Η Πάρος αποκτά το δικό της Matsuhisa μέσα στο νέο ξενοδοχείο Avant Mar

Νέλλη Καλαμαρά
Η Πάρος αποκτά το δικό της Matsuhisa μέσα στο νέο ξενοδοχείο Avant Mar

Δεύτερο "σπίτι" στις Κυκλάδες αποκτά το παγκοσμίως διάσημο εστιατόριο Matsuhisa, αυτή τη φορά μέσα στο καινούριο και υπερπολυτελές ξενοδοχείο Avant Mar που αναμένεται να ανοίξει στην Πάρο αυτό το καλοκαίρι.  

Δεν σου κρύβω πως αυτά τα νέα, τα διπλά, είναι τα αγαπημένα μου, αφού μόλις μάθαμε για ένα υπερπολυτελές καινούριο ξενοδοχείο που προσγειώνεται πάνω στην πανέμορφη παραλία Πιπέρι της Πάρου και μέσα του κρύβει το πρώτο Matsuhisa του νησιού. Πρόκειται για το δεύτερο Matsuhisa στις Κυκλάδες και το τρίτο στην Ελλάδα, αφού ήδη γνωρίζουμε και λατρεύουμε τα εστιατόρια του Nobu σε Αθηναϊκή Ριβιέρα και Μύκονο.

Matsuhisa-Paros_01.jpg

To υπερδιάσημο παγκοσμίως γαστρονομικό brand έρχεται να αναβαθμίσει περαιτέρω την εστιατορική σκηνή της Πάρου, που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει διαρκώς, χάρη σε σημαντικές αφίξεις, αλλά αυτό είναι επίσημα το πρώτο τόσο δυνατό διεθνώς gastro brand που βρίσκουμε στο νησί, και αυτό κάτι λέει για την μελλοντική πορεία του ήδη εξαιρετικά δημοφιλούς αυτού προορισμού των Κυκλάδων. Έτσι το κοινό της χώρας μας θα έχει την ευκαιρία να γεύεται τον πιο διάσημο Black Cod στον κόσμο πλέον και στην Πάρο. Αλλά πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι θα συναντήσουμε στο εντυπωσιακό νέο Avant Mar που ανοίγει τις πόρτες του μέσα στους επόμενους μήνες!

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο έχει την υπογραφή της Grivalia Hospitality, γεγονός που εγγυάται το υψηλότατο επίπεδο εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Το όνομα Avant Mar είναι εμπνευσμένο από τον όρο “avant garde”, που αντικατοπτρίζει και τη γενικότερη φιλοσοφία φιλοξενίας του νέου resort, σε συνδυασμό με το “mare”, που προκύπτει φυσικά από την τοποθεσία του ακριβώς πάνω στην παραλία. Το πανέμορφο ξενοδοχείο συνδυάζει την ήρεμη πολυτέλεια ενός παραθαλάσσιου resort με την κοντινή απόσταση από τη Νάουσα και το κοσμοπολίτικο lifestyle της, δημιουργώντας την τέλεια συνθήκη για διακοπές στο διάσημο κυκλαδονήσι.

Avant-Mar_02.jpg

Η Διαμονή

Χτισμένο σε μία έκταση 6 στρεμμάτων, το ξενοδοχείο διαθέτει 38 πολυτελή δωμάτια, εκ των οποίων τα 7 είναι σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, αλλά και μία ιδιαίτερη σουίτα, την «The Avant Mar Premium Sea View Suite», η οποία είναι σίγουρο πως θα γίνει η αγαπημένη επιλογή όσων αναζητούν την απόλυτη ιδιωτικότητα και την ασυμβίβαστη πολυτέλεια στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η θαλασσινή αύρα και η αίσθηση του κυκλαδίτικου καλοκαιριού αποτυπώνονται σε κάθε έκφανση του ξενοδοχείου, με την αρχή να αποτελεί το λογότυπό του που είναι εμπνευσμένο από το αλμυρίκι - χαρακτηριστικό δέντρο των παραλιών των Κυκλάδων και της Μεσογείου. Από εκεί αντλείται και η χρωματική παλέτα του Avant Mar που αγκαλιάζει την άμμο αλλά και τις αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου.

