Πώς θα «σώσω» τα ρούχα που ξέχασα όλη νύχτα στο πλυντήριο από την άσχημη μυρωδιά

Γεωργία Βλαχοπούλου
Πώς θα «σώσω» τα ρούχα που ξέχασα όλη νύχτα στο πλυντήριο από την άσχημη μυρωδιά

Σε πήρε ο ύπνος και τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σου έμειναν για ώρα στο πλυντήριο με αποτέλεσμα να μυρίζουν άσχημα; Υπάρχει λύση και δεν είναι μόνο το να τα ξαναβάλεις για πλύσιμο.

Κλασσικό παράδειγμα για το level κούρασης που μπορεί να έχεις είναι το να βάλεις πλυντήριο και να σε πάρει ο ύπνος, ξεχνώντας τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σου μέσα σε αυτό ακόμα και για μια ολόκληρη νύχτα. Όλες έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση, οπότε δεν υπάρχει λόγος ούτε να ντρέπεσαι να το παραδεχτείς αλλά και ούτε να πελαγώνεις για το πώς θα φύγει η περίεργη μυρωδιά «μούχλας» που έχουν αποκτήσει τελικά λόγω του ότι έμειναν βρεγμένα για πολύ ώρα σε κλειστό χώρο. Υπάρχουν τρόποι να τα φρεσκάρεις, χωρίς απαραίτητα να χρειαστεί να τα ξαναπλύνεις.

pexels-bia-sousa-2181873.jpg

Τα ρούχα που μυρίζουν ελαφρώς άσχημα επειδή τα άφησες στο πλυντήριο για λίγη ώρα παραπάνω αφότου πλύθηκαν, μπορείς απλά να τα στεγνώσεις στον αέρα. Εάν κρεμάσεις τα ρούχα αυτά σε εξωτερικό χώρο, το αεράκι και ο καθαρός αέρας θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση της μυρωδιάς και θα σε γλιτώσουν από τον κόπο να τα βάλεις ξανά για πλύσιμο.

Αν ωστόσο τα έχεις ξεχάσει για παραπάνω από μια δυο ώρες στο πλυντήριο ίσως τότε να χρειάζεται να πάρεις πιο δραστικά μέτρα αλλά όχι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Η μία επιλογή είναι να τα βάλεις ξανά για πλύσιμο - στη γρήγορη πλύση όμως αυτή τη φορά - προσθέτοντας ένα φλιτζάνι ξύδι μαζί με το απορρυπαντικό σου. Το ξύδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό και αποσμητικό, έτσι τα ρούχα σου θα μυρίζουν ξανά φρεσκάδα όταν τα βγάλεις.

pexels-rdne-stock-project-5591642.jpg

Η άλλη επιλογή είναι φυσικού καθαρισμού για να μυρίζουν και πάλι τα ρούχα σου ωραία είναι να προσθέσεις λίγη μαγειρική σόδα πριν τα πλύνεις ξανά με ζεστό νερό.

Άλλες αιτίες που προκαλούν δυσάρεστη μυρωδιά στα ρούχα που έχεις πλύνει στο πλυντήριο

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως μπορεί να μην ευθύνεται για την άσχημη μυρωδιά των ρούχων σου το γεγονός πως τα άφησες πολύ ώρα κλεισμένα στο πλυντήριο, χωρίς να τα απλώσεις. Ειδικά αν δεν ήταν για παραπάνω από 2-3 ώρες. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Για παράδειγμα, μπορεί να μην τα ξέχασες μέσα στο πλυντήριο αλλά να μυρίζουν άσχημα, επειδή δεν στέγνωσαν σωστά. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν γεμίζεις το πλυντήριό σου με πάρα πολλά ρούχα - πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορούν να μουλιάσουν σωστά σε νερό και απορρυπαντικό ρούχων - ή εάν η επιλογή του στεγνώματος είναι πολύ σύντομη.

Άλλος παράγοντας που «βοηθάει» την ανάπτυξει όχι και τόσο ευχάριστων οσμών είναι το να πλένεις μουχλιασμένες πετσέτες ή ρούχα μαζί με τα άλλα.

Αν και πάλι δεν μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα τα ρούχα σου, ίσως ευθύνεται το ίδιο το πλυντήριό σου κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καθαριστεί. Αφού, η μηχανή μυρίζει άσχημα, φυσικά, θα μυρίζουν άσχημα και τα ρούχα σου.

Πάντως, οι ειδικοί συνιστούν μία ή δύο φορές την εβδομάδα να καθαρίζεις το πλυντήριό σου βάζοντάς το να κάνει μια πλύση αλλά χωρίς ρούχα μέσα. Το πόσο συχνά θα το κάνεις εξαρτάται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείς το μηχάνημα. Εάν δεν το χρησιμοποιείς τόσο συχνά, συνιστάται να το πλένεις (τόσο μέσα όσο και έξω) μία φορά το μήνα.