Το κόλπο του ΤikTok για να ξεφλουδίσεις εύκολα το αυγό

Το κόλπο του ΤikTok για να ξεφλουδίσεις εύκολα το αυγό

Το καθάρισμα του βραστού αυγού δεν ήταν ποτέ ευκολότερο.

Τα αυγά θεωρούνται από πολλούς superfood γιατί είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και βιταμίνη Β12. Αποτελούν αγαπημένη επιλογή όσων ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και μας κρατούν χορτάτες για ώρες.

Τα οφέλη του αυγού για τον οργανισμό

  • Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.
  • Βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων πυκνότητας της λιποπρωτεΐνης (HDL) ή καλής χοληστερόλης.
  • Τα Ω3 λιπαρά που περιέχουν τα αυγά αποτελούν ειδικούς τύπους πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των μεμβρανών των κυττάρων.
  • Οι βιταμίνες Α και Ε καθώς και το σελήνιο ενεργούν ως σημαντικά αντιοξειδωτικά που ευνοούν την υγεία των ματιών.
  • Οι κρόκοι αυγών αποτελούν μία φυσική πηγή βιταμίνης D.

Το κόλπο του ΤikTok θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που κόβεις τα κρεμμύδια

Αν σου αρέσουν τα βραστά αυγά και κατέχουν μια σημαντική θέση στη ζωή σου, σίγουρα θα σε έχουν δυσκολέψει στον τρόπο καθαρίσματός τους. Το καθάρισμα του βραστού αυγού δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση, ειδικά αν το έχεις μόλις βγάλει από το μπρίκι ή την κατσαρόλα.

3 τρόποι για να καθαρίσεις το αυγό σε χρόνο Dt

1) Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα αυξάνει το pH του αυγού κι αυτό συνεπάγεται πιο εύκολο καθάρισμα. Πρόσθεσε μισό κουταλάκι σόδας στο νερό που βράζει. Όταν το αυγό είναι έτοιμο απομάκρυνέ το από τη φωτιά για δέκα λεπτά και καθάρισέ το. Θα δεις πως το καθάρισμα δεν ήταν ποτέ ευκολότερο.

2) Το κόλπο του TikTok

Το παρακάτω video έγινε viral στο TikTok και όχι άδικα. Η τεχνική είναι απλή: Πριν τοποθετήσεις τα αυγά σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χτύπησέ τα απαλά στον πάγκο ή στο μπολ σου για να κάνεις ένα μικρό ράγισμα στο κέλυφος, αρκετά μικρό ώστε να μην χυθούν τα ασπράδια.

Μόλις τα αυγά βράσουν, γέμισε ένα δοχείο που κλείνει με το καπάκι μισογεμάτο με κρύο νερό, τοποθέτησε ένα ένα τα αυγά μέσα και κλείσε καλά το καπάκι. Στη συνέχεια, κούνησέ το δυνατά. Το κέλυφος θα ξεκολλήσει από το ασπράδι, αφήνοντάς σου μόνο το εσωτερικό του αυγού.

3) Παγάκια

Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πάγο και κρύο νερό. Τα καυτά αυγά θα λιώσουν τον πάγο αρκετά γρήγορα. Όταν τα αυγά βράσουν, τοποθέτησέ τα προσεκτικά στο μπολ με παγωμένο νερό και άφησέ τα μέσα για λίγα λεπτά. Το κρύο νερό θα επιτρέψει στα ασπράδια να ξεκολλήσουν από το κέλυφος, γεγονός που θα διευκολύνει το ξεφλούδισμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com