Το brunch season άνοιξε! Και εμείς βρήκαμε πού να φας τα πιο λαχταριστά κρουασάν (και όχι μόνο!)

Νέλλη Καλαμαρά
Το brunch season άνοιξε! Και εμείς βρήκαμε πού να φας τα πιο λαχταριστά κρουασάν (και όχι μόνο!)

Ως άλλη «εποχή του κυνηγιού», η εποχή του brunch κηρύσσεται και επίσημα μόλις τα αγαπημένα μας ξενοδοχεία, και όχι μόνο, ανακοινώσουν τα νέα τους μενού και τα χειροποίητα αχνιστά κρουασάν κατακλύσουν τα timeline μας.

Φυσικά και μπορείς να απολαύσεις το brunch σου όλο το χρόνο σε πάρα πολλά και υπέροχα spots της πόλης μας, όμως -κακά τα ψέματα- στη χώρα μας οι υψηλές θερμοκρασίες από μία εποχή και μετά δεν σε κάνουν και τόσο να αποζητάς μία ολοκληρωμένη εμπειρία brunch, παρά περισσότερο ίσως κάποια μεμονωμένα πιάτα. Το χειμώνα πάλι το brunch αποτελεί περισσότερο μία ολόκληρη ιεροτελεστία παρά ένα απλό γεύμα του σαββατοκύριακου, αφού πλέον δεν μιλάμε για αυγά ποσέ και bagels με σολομό, αλλά για μία πληθώρα επιλογών και συχνά πλήρη μενού που έρχονται να σε κρατήσουν στο κομψό περιβάλλον του χώρου που θα επιλέξεις για αρκετές ώρες, συζητώντας με τις φίλες σου, πίνοντας cocktails ή και σαμπάνια, και φυσικά ποστάροντας άπειρες instaworthy φωτογραφίες. Καθώς λοιπόν το brunch σε αυτή του τη μορφή ξεκίνησε και έγινε μόδα στην Ελλάδα μέσα από τα ξενοδοχεία, σου έχω παρακάτω 5+1 επιλογές που αξίζουν την προσοχή σου αυτή τη σεζόν με τις ανανεωμένες τους προτάσεις και την uber-cool brunch εμπειρία που μπορούν να σου χαρίσουν!

1.Μεγάλη Βρεταννία

grande-bretagne-1.jpg

Το εμβληματικότερο ξενοδοχείο της Αθήνας δεν έχει πολλά χρόνια που μπήκε στο «στίβο» του brunch, όμως από την πρώτη στιγμή έκλεψε την καρδιά μας τόσο με τις υπέροχες γεύσεις του «degustation» ουσιαστικά μενού του brunch του όσο και με το γεγονός πως για τις ώρες που θα περάσεις εκεί νιώθεις σαν να πρωταγωνιστείς σε κάποιο βρετανικό μυθιστόρημα εποχής με τα πορσελάνινα σερβίτσια, το μοναδικό art de la table και το αψεγάδιαστο σέρβις. Κάθε σαββατοκύριακο λοιπόν στο Winter Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία ζούμε ξεκάθαρα την πιο μεγαλοπρεπή εμπειρία brunch της Αθήνας, φυσικά με την υπογραφή του πολυβραβευμένου Executive Chef Αστέριου Κουστούδη. Φέτος το μενού επιστρέφει ακόμη πιο ανανεωμένο αφού πλέον όλα τα λαχταριστά αρτοποιήματα που προσγειώνονται μπροστά σου ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στο νέο ειδικά διαμορφωμένο, in-house αρτοποιείο του ιστορικού ξενοδοχείου.

grande-bretagne-2.jpg

Η εμπειρία ξεκινά με ένα πλούσιο bread-basket με χειροποίητες δημιουργίες με σπιτικό προζύμι εμπνευσμένες από τον ταλαντούχο Pastry Chef Αλέξανδρο Κούφα. Φρεσκοψημένα κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, brioche με πολίτικα μπαχαρικά και μπαγκετίνι ωρίμανσης μαζί φυσικά με εγχώριο φρέσκο βούτυρο (που φέρει το λογότυπο του ξενοδοχείου και είναι κυριολεκτικά η επιτομή του elegance), σπιτικές μαρμελάδες, ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, κρέμα βανίλια και πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα έρχονται για να συνοδεύσουν τον καφέ, τον χυμό ή το τσάι της επιλογής σου. Το γευστικό ταξίδι συνεχίζεται με τις εξαιρετικές επιλογές σε κυρίως πιάτα που επιμελείται η ομάδα των σεφ και περιλαμβάνουν καπνιστό και μαρινέ σολομό με χαβιάρι και αυγό ορτυκιού, τάρτα με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και μανιτάρια του δάσους, ομελέτα με παλαιωμένο κασέρι, πιπεριά Φλωρίνης και prosciutto, χειροποίητο φρέσκο ζυμαρικό γεμιστό με μοσχάρι, σάλτσα τρούφας και αφράτη μπεσαμέλ με κατσικίσιο τυρί, καθώς και τα ‘all-time favourite’ βιολογικά αυγά ‘benedict’ με αστακό, σπαράγγια και σάλτσα ‘hollandaise’. Ένα ποτήρι Γαλλική σαμπάνια και οι θεσπέσιες νότες της απαλής μουσικής του Winter Garden δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες, ενώ η συλλογή με γλυκά αριστουργήματα από το ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου σφραγίζει με τον πιο απολαυστικό τρόπο μια αξέχαστη εμπειρία.

