Η πρώτη εντύπωση είναι το παν και δεν αποτελεί εξαίρεση όταν φιλοξενείς κάποιον στο σπίτι σου

Η πρώτη εντύπωση είναι το παν και δεν αποτελεί εξαίρεση όταν φιλοξενείς κάποιον στο σπίτι σου
Pexels

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να είσαι μία υπέροχη οικοδέσποινα και να μείνεις αξέχαστη. 

Το να έχουμε το σπίτι μας καλά τακτοποιημένο και προετοιμασμένο όταν φιλοξενούμε έναν επισκέπτη για πρώτη φορά μπορεί να είναι πραγματικά αγχωτικό καθώς η δημιουργία μιας καλής ατμόσφαιρας μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω το πώς θα νιώσει αυτό το άτομο για εμάς.

Η πρακτική της καλής φιλοξενίας δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάνουμε τους επισκέπτες να νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Η πρώτη εντύπωση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, καθώς οι άνθρωποι θα τη θυμούνται για πάντα. Στο πλαίσιο του να μείνεις αξέχαστη, ακολουθούν κάποια tips που πραγματικά μπορεί να σου φανούν χρήσιμα.

Πώς θα ξεμπερδέψεις το κολιέ με 3 υλικά που έχεις στο σπίτι

pexels-ilya-shakir-2440471.jpg

1. Ο ξενώνας πρέπει να είναι πλήρως οργανωμένος

Ο ξενώνας, στα περισσότερα σπίτια, συχνά χρησιμοποιείται ως ένας επιπλέον χώρος αποθήκευσης. Προσπάθησε να καθαρίσεις σχολαστικά το δωμάτιο πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σου. Αφαίρεσε όλα τα προσωπικά σου πράγματα από τον χώρο και φρόντισε να υπάρχουν τα απαραίτητα. Βάλε νέες πετσέτες στη ντουλάπα, ετοίμασε το κρεβάτι με καθαρά σεντόνια και καθάρισε καλά το μπάνιο. Μπορείς να προσθέσεις διακοσμητικά αρωματικά κεριά ή αποσμητικό χώρου για να κάνετε το δωμάτιο να μυρίζει φρέσκα και όμορφα. Με απλά λόγια, προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα οικείο κλίμα φιλοξενίας στο σπίτι σου.

2. Φρόντισε να δώσεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες

Φρόντισε να δώσεις τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi ή τον αριθμό του σταθερού σου. Εάν κάποιος που φιλοξενείς σκοπεύει να περάσει περισσότερες από μερικές ημέρες στο χώρο σου, άφησέ του ένα κλειδί και τον κωδικό συναγερμού, ώστε να μπορεί να έρχεται και να φεύγει όποτε θέλει.

Πώς να καθαρίσεις το ηχείο του κινητού σου ή αλλιώς το πιο ευαίσθητο σημείο του τηλεφώνου

3. Προσπάθησε να προβλέψεις τις ανάγκες του καλεσμένου σου

Θα πρέπει να έχεις έτοιμα όλα όσα ενδέχεται να χρειαστεί ο άνθρωπος που φιλοξενείς. Τοποθέτησε στη ντουλάπα επιπλέον κουβέρτες, πετσέτες και μαξιλάρια ώστε να αισθάνεται οικεία και άνετα χωρίς να μπει στη διαδικασία να σου ζητήσει κάτι. Κάνε επίσης το μπάνιο έναν φιλικό χώρο, που θα έχει έξτρα ξυράφια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, αποσμητικό ή σερβιέτες.

4. Να έχεις πεντακάθαρα σεντόνια και πετσέτες

Μην βάζεις παλιά σεντόνια ή πετσέτες στο δωμάτιο. Αν θέλεις πραγματικά να κάνεις καλή εντύπωση, τοποθέτησε στα αντίστοιχα σημεία του χώρου τα πιο καινούργιο σετ που έχεις. Επιπλέον, προσπάθησε να είναι όλα σιδερωμένα ώστε εκτός από καθαρά να φαίνονται και προσεγμένα.

Φέτος θα βάψεις τα αυγά χωρίς ξίδι με μαγειρική σόδα και χρώμα ζαχαροπλαστικής

5. Η καλή φιλοξενία απαιτεί καλό φαγητό

Ο καλεσμένος σου μπορεί να πεινάει μετά το ταξίδι του, γι' αυτό φτιάξε κάτι βασικό, όπως ένα σάντουιτς και ένα ποτήρι χυμό για να του προσφέρεις. Επίσης, ένα σημείωμα καλωσορίσματος μπορεί να είναι μια ωραία χειρονομία. Δεν χρειάζεται να γράψεις κάτι περίπλοκο. Όσο πιο απλό, τόσο πιο οικείο και όμορφο.

Το κόλπο του ΤikTok για να ξεφλουδίσεις εύκολα το αυγό

pexels-ksenia-chernaya-3965509.jpg