Η μέρα που απέκτησα λεία και λαμπερά μαλλιά

Νατάσσα Σχοινά
Η μέρα που απέκτησα λεία και λαμπερά μαλλιά

…και έγιναν μεταξένια, απαλά, super smooth!

Δύσκολο πράγμα τα σγουρά μαλλιά. Το να τα τιθασεύεις δεν είναι καθόλου εύκολο. Τουλάχιστον, αυτή είναι η περίπτωση, όταν δεν έχεις βρει τη «μαγική» συνταγή που να μπορεί, όχι μόνο να τα ελέγχει, αλλά και να αναδεικνύει όλη την εξωτική τους ομορφιά. Προσωπικά μιλώντας, χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια, ώστε να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Να έρχεται το πρωινό ξύπνημα και να μη διστάζω να πλησιάσω στον καθρέφτη για να αποφύγω ένα αποτέλεσμα που δεν είχα επιλέξει το προηγούμενο βράδυ, αλλά να ανυπομονώ να δω το τέλειο «σπάσιμο» χωρίς ίχνος φριζαρίσματος. Για αυτό, έπρεπε να συναντήσω τη σειρά TRESemmé Keratin Smooth με Κερατίνη και έλαιο Marula.

schoina tresemme keratin hair challenge 3

Το φριζάρισμα ήταν πάντα ο εχθρός μου. Όσο και να πάλευα μαζί με τα μαλλιά μου ενάντια στο καθιερωμένο τότε πρόβλημα, κάθε προσπάθεια έπεφτε στο κενό. Ό,τι προϊόν και να δοκίμαζα, όσες εφαρμογές και να έκανα, ήταν λες και το φριζάρισμα φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Καμία αντίδραση, καμία μετακίνηση από τις πεποιθήσεις του. Κι η δική μου απελπισία να μεγαλώνει φορά με τη φορά, ανήμπορη να καταλάβει τι λάθος έκανε και τα μαλλιά αντιδρούσαν με αυτόν τον τρόπο.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν μερικά χρόνια που ετοιμαζόμουν για job interview. Αγωνία υπήρχε ούτως ή άλλως για να πάνε όλα καλά και το τελευταίο που χρειαζόμουν ήταν μία bad hair day. Αλλά αυτή είχα. Σε μία συνέντευξη, η πρώτη εντύπωση είναι το παν. Ο υποψήφιος εργοδότης δεν έχει παρά μόνο μερικά λεπτά να σου αφιερώσει κι εγώ δεν είχα γνωρίσει τα TRESemmé Keratin Smooth για να έχω εξασφαλίσει 72 ώρες έλεγχο κατά του φριζαρίσματος, ώστε τα μαλλιά μου να είναι λεία και λαμπερά. Αντιθέτως. Η ανυψωτική τάση άρχισε πριν καν κλείσω την κεντρική πόρτα του σπιτιού και όταν είχα φτάσει στο lobby του γραφείο, προσπαθούσα -νιώθοντας πολύ άβολα- να περιορίσω ό,τι μπορούσα. Τελικά, μόνο μάταιες προσπάθειες και μία αίσθηση αμηχανίας που δεν μπορούσα να είμαι αυτή που ήθελα και, μάλιστα, σε μία τόσο σημαντική στιγμή.

