάκι και να μη μένει νερό πάνω τους, το οποίο μετά θα πάρει άλλη μορφή και θα οδηγήσει σε θαμπή όψη.