Η καρδιά του καλοκαιριού χτυπάει στο ομορφότερο beachbar restaurant της Πάρου!

Νέλλη Καλαμαρά
Η καρδιά του καλοκαιριού χτυπάει στο ομορφότερο beachbar restaurant της Πάρου!

Το απόλυτο σημείο συνάντησης των καλοκαιρινών μας διακοπών είναι εδώ, αλλά δεν επέστρεψε μόνο του, αφού μαζί του έφερε ηχηρές υπογραφές τόσο σε επίπεδο κουζίνας όσο και σε επίπεδο μπαρ.

Το Monastiri Beach Bar & Restaurant μάς υποδέχεται πλήρως ανανεωμένο σε μία από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές παραλίες της Πάρου με λαχταριστές γεύσεις από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και απίθανα cocktails από τους Γιάννη Κοροβέση και Αλέξανδρο Γκικόπουλο.

Διαχρονικά το Monastiri Beach Bar & Restaurant αποτελούσε ένα από τα πιο δημοφιλή meeting points της Πάρου, αφού η πανέμορφη παραλία που το φιλοξενεί, εντός του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου δίπλα στο γραφικό μοναστήρι του Αϊ Γιάννη Δέτη, συνθέτει το απόλυτο σκηνικό για χαλάρωση πάνω στην ψιλή άμμο κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο και ατελείωτες βουτιές σε ήρεμα κρυστάλλινα νερά. Φέτος, λοιπόν, το αγαπημένο μας beachbar restaurant επιστρέφει ανανεωμένο και σαφώς αναβαθμισμένο, έχοντας ανακαινιστεί πλήρως και με ηχηρές υπογραφές στην κουζίνα και το μπαρ του. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

IMG_9920.jpeg

Εκεί που η λεπτή χρυσαφένια άμμος αγκαλιάζει τα διάφανα νερά του Αιγαίου, εκεί που οι βραχώδεις όγκοι σκιάζονται από τη χαρακτηριστική τοπική βλάστηση, εκεί που ο λαμπερός ήλιος ζεσταίνει την καρδιά και την ψυχή μας, βρίσκουμε ένα beach bar restaurant έτοιμο να μας χαρίσει πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης που θα μετατραπούν σε μαγευτικές καλοκαιρινές αναμνήσεις με κυκλαδίτικη σφραγίδα. Boho-chic ατμόσφαιρα και γήινοι χρωματικοί τόνοι θέτουν τις βάσεις για να πάρουμε θέση στις τεράστιες μαξιλάρες πάνω στην άμμο, στα πολυτελή day bedsκάτω από τα αλμυρίκια, στις αναπαυτικές ρομπούστες ξύλινες ξαπλώστρες μπροστά στο κύμα, αλλά και στις χαριτωμένες κούνιες και τους φιλόξενους καναπέδες, και να αφεθούμε στη φροντίδα του προσεγμένου σέρβις, που θα φροντίσει να μη μας λείψει τίποτα.

IMG_9921.jpeg

Το απόλυτο σημείο συνάντησης των καλοκαιρινών μας διακοπών είναι εδώ, αλλά δεν επέστρεψε μόνο του, αφού μαζί του έφερε ηχηρές υπογραφές τόσο σε επίπεδο κουζίνας όσο και σε επίπεδο μπαρ. Έτσι μέσα σε αυτό το μαγευτικό κυκλαδίτικο σκηνικό απολαμβάνουμε λαχταριστές γεύσεις υπό την επιμέλεια του διάσημου και βραβευμένου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου. Το μενού εμπνέεται από την κυκλαδίτικη κουζίνα και τον πλούτο της παριανής γης, ενώ γνώριμες ελληνικές γεύσεις συναντούν μοντέρνες τεχνικές για να μετατραπούν σε πιάτα που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

IMG_9924.jpeg

Highlight αποτελούν -χωρίς συζήτηση- οι συνταγές που βγαίνουν από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, όπως το κότσι(από αρνάκι ή μοσχάρι), που λιώνει στο στόμα, αλλά και η σπανακοτυρόπιτα με το χειροποίητο φύλλο. Ο γλυκός επίλογος γράφεται με κορυφαία επιδόρπια, ενώ η γευστική εμπειρία ολοκληρώνεται με την ενημερωμένη λίστα κρασιών με ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα παριανά κρασιά, με το SEIRADI, το νέο οινικό δημιούργημα του Paros FarmingCommunity να κλέβει τις εντυπώσεις.

IMG_9923.jpeg

Όμως το καλοκαίρι, πέρα από χαλάρωση, αποζητούμε και διασκέδαση, και το Monastiri Beach Bar & Restaurant από ότι φαίνεται δεν θα μας χαλάσει το χατίρι, αφού φιλοξενεί

μια σειρά από events με διάσημους DJs. Τις ημέρες των parties οι μουσικές και τα ιδιαίτερα vibes αναστατώνουν ευχάριστα τα κρυστάλλινα νερά και ανεβάζουν τη διάθεση, προκαλώντας μας να χορεύουμε με τα πόδια μας θαμμένα στην ακόμη ζεστή άμμο μέχρι το βράδυ. Στα δύο πανέμορφα μπαρ, οι μοναδικές δημιουργίες και τα απολαυστικά cocktailsτων Γιάννη Κοροβέση και Αλέξανδρου Γκικόπουλουπρωταγωνιστούν ήδη από το μεσημέρι, αφού δεν νοούνται διακοπές στις Κυκλάδες χωρίς ένα δροσιστικό πολύχρωμο και ευφάνταστο cocktail στο χέρι!

IMG_9922.jpeg

Στον κομψό και εκλεπτυσμένο bohemian chic χώρο του Monastiri Beach Bar & Restaurant από φέτος λειτουργεί και μία μπουτίκ για να κάνουμε τις αγορές μας on the beach, αλλά και να αγοράσουμε αναμνηστικά και δώρα για τους αγαπημένους μας. Υπεύθυνη για την πλήρη αναβάθμιση του χώρου και των υπηρεσιών του αγαπημένου μας summervenue είναι η Trésor Hospitality, ειδική στο να εξασφαλίζει αξέχαστες εμπειρίες διακοπών για απαιτητικούς επισκέπτες.

Info: Παραλία Μοναστήρι, Πάρος, 2284053560, info@monastiri-paros.com, www.monastiri-paros.gr