schoina tresemme keratin hair challenge 5

Δεν ήταν η πρώτη φορά που τα μαλλιά μού «χάλασαν» τη μέρα και τη διάθεσή μου, αλλά ήταν αυτή που μετέτρεψε τη λύση του προβλήματος σε αυτοσκοπό. Ώσπου έφτασε στα χέρια μου ένα προϊόν, εξοπλισμένο με την απάντηση που ζητούσα: Το Shampoo από τη σειρά Keratin Smooth του TRESemmé. Στο πρώτο λούσιμο, ήξερα ότι έπρεπε όλη η υπόλοιπη σειρά να κοσμεί το μπάνιο μου και να αναλάβει εξ ολοκλήρου την περιποίηση των μαλλιών μου. Όταν άρχισαν να στεγνώνουν τα μαλλιά μου, ήταν φανερά πιο λεία και οι ατίθασες τρίχες στην κορυφή του τριχωτού είχαν υποχωρήσει. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ανά διαστήματα σηκωνόμουν από το γραφείο για να βρεθώ μπροστά στον καθρέφτη, που μέχρι τότε φοβόμουν, και να βεβαιωθώ ότι δεν έκανα λάθος στην προηγούμενη ματιά. Όσο περισσότερο περνούσε η ώρα, τόσο πιο αιθέρια έμοιαζαν τα μαλλιά και άλλο τόσο έκπληκτη εγώ με το θέαμα.

schoina tresemme keratin hair challenge

Εύκολα μπορείς να πεις ότι τα μαλλιά μου ζητούσαν το marula oil. Τον καρπό που έφτασε ως εκ θαύματος από τη Νότια Αφρική για να μου δώσει το μεταξένιο σγουρό αποτέλεσμα που ονειρευόμουν. Και όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό πολύ δύσκολο για να επιτύχεις. Πλούσιο σε βιταμίνη C και E και αντιοξειδωτικά, το συγκεκριμένο έλαιο χάρισε τέλεια ενυδάτωση στους θύλακες της τρίχας. Το ακόμα πιο υπέροχο; Παρά το ότι τα μαλλιά μου έχουν τάση προς λιπαρότητα, δεν επιβάρυνε καθόλου την κατάσταση. Για την ακρίβεια, σταδιακά τη βελτίωσε, ρυθμίζοντας τα φυσικά έλαια που βρίσκονται στο δέρμα και στην τρίχα. Εξαφάνισε μέχρι και το πρόβλημα που είχα με τους κόμπους που αναμενόμενα σχηματίζονταν λόγω του μεγάλου μήκους των μαλλιών και προσπαθούσα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου καθώς πάλευα με τη χτένα να τους ξεμπερδέψω με τη μικρότερη δυνατή ζημιά στην τρίχα. Και, με το shine oil της σειράς στην τσάντα μου, μπορώ οποιαδήποτε στιγμή νιώσω ότι τα μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα να το εφαρμόσω, να ελέγξω το φριζάρισμα και να επαναφέρω τη μεταξένια τους λάμψη.


https://www.instagram.com/p/CCs_r-Ap0ti/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γιατί να ταλαιπωρείσαι από το φριζάρισμα; Από ένα πρόβλημα που έχει ηττηθεί και δεν το ξέρει; Γιατί να αφήνεις τον καιρό να περνάει, ενίοτε με την αυτοπεποίθησή σου να δέχεται πλήγματα; Τα μαλλιά είναι ένα πολύ βασικό σημείο της εξωτερικής εμφάνισης και, φυσικά, θες αυτά να έχουν την πιο ωραία, μεταξένια και εκθαμβωτική όψη. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να συμβεί κάτι διαφορετικό, όταν στα χέρια σου μπορείς να έχεις τα ιδανικά προϊόντα για την περίσταση; Για εμένα, η απάντηση είναι απλή: Η σειρά TRESemmé Keratin Smooth με Κερατίνη και έλαιο Marula έχει μεταμορφώσει ολοκληρωτικά τα μαλλιά μου στην πιο ονειρεμένη εκδοχή τους. Τα κάνει απαλά, τους δίνει μεταξένια λάμψη, διαρκούν έως και 72 ώρες χωρίς φριζάρισμα, τιθασεύει τα τουφάκια που πετάνε και ξεμπερδεύει πανεύκολα τα μαλλιά από τους κόμπους. Η περιποίησή τους της ανήκει δικαιωματικά. To TRESemmé καθορίζει τα μαλλιά σου, τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου!