Το κινητό σου και άλλα δύο πράγματα που δεν περίμενες ότι μπορείς να καθαρίσεις με οδοντόκρεμα

Το κινητό σου και άλλα δύο πράγματα που δεν περίμενες ότι μπορείς να καθαρίσεις με οδοντόκρεμα

Όσο πιο γρήγορα φροντίσεις να μπεις στη διαδικασία να απομακρύνεις έναν λεκέ, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να καθαρίσουμε με οδοντόκρεμα, εκτός από τα δόντια μας. Πολλά από αυτά, όπως για παράδειγμα ο χαλκός ή το ασήμι, δεν μας κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση. Υπάρχουν, όμως, κάποιες άλλες επιφάνειες για τις οποίες φαίνεται να έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε οδοντόκρεμα για να τις καθαρίσουμε και δεν περιμέναμε ότι θα μπορούσαμε!

Χαλιά και ταπετσαρίες

Πάνε οι εποχές που έπρεπε να καλέσεις έναν επαγγελματία ή να νοικιάσεις ένα μηχάνημα για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από μελάνι ή κραγιόν από το χαλί σου.

Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις πλέον εναλλακτικά είναι να ρίξεις μία γενναιόδωρη ποσότητα οδοντόκρεμας και να τρίψεις απαλά στον λεκέ.

Το κλειδί είναι να περιμένεις να στεγνώσει εντελώς η οδοντόκρεμα- με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η μέγιστη απορρόφηση του λεκέ. Αφού στεγνώσει, πάρε ένα ζεστό, υγρό πανί για να σκουπίσεις την οδοντόκρεμα.

Bonus! Αν μπορείς, φρόντισε να σκουπίσεις με ηλεκτρική σκούπα στο τέλος, ώστε να απομακρύνεις τυχόν μικροσκοπικά υπολείμματα. Όσο πιο γρήγορα φροντίσεις να μπεις στη διαδικασία να απομακρύνεις τον λεκέ, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι.

Κινητά τηλέφωνα

Γδαρσίματα, μικρόβια, βακτήρια, κύτταρα του δέρματος... τόσα πολλά δυσάρεστα πράγματα μεταφέρονται με τα κινητά μας τηλέφωνα. Αν έχεις μια μικρή γρατζουνιά στην οθόνη σου, μπορείς να απλώσεις μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στην άκρη του δακτύλου σου και να τη χρησιμοποιήσεις για να σκουπίσεις τη γρατζουνιά. Φυσικά, μετά πρέπει να σκουπίσεις και τα υπολείμματα.

Κοσμήματα

Για τα κοσμήματα, οι απόψεις διίστανται για την αποτελεσματικότητα της χρήσης οδοντόκρεμας ως καθαριστικό. Είναι ασφαλής για χρήση σε ασημένια κοσμήματα, αλλά η χρήση της σε χρυσά κοσμήματα απαιτεί μια μικρή αραίωση στο μείγμα.

Αφού αραιώσεις με λίγο νερό, χρησιμοποίησε την πάστα για να καθαρίσεις ατόφιο χρυσό. Μην χρησιμοποιήσεις, όμως, οδοντόκρεμα για να καθαρίσεις οποιοδήποτε κόσμημα με πέτρες (όπως ένα δαχτυλίδι αρραβώνων), καθώς μπορεί να προκαλέσει γδαρσίματα στην πέτρα με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να συμβουλευτείς έναν κοσμηματοπώλη για να βεβαιωθείς ότι αυτή η μέθοδος καθαρισμού είναι κατάλληλη.