Avant-Mar_01.jpg

Στους χώρους του resort θα συναντούμε και μία boutique για τα καλοκαιρινά μας ψώνια, ένα ζαχαροπλαστείο με παραδοσιακό χαρακτήρα για χαλαρά απογεύματα, υπερσύγχρονους χώρους ευεξίας για να παραμένουμε fit και pampered και στις διακοπές, καθώς και ένα υπαίθριο θέατρο. Φυσικά η εντυπωσιακή πισίνα και η αμμώδης παραλία Πιπέρι με τα γαλαζοπράσινα νερά που εκτείνεται μπροστά από το ξενοδοχείο σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα μας σημεία συνάντησης, όπου θα απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη δροσιά του νερού από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Matsuhisa-Paros_03.jpg

Η Γαστρονομία

Το Avant Mar υποδέχεται τον διάσημο σεφ Nobu Matsuhisa για πρώτη φορά στην Πάρο. Το διεθνές brand «Matsuhisa» αναλαμβάνει το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου και υπόσχεται μία αυθεντική γαστρονομική εμπειρία με τη διάσημη Nobu-style. Με τη μαγευτική θέα να απλώνεται στο Αιγαίο και με ατμόσφαιρα που ισορροπεί στην απέριττη πολυτέλεια και την απλότητα, το Matsuhisa εγγυάται ένα γαστρονομικό ταξίδι στα άδυτα της Nobu φιλοσοφίας που ξεπερνά τις σύγχρονες υψηλές απαιτήσεις. Φανταζόμαστε πως εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και από κοντά τον υπερδιάσημο σεφ, εκείνον που ουσιαστικά σύστησε το παγκόσμιο κοινό στην “nikkei” κουζίνα (αν και ο όρος που περιγράφει το συνδυασμό ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας έγινε διάσημος πολύ αργότερα), αφού ο ίδιος πάντα παρευρίσκεται στα πολυαναμενόμενα Nobu Festivals που διοργανώνονται στα εστιατόριά του ανά τον κόσμο, και σίγουρα θα έχουν θέση και εδώ κάποια στιγμή.

Matsuhisa-Paros_02.jpg

Φυσικά και η ελληνική κουζίνα δεν θα μπορούσε να απέχει από την υπέροχη εξίσωσή, και ο βραβευμένος Executive Chef, Δημήτρης Κατσάνος έρχεται να επιμεληθεί συνολικά το γαστρονομικό concept του Avant Mar. Δίπλα στο κύμα και με θέα το Αιγαίο, το all-day restaurant υπηρετεί τη γαστρονομική τάση του bistronomy, που τόσο έχει αρχίσει να ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, και καλώς αν ρωτάς εμένα. Εδώ λοιπόν θα απολαύσουμε κλασικά πιάτα ιδωμένα μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα και τη δημιουργικότητα του σεφ που τιμά τα τοπικά υλικά και τους μικρούς παραγωγούς προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία σε όσους επιθυμούν να μυηθούν εκλεπτυσμένα στις ελληνικές και κυκλαδίτικες γεύσεις.

Η κυρία Άννα Ασημακοπούλου, General Manager του Avant Mar, δήλωσε σχετικά: «Το Avant Mar δεν αποτελεί ένα ακόμα πολυτελές ξενοδοχείο σε ένα ελληνικό, κυκλαδίτικο νησί, αλλά μια μονάδα που δημιουργήθηκε με στόχο να απαντήσει όλα τα ζητούμενα των ταξιδιωτών που αναζητούν την πεμπτουσία της πολυτέλειας: την tailor made εξυπηρέτηση. Και όλα αυτά σε έναν προορισμό που συνδυάζει μοναδικά τον αυθεντικό χαρακτήρα των Κυκλάδων με τον κοσμοπολιτισμό». Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να δηλώσουμε πως αναμένουμε με χαρά τη νέα άφιξη και θα σου έχουμε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες όταν πλέον θα γίνει και το επίσημο opening.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.