Κόλλησαν τα pancakes στο τηγάνι; Πώς θα το καθαρίσεις σε χρόνο Dt

Κόλλησαν τα pancakes στο τηγάνι; Πώς θα το καθαρίσεις σε χρόνο Dt

Τα απόλυτα tips για να σώσεις την κατάσταση.

Υπάρχει κάτι καλύτερο από τις σπιτικές τηγανίτες για πρωινό; Νομίζουμε πως όχι. Οι κρέπες και τα pancakes είναι μια από τις πιο γευστικές επιλογές που μπορείς εύκολα να φτιάξεις στο σπίτι και να απολαύσεις με όλη την οικογένεια, ακόμη κι αν δεν έχεις ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής.

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα είναι πως αρκετές φορές αντί να καταλήξουν καλοσχηματισμένα στο πιάτο σου τα pancakes κολλάνε στο τηγάνι και δεν φεύγουν με τίποτα. Αυτό συνεπάγεται με ώρες τριψίματος που συχνά δεν αρκεί για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/CnqnOI-yNXj

Πώς θα καθαρίσεις το τηγάνι σου

Αρχικά, χαμήλωσε τη φωτιά για να μην κολλήσουν άλλο τα pancakes. Βρες ένα λάδι με ουδέτερο άρωμα, όπως το έλαιο καρθάμου ή κανόλα, και μετά ρίτε μια μικρή ποσότητα γύρω από την περίμετρο της κολλημένης τηγανίτας. Χρησιμοποίησε μια σπάτουλα για να λυγίσεις ελαφρώς τις εξωτερικές άκρες της τηγανίτας και να βοηθήσεις το λάδι να εισχωρήσει στον πάτο του τηγανιού.

Εάν το τηγάνι σας είναι αντικολλητικό, απόφυγε τη χρήση μεταλλικής σπάτουλας, καθώς θα καταστρέψει την επιφάνειά του. Για βέλτιστο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε μια άκαμπτη, πλαστική σπάτουλα με μια σκληρή, αιχμηρή άκρη.

Πώς δεν θα κολλήσουν τα pancakes στο τηγάνι- Tι να κάνεις

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν αποτελεσματικά tips για να μην κολλήσουν τα pancakes στο τηγάνι σου.

«Πρόσθεσε λίπος ως συστατικό στο μείγμα σου, το οποίο θα βοηθήσει να μην κολλήσουν τα pancakes», αναφέρει στο marthastewart.com η Olivia Roszkowski, σεφ-εκπαιδεύτρια στο Ινστιτούτο Μαγειρικής Εκπαίδευσης.

Άφησε το μείγμα στην άκρη για 15 έως 20 λεπτά πριν το ρίξεις στο τηγάνι. «Αυτό βοηθά το συστατικό αμύλου του αλευριού να ενυδατωθεί και να διογκωθεί, επιτρέποντας στη γλουτένη να χαλαρώσει», εξηγεί η Roszkowski. Το αποτέλεσμα είναι αφράτα pancakes που ψήνονται πολύ πιο εύκολα.

Το λάθος που κάνεις όταν καθαρίζεις το καλοριφέρ

Όταν έρθει η ώρα του μαγειρέματος, χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ένα ζεστό τηγάνι θα βοηθήσει το εξωτερικό των pancakes να καραμελώσει και θα αποτρέψει το κόλλημα». Πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικό λίπος. Μόλις δεις το εσωτερικό των pancakes να φουσκώνει, αναποδογύρισέ τα ώστε να ψηθούν σωστά και από τις δύο πλευρές.

Πηγή κεντρικής: pexels.com