Πώς θα καθαρίσεις τα ακουστικά του κινητού χωρίς να τα χαλάσεις

Πώς θα καθαρίσεις τα ακουστικά του κινητού χωρίς να τα χαλάσεις

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά απλά υλικά που έχεις στο σπίτι.

Αν υπάρχει ένα και μόνο αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε καθημερινά τόσο συχνά όσο και το κινητό μας, αυτό είναι αναμφίβολα τα ακουστικά. Τα φοράμε στο αυτοκίνητο, στο γραφείο, στο γυμναστήριο, στο δρόμο ή όπου αλλού θέλουμε να ακούσουμε μουσική ή να μιλήσουμε στο τηλέφωνο.

Αυτό που αρκετές από εμάς ξεχνούν είναι το γεγονός ότι τα τοποθετούμε σε διάφορα σημεία, τα οποία δεν είναι πάντα τόσο καθαρά. Επιπλέον τα ακουστικά μας τείνουν να συσσωρεύουν σκόνη, μικρόβια και βακτήρια τα οποία οφείλουμε να απομακρύνουμε ανά τακτικά διαστήματα. Το καθάρισμα συμβάλλει σημαντικά στην σωστή τους λειτουργία και βοηθά να διατηρηθούν σαν καινούρια στο πέρασμα του χρόνου.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το χαλάκι του μπάνιου σου και ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος;

Πώς θα καθαρίσεις τα ακουστικά του κινητού σου

Θα χρειαστείς: Πανί που δεν αφήνει χνούδι
μπατονέτες
βούρτσα με μαλακές τρίχες
Μαντηλάκια ισοπροπυλικής αλκοόλης

Πώς θα το κάνεις: Πάρε μία μπατονέτα, ένα νήμα και ένα πανί μικροϊνών. Αφαίρεσε μέρος του βαμβακιού από την άκρη της μπατονέτας για καλύτερη ακρίβεια, διατηρώντας παράλληλα το μαλακό χαρακτήρα της. Προσπάθησε να καθαρίσεις τα ακουστικά αλλά και τη θήκη φόρτισης, όσο καλύτερα μπορείς, χωρίς να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υγρό. Με το πανάκι μικροϊνών, καθάρισε τις βρωμιές σε δυσπρόσιτα σημεία.

Να θυμάσαι ότι τα ασύρματα ακουστικά και η θήκη τους δεν είναι αδιάβροχα. Πρόσεξε ιδιαίτερα κατά τον καθαρισμό και απόφυγε την έκθεση τους σε υγρασία.

Πώς θα καθαρίσεις τη θήκη των ακουστικών

Πάρε ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Αν χρειαστεί, μπορείς να βρέξεις λίγο το πανί με διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης. Τρίψε την θήκη και άφησέ την να στεγνώσει. Απόφυγε να χρησιμοποιείς υλικά με τραχιά επιφάνεια.

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις την διαδικασία βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com