Πώς θα διπλώσεις και θα αποθηκεύσεις σωστά τα καλοκαιρινά ρούχα

Πώς θα διπλώσεις και θα αποθηκεύσεις σωστά τα καλοκαιρινά ρούχα

Μικρά μυστικά που θα διατηρήσουν τα αγαπημένα σου items σαν καινούρια μέχρι την επόμενη σεζόν.

Διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου και ένα από τα πρώτα μας μελήματα είναι η αναδιοργάνωση της γκαρνταρόμπας. Κάθε σεζόν, απομακρύνουμε τα εποχιακά ρούχα και τοποθετούμε τα χειμερινά σε εμφανές σημείο ώστε να τα επιλέγουμε πιο εύκολα για τις καθημερινές εμφανίσεις μας.

Κακά τα ψέματα, τα πουλόβερ, τα φούτερ και τα μπουφάν καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο στην ντουλάπα γι' αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις ακόμη μπροστά σου σορτσάκια και μαγιό.

Ο σωστός τρόπος να πλένεις τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες για να μη χαλάσει το υλικό τους

Πώς θα αποθηκεύσεις σωστά τα καλοκαιρινά ρούχα

1) Διαλογή

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλες έχουμε στην ντουλάπα μας ρούχα τα οποία κρατάμε, παρά το γεγονός ότι δεν τα φοράμε σχεδόν ποτέ. Απομάκρυνε όλα τα items που δεν χρησιμοποιείς, συγκεντρώνοντάς τα σε μια σακούλα. Δώρισέ τα σε φίλες ή άτομα που έχουν ανάγκη και θα εκπλαγείς με το πόσο χώρο θα εξοικονομήσεις.

2) Πλύσιμο

Είναι αρκετά σημαντικό να πλύνεις τα καλοκαιρινά σου πριν τα αποθηκεύσεις για τους επόμενους 6 μήνες. Έλεγξε για τυχόν λεκέδες και καθάρισέ τα στο πλυντήριο. Μερικά πιο ιδιαίτερα ρούχα ίσως χρειαστούν καθαριστήριο.

3) Αποθήκευση

Απόφυγε να τοποθετήσεις τα ρούχα σου σε κούτες αφού συσσωρεύουν υγρασία και έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης σκόρου. Επίλεξε μεγάλα, πλαστικά κουτιά με καπάκι τα οποία έχουν μεγάλη χωρητικότητα και είναι πολύ πιο ασφαλή.

4) Δίπλωμα

Ο πιο κλασσικός τρόπος αποθήκευσης για τα t-shirts είναι να τα κάνεις σε κάθετες στοίβες. Αν όμως θέλεις να εξοικονομήσεις χώρο και να βάλεις περισσότερα t-shirts μέσα σε ένα κουτί, θα πρέπει να τα διπλώσεις σε οριζόντιες στοίβες. Ένας ακόμη έξυπνος τρόπος είναι να τα διπλώσεις σε μικρά ρολά.

5) Πες ναι στις ετικέτες

Ο καλύτερος τρόπος για να ξέρεις ανά πάσα στιγμή που είναι τα ρούχα σου είναι η τοποθέτηση ετικετών. Για παράδειγμα αν ένα κουτί περιέχει μόνο μπλούζες (ή φορέματα), τοποθέτησε μια ετικέτα που θα αναγράφει λεπτομερώς τι έχει μέσα το κουτί.

Προσοχή: Δεν χρειάζεται να κρεμάς τα πάντα σε κρεμάστρες. Τα πουλόβερ σου και άλλα ρούχα που τσαλακώνονται εύκολα, καλό θα ήταν να διπλώνονται και να τοποθετούνται σε συρτάρια (ή κουτιά) μέχρι την επόμενη σεζόν.

Πηγή κεντρικής: pexels.com