Info: Σάββατο και Κυριακή, 11.00-14.00, grandebretagne.gr

2.NEW Hotel

NEW-Hotel-2.jpg

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως το NEW Hotel έκανε το brunch αγαπημένη συνήθεια way before it was cool στην Αθήνα. Ήταν το πρώτο με in-house bakery και κανονικό brunch menu και, μαζί με το καινοτόμο του design, έκανε τους foodies της πόλης να το αγαπήσουν από την πρώτη στιγμή που γεύτηκαν τα αφράτα σαν σύννεφο κρουασάν του. Έτσι λοιπόν ένα από τα πιο iconic brunch experiences της πόλης επιστρέφει τη νέα σεζόν εμπλουτισμένο με νέες και ακόμη πιο δημιουργικές ιδέες με την υπογραφή πάντα του executive chef Μπάμπη Κουντούρη. Τα κλασσικά και αγαπημένα pancakes, croques και οι φρεσκοψημένες σφολιάτες δίνουν ραντεβού με το ρυζόγαλο με σπόρους chia και το “smashed burger” με American Angus. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στο φετινό μενού ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στα πιάτα με τα αυγά. Όλα βιολογικά, με επιλογές που εκτείνονται από τα all-time-classic eggs Benedict και eggs Florentine μέχρι τον παραδοσιακό καγιανά. Επιπλέον μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες και sandwiches, αλλά και τα περίφημα “brunch specials”, καθώς και ορισμένες vegan επιλογές, συμπληρώνουν την άκρως λαχταριστή γευστική εμπειρία.

NEW-Hotel_1_.jpg

Αγαπημένο των design addicts της πόλης – και όχι μόνο – το NEW Hotel είναι συνώνυμο της πρωτοποριακής αισθητικής, καθώς όλους τους χώρους του ξενοδοχείου έχουν επιμεληθεί οι αδερφοί Campana, το κορυφαίο σχεδιαστικό δίδυμο από την Βραζιλία. Αν στο καινοτόμο design προσθέσει κανείς και την μοναδική τοποθεσία του ξενοδοχείου στην είσοδο της Πλάκας, έχει τον ιδανικό προορισμό για Σαββατοκύριακα απόδρασης στο κέντρο της πόλης.

Info: Σάββατο & Κυριακή, 12.00 – 17.00, τηλ. +30 210 3273170

3.Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

four-season.JPG

Φυσικά στο Four Seasons στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για brunch experiences, όμως εγώ εδώ διάλεξα την πιο μεσογειακή, καθώς το να συγκεντρώνεσαι με οικογένεια και φίλους γύρω από το ίδιο τραπέζι τις Κυριακές, όπως και να το κάνεις, είναι μεσογειακή συνήθεια. Έτσι σήμερα εδώ σου συμπεριέλαβα το brunch του Mercato με την υπέροχη θέα και τις ακόμη πιο υπέροχες γεύσεις. Οι Ιταλοί σεφ, Sergio Favata και Roberto Canata, ετοιμάζουν κάθε Κυριακή μεταξύ άλλων χειροποίητα ζυμαρικά, τις καλύτερες κοπές προσούτο, Capocollo, Salame και Pancetta, κρεμώδη χειροποίητα τυριά, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, στρείδια Fine De Claire, μαριναρισμένα μύδια, λαβράκι ceviche και ένα μεγάλο salad bar με διάφορες επιλογές για να δημιουργήσεις τη δική σου σαλάτα.

Four_Seasons_1.jpg

Οι λάτρεις του μπάρμπεκιου θα έχουν την ευκαιρία στο κυριακάτικο brunch του Mercato να δοκιμάσουν ζουμερό κοτόπουλο σχάρας, χοιρινά παϊδάκια και καπνιστό μοσχαρίσιο ψαρονέφρι. Αγαπημένες γεύσεις κυριαρχούν και στο μπουφέ με τα επιδόρπια, όπου πρωταγωνιστούν οι τάρτες, τα εκλέρ, το τιραμισού και η πανακότα, τα γεμιστά ψωμάκια brioche και φυσικά τα cannoli. Να πούμε πως κατά τη διάρκεια του brunch λειτουργεί Kids Club εντός του ξενοδοχείου, ώστε και μικροί και μεγάλοι να περνούν εξίσου καλά!

Info: Κυριακή 13.00-16.30, τηλ. 210 890 1199.

