Πώς θα διατηρήσεις τις μπανάνες έως και 15 μέρες με την εύκολη μέθοδο με το νερό

Πώς θα διατηρήσεις τις μπανάνες έως και 15 μέρες με την εύκολη μέθοδο με το νερό
Pexels

Το viral hack που θα λατρέψεις.

Μερικές φορές, νιώθουμε σαν να έχουμε μόλις αγοράσει τα φρέσκα φρούτα μας και πρέπει αμέσως να τα πετάξουμε - κάτι που μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό και μοιάζει σαν να πετάμε χρήματα στον κάλαθο των αχρήστων.

Ώρα για γενική καθαριότητα και αυτά είναι τα πέντε βήματα που αξίζει να ακολουθήσει

Φρούτα όπως οι μπανάνες μπορούν να χαλάσουν πραγματικά γρήγορα, αλλά αντί να περιμένουμε να γίνουν καφέ και σάπιες, υπάρχει ένα hack αποθήκευσης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να τις κάνουμενα αντέξουν έως και 15 ημέρες - και είναι πραγματικά εύκολο.

Αντί να χρησιμοποιείς μεμβράνη, οι χρήστες σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης συστήσει τη μέθοδο του «νερού» - η οποία είναι αναμφισβήτητα πολύ πιο εύκολη και πιο γρήγορη.

Πώς θα καθαρίσεις τα σκουριασμένα σου κοσμήματα για να τα φορέσεις και φέτος το καλοκαίρι

Δοκιμάζοντας το hack για τον εαυτό τους, οι χρήστες των social media θέλησαν να κάνουν το πείραμα για να δουν αν μπορεί να είναι αποτελεσματικό και να δοκιμάσουν αν οι μπανάνες θα παραμένουν φρέσκες περισσότερο.

Συγκεκριμένα σε ένα βίντεο που έγινε viral, ο δημιουργός εξήγησε ότι είχε έξι μπανάνες και έβαλε τρεις εξ αυτών στο νερό, τοποθετώντας τις έτσι ώστε τα κοτσάνια να είναι πλήρως βυθισμένα στο υγρό - και στη συνέχεια άφησε τις άλλες τρεις απλά να κάθονται εκεί χωρίς καμία παρέμβαση, εξηγώντας ότι «θα επιστρέψει σε μια εβδομάδα περίπου για να δει πώς είναι».

Μετά από 12 ημέρες, επέστρεψε στις μπανάνες για να τις ελέγξει, παρατηρώντας ότι εκείνες που είχαν μείνει χωρίς το νερό, είχαν διαλυθεί και ήταν μουσκεμένες - έπεφταν ακόμη και στο πάτωμα όταν τις έπιανε στα χέρια του. Ενώ η άλλη ομάδα ήταν εντελώς άθικτη. «Κοίτα πόσο ζαρωμένες είναι αυτές», σχολίασε, καθώς κρατούσε ψηλά τα κοτσάνια των μπανανών που δεν είχαν μπει στο νερό.

«Φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει λίγο» προσέθεσε καισήκωσε τους ώμους του. Πρόκειται για έναν απλό και φθηνό τρόπο να τις κάνεις να διατηρηθούν περισσότεροκαι συγκεκριμένα για 10 έως 14 ημέρες. Αρκεί να τις αποθηκεύεις με αυτόν τον τρόπο, αντί για τρεις ή τέσσερις ημέρες σε ένα μπολ με φρούτα μόνες τους.

Φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μεμβράνη. Ένας τρόπος για να αποθηκεύσεις τις μπανάνες για να επιβραδύνεις τη διαδικασία ωρίμανσης είναι να τυλίξειςμια μεμβράνη γύρω από τα κοτσάνια για να παγιδεύσεις το αέριο αιθυλένιο. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να τυλίξεις τα κοτσάνια μεμονωμένων μπανανών αντί να τυλίξεις όλα τα κοτσάνια μαζί.

Τυλίγοντας αυτά τα μεμονωμένα κοτσάνια, υπάρχουν λιγότερα σημεία για να διαρρεύσει το αέριο αιθυλένιο, επειδή τα κοτσάνια είναι καλυμμένα - και αυτό σημαίνει ότι οι μπανάνες θα ωριμάσουν πιο αργά.

Φτιάξε με φυσικά υλικά το spray που θα κάνει τα μαλλιά σου να μοιάζουν λες και βγήκες από τη θάλασσα

IMG_0674.jpeg