Το κόλπο για να κάνεις τα μουχλιασμένα πλακάκια του ντους να φαίνονται σαν καινούργια

Το κόλπο για να κάνεις τα μουχλιασμένα πλακάκια του ντους να φαίνονται σαν καινούργια
Pexels

Το hack χωρίς τρίψιμο που θα σε σώσει. 

Η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί σε ζεστούς υγρούς χώρους όπου δεν υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία και ανανέωση του αέρα, όπως είναι τα μπάνια. Μπορεί να έχεις και εσύ εντοπίσει μαύρες κουκίδες στα παράθυρα του μπάνιου, στα πλακάκια του ντους ή της μπανιέρας ή ίσως ο κάποτε εντελώς λευκός τοίχος να είναι τώρα καλυμμένος με μούχλα.

Άλλωστε, μόλις εμφανιστεί η μούχλα είναι απίστευτα δύσκολο να την κρατήσεις μακριά ή να ξέρεις πώς να την αντιμετωπίσεις. Και είναι πράγματι απίστευτα επίμονη. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι βρήκε μια αρκετά φθηνή λύση που δεν απαιτεί πολύ κόπο και θα αφαιρέσει τη μούχλα από το σπίτι μας.

Η «αποκάλυψη» έγινε σε μια ομάδα στο facebook, όπου τα μέλη μοιράζονται συμβουλές καθαριότητας και house keeping. Μια γυναίκα χρήστης της εφαρμογής λοιπόν, μοιράστηκε με όλους μια καταπληκτική συμβουλή για την αποφυγή της μούχλας.

Η αλήθεια για τις τροφές που μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και αν είναι μουχλιασμένες

Στην αρχική της ανάρτηση, ανέβασε μια φωτογραφία του μουχλιασμένου τοίχου του μπάνιου της, παρακαλώντας τα μέλη της ομάδας για προτάσεις καθαρισμού προκειμένου να τα κάνει να φαίνονται σαν καινούρια. Οι προτάσεις λοιπόν έγιναν πράγματι και μάλιστα άμεσα. Όπως φαίνεται, τα μέλη της ομάδας ήταν ενθουσιασμένα να μοιραστούν τις ιδέες και τις συμβουλές τους με άλλους και να βοηθήσουν όσους περισσότερους μπορούν.

Μερικοί λοιπόν της πρότειναν να χρησιμοποιήσει το καθαριστικό για τη λεκάνη της τουαλέτας, ενώ άλλοι ήρθαν με πιο «ευφάνταστες» ιδέες. Μη θέλοντας να υποχωρήσει, η γυναίκα δοκίμασε μερικές από τις προτάσεις που της έκαναν οι έτεροι «λάτρεις» του καθαρισμού.

Ένα από τα hacks ευτυχώς λειτούργησε. Μάλιστα, περιελάμβανε μόνο λίγο βαμβάκι και χλωρίνη για να γίνει το «θαύμα» της απομάκρυνσης της μούχλας. Όπως εξηγεί η ίδια, μούσκεψε μερικά από τα βαμβάκια στη χλωρίνη και τα τοποθέτησε γύρω από τις άκρες των πλακιδίων του τοίχου.

Το να λες «όχι» σε ανεπιθύμητες εορταστικές προσκλήσεις είναι «καλό για την ψυχική υγεία»

Άφησε τα βαμβάκι με το καθαριστικό προϊόν όλη τη νύχτα και το πρωί η διαφορά ήταν απίστευτη. Την αποτελεσματικότητα της μεθόδου μοιράστηκε η ίδια ανεβάζοντας το «πριν» και το «μετά» σε αντιδιαστολή, στην ίδια σελίδα. «Ευχαριστώ όλους όσοι σχολίασαν, χρησιμοποίησα βαμβάκι και χλωρίνη και έχω επισυνάψει φωτογραφίες από τα αποτελέσματα. Ουάου!», έγραψε με ενθουσιασμό και δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν να πατήσουν like.

pexels-christa-grover-1909656.jpg