4.St. George Lycabettus

saint-george.jpg

Το brunch στο La Suite Lounge του διάσημου αθηναϊκού ξενοδοχείου είναι πρωτίστως γνωστό για την απίστευτη θέα που προσφέρει σε όλη την Αθήνα και μέχρι πραγματικά τα νησιά του Σαρωνικού στις μέρες με καθαρό ουρανό. Μαζί με τη θέα το ανανεωμένο μενού ήρθε για να μας γίνει αγαπημένη συνήθεια της Κυριακής σε όποια γωνιά της πόλης και αν μένεις.

Εδώ υπηρετείται ένα πλούσιο buffet style brunch όπου θα βρεις από κάθε είδους δημιουργική σαλάτα μέχρι bagels, φρεσκοψημένα κρουασάν, διάφορες παρασκευές αυγών, tortillas, αφράτα μίνι burgers και πολλές ακόμη επιλογές, ενώ η προσθήκη που ενθουσιάζει είναι το ολοκαίνουριο Health Corner με vegan, gluten free croissants, beyond meat burgers, pizza και crabcakes, αλλά και superfoods, energy boosters, ένα mix n match yogurt bar, cucumber & mint infused νερό και lemon & ginger σφηνάκια για ενέργεια και αποτοξίνωση.

saint-george_2.jpg

Στα must-taste και τα νέα acai bowls, το crushed avocado toast, τα βιολογικά αυγά ποσέ με σπαράγγια από το a la carte μενού που επίσης έχει πολλά να προσφέρει. Στο Sweet Corner τα red velvet muffins, mini donuts, cheesecake, carrotcake , pancakes αλλά και το εντυπωσιακό συντριβάνι σοκολάτας κλέβουν την παράσταση. Να σημειώσουμε πως η Nannuka με δημιουργικά παιχνίδια και δραστηριότητες, αλλά και το παιδικό σινεμά με popcorn στο Screening Room 16:00 -18:00 κάνουν το St. George Lycabettus αγαπημένη οικογενειακή συνήθεια.

Info: Κυριακή 12:00 – 16:00, τηλ. 210 741 6191

5.Athens Capital-MGallery Collection

1667487767745-704334173-mgallery-2.jpeg

Brunch με live DJ set μας προτείνει το Galerie Café του Athens Capital Hotel-MGallery Collection και μιλάει απευθείας στην καρδιά μας. Η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου, το brunch με φίλους ή με την οικογένεια, αποκτά νέα διάσταση εδώ, καθώς πλέον προσφέρεται καθημερινά. Κάθε Σάββατο, μάλιστα, στο Galerie Café, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, θα υπάρχει live Dj set για να δημιουργήσει την απόλυτη brunch εμπειρία.

mgallery-1.jpeg

Εδώ λοιπόν είναι κάθε μέρα σαββατοκύριακο, αφού μπορούμε να απολαμβάνουμε το brunch μας, επιλέγοντας signature πιάτα και cocktails από το ειδικά σχεδιασμένο μενού, που φέρει την υπογραφή του Executive Chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Μπούτσαλη και της ομάδας του. Φυσικά δεν λείπουν οι vegetarian και vegan επιλογές, αλλά και τα λαχταριστά burgers, η ιταλική πίτσα, τα poke και acai bowls, οι δροσερές σαλάτες, τα πιάτα με πρωταγωνιστές τα αυγά σε διάφορες παραλλαγές, όπως τα αυγά benedict αλλά και τα chef’s signature αυγά καγιανά, τα φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα και κέικ, και ένας μπουφές πλούσιος σε viennoiseries.

Info: Καθημερινά, achotel.gr

+1

Le Sunday Brunch στο Athénée παρέα με το Ourse μόνο για το Νοέμβριο

ATHENEE_S.jpg

Το Athénée δεν είναι μεν ξενοδοχείο, αποτελεί όμως έναν χώρο άμεσα συνδεδεμένο με την ιεροτελεστία του brunch όπως την περιγράψαμε παραπάνω, ιδίως καθώς κάθε μήνα φιλοξενεί και έναν διαφορετικό pastry chef στο ξεκάθαρα πιο «sweet corner» της πόλης. Από αυτήν την Κυριακή λοιπόν και για 4 Κυριακές το διάσημο Le Sunday Brunch του Athénée θα φιλοξενήσει το Ourse και τον βραβευμένο pastry chef Σπύρο Πεδιαδιτάκη στα γλυκά. Οι γλυκές δημιουργίες του, που θα συνοδεύουν τα λαχταριστά αλμυρά πιάτα του brunch δια χειρός Νίκου Σκλήρα, θα περιλαμβάνουν κάποια από τα πιο αγαπημένα γλυκά από την έναρξη λειτουργίας του Ourse όπως η Flan Parisien, η τάρτα λεμόνι, η διάσημη St. Honore σε δύο εκδοχές – βανίλια και σοκολάτα, το Paris-Aegina (η εκδοχή του Ourse στο κλασσικό Paris-Brest), αλλά και πιο πρόσφατα όπως το εικονικό “cookie” σοκολάτας. Οι θαμώνες του Athénée θα έχουν επίσης την δυνατότητα για όλο τον Νοέμβριο να προμηθευτούν τις χειροποίητες μπάρες σοκολάτας και τα σοκολατάκια του Ourse.

Ourse-St-Honore.jpg

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.