Χριστούγεννα vs καθαρό σπίτι: Πώς θα καθαρίσεις τους λεκέδες με τα κόλπα του TikTok

Τσακιρίδου Χριστίνα
Χριστούγεννα vs καθαρό σπίτι: Πώς θα καθαρίσεις τους λεκέδες με τα κόλπα του TikTok

Τα hacks που θα κάνουν τη ζωή στο σπίτι ευκολότερη εν μέσω εορτών.

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες από εμάς περιμένουν πώς και πώς τις ολιγοήμερες διακοπές, τα οικογενειακά τραπέζια και τα καλέσματα σε φιλικά σπίτια.

Η γιορτινή περίοδος ενδείκνυται για να συναντήσεις αγαπημένα πρόσωπα, με το καλό φαγητό και κρασί να αποτελούν must-have συνοδευτικό. Τι γίνεται όμως όταν οι απροσεξίες των καλεσμένων σου προκαλούν ένα μικρό χαμό στο χώρο;

https://www.instagram.com/p/C09eRe_uVTD/

Η συνήθεια που πρέπει να καθιερώσεις κάθε πρωί για να ελέγξεις την υγρασία & να αποφύγεις τη μούχλα

Κακά τα ψέματα, σε όλες μας έχει τύχει να λερώσουν το χαλί ή το «καλό» τραπεζομάντηλο με λεκέδες από σάλτσες, κρασί κ.ά. Κάπου εδώ έρχεται το TikTok για να μας δώσει έξυπνες λύσεις καθαρισμού που δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι και σήμερα. Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα.

Πώς θα καθαρίσεις τους λεκέδες με τα κόλπα του TikTok

1) Λεκές από κόκκινο κρασί

Ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι ο no1 εχθρός των χαλιών καθώς αφήνει συχνά υπολείμματα ακόμα και μετά από καλό καθαρισμό. Σύμφωνα με όσα ξέραμε μέχρι σήμερα η πιο αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού είναι το απλό μείγμα κρύου νερού με υγρό σαπούνι πιάτων.

Ο TikToker @Jeeves_ny δοκίμασε να ρίξει στον λεκέ νερό και ξύδι. Στη συνέχεια τοποθέτησε ένα εμποτισμένο πανί πάνω στον λεκέ και το σιδέρωσε, μέχρι ο λεκές να εξαφανιστεί εντελώς.

2) Λεκές από ζεστή σοκολάτα

Σε ένα βίντεο που έγινε viral στο TikTok η @omahacarpetcleaning συνδυάζει παγωμένο νερό και σαπούνι πιάτων και σκουπίζει ταμποναριστά τον λεκέ από σοκολάτα μέχρι να φύγει εντελώς.

3) Λεκές από σιρόπι

Οι λεκέδες από μέλι και σιρόπι μπορούν να αφαιρεθούν από το χαλί με ένα μείγμα απορρυπαντικού πιάτων και νερού. Στη συνέχεια θα χρειαστεί ένα πέρασμα με οινόπνευμα ή χλωρίνη με βάση το οξυγόνο. Το video που ακολουθεί θα σου λύσει κάθε απορία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com