Ποιο εμβληματικό hospitality brand επιλέγει την Κρήτη για το πρώτο του resort στη χώρα μας;

Νέλλη Καλαμαρά
Ποιο εμβληματικό hospitality brand επιλέγει την Κρήτη για το πρώτο του resort στη χώρα μας;

Η Rosewood Hotels & Resorts ρίχνει άγκυρα στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο εμβληματικό Blue Palace, που θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο της iconic luxury αλυσίδας στη χώρα μας.

Με τον τουρισμό να αποτελεί διαχρονικά τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, δεν αποτελεί έκπληξη πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει γίνει πόλος έλξης των σημαντικότερων διεθνών luxury hospitality brands, με ονόματα όπως W Hotels, Mandarin Oriental, One & Only να έχουν προσγειωθεί σε μοναδικές τοποθεσίες μόλις μέσα στην τελευταία διετία, προκειμένου να διευρύνουν το ήδη ισχυρό portfolio παρουσίας εμβληματικών brands σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι λοιπόν με τεράστια χαρά που πληροφορούμαστε πως ένα ακόμη ultra-premium διεθνές ξενοδοχειακό όνομα ψηφίζει Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα Κρήτη για το νέο υπερπολυτελές resort της, ενισχύοντας περαιτέρω το τουριστικό προϊόν μας. Ο λόγος για την Rosewood Hotels & Resorts που παίρνει υπό τη σκέπη της το διάσημο Blue Palace στην Ελούντα, το οποίο και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του έπειτα από πλήρη ανακαίνιση το καλοκαίρι του 2025.

Η ξενοδοχειακή άφιξη που ορίζει εκ νέου την έννοια του "destination hotel" στη χώρα μας

https://www.instagram.com/p/CzDWfsJgCMX/

Έτσι λοιπόν ο διεθνής όμιλος Rosewood Hotels & Resorts σηματοδοτεί την είσοδό του για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά με το Rosewood Blue Palace, μια ειδυλλιακή εμπειρία πολυτελούς διαμονής στην Κρήτη. Με την είσοδό της στην ελληνική αγορά, η εταιρεία Rosewood Hotels & Resorts® διευρύνει στοχευμένα τη δραστηριότητά της στην Ευρώπη, δίνει νέα πνοή στο εμβληματικό Blue Palace στην Κρήτη και δημιουργεί το Rosewood Blue Palace, που θα υποδεχθεί εκ νέου επισκέπτες το 2025.

Ένα παλιό σανατόριο μεταμορφώθηκε σε μία από τις σημαντικότερες ξενοδοχειακές αφίξεις της σεζόν

Το resort ανήκει στην ελληνική εταιρεία Phāea (Golf Residences S.A.) και η νέα του εικόνα θα σχεδιαστεί με στόχο να εκφράσει τη συνολική φιλοσοφία της Rosewood A Sense of Place®, αντλώντας έμπνευση από τη διαχρονική αισθητική των ελληνικών νησιών. Ανάμεσα στο γραφικό ψαροχώρι της Πλάκας και το φημισμένο λιμανάκι της Ελούντας, το Rosewood Blue Palace θα ενσωματωθεί απόλυτα στο τοπικό περιβάλλον χαρίζοντας μια όαση που θα συνδέει τους επισκέπτες, με τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης. Η επιλογή του Blue Palace ως το μέρος που θα φιλοξενήσει τη Rosewood στην Ελλάδα δεν είναι τυχαία. Στη γραφική πλαγιά του λόφου και με θέα την εμβληματική Σπιναλόγκα, η εμπειρία Rosewood Blue Palace θα ενισχυθεί από τη διαισθητική προσέγγιση της Rosewood στη δημιουργία bespoke, βιωματικών εμπειριών.

https://www.instagram.com/p/Cv4n4m-MSdS/

Το θέρετρο, ένα μοναδικό καταφύγιο δίπλα στη θάλασσα, θα διαθέτει 154 δωμάτια και σουίτες, 85 από τα οποία με ιδιωτικές πισίνες. Η ολική ανακαίνιση του Rosewood Blue Palace έχει σχεδιαστεί από την διακεκριμένη ελληνική αρχιτεκτονική εταιρεία K-Studio, με όραμα που αντλεί έμπνευση από την κρητική ταυτότητα. Ο επανασχεδιασμός των τριών από τα έξι εστιατόρια έχει ανατεθεί στην Αφροδίτη Κρασσά, φημισμένη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, με ελληνική καταγωγή και έδρα το Λονδίνο, φιλοδοξώντας να αναδείξει τη γαστρονομική ταυτότητα του ξενοδοχείου και να την οδηγήσει σε νέα ύψη. «Σε έναν επιβλητικό τόπο που έχει συναρπάσει τους εξερευνητές ανά τους αιώνες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σηματοδοτήσουμε την είσοδό μας στην Ελλάδα, με αυτό το εκπληκτικό resort», δήλωσε η Sonia Cheng, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Rosewood Hotel Group. «Η Κρήτη αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για τη δημιουργία ουσιαστικής σύνδεσης που φέρνει τους επισκέπτες μας πιο κοντά στην ψυχή του προορισμού και τους οδηγεί πολύ πέρα από τις προσδοκίες τους».

Rosewood-Blue-Palace-Photo-II.jpg

Τα θεματικά εστιατόρια και το beach club του Resort θα προσφέρουν γαστρονομικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ενώ στο εμβληματικό bar, οι επισκέπτες θα έχουν μοναδική θέα στο νησί της Σπιναλόγκας. Το μενού του all-day εστιατορίου θα αποτελεί ωδή στα φρέσκα προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, αλλά και σε εκείνα που καλλιεργούνται στο βιολογικό κήπο του ξενοδοχείου. Το συγκρότημα θα προσφέρει μια πολυτελή απόδραση ευεξίας μέσα από το ολιστικό well-being concept Asaya που έχει δημιουργήσει η Rosewood, ενώ παράλληλα θα διαθέτει fitness center, στούντιο κίνησης, γιόγκα, καθώς και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για χαλαρωτικές συνεδρίες υδροθεραπείας. Οι τρεις εξωτερικές πισίνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προορίζονται για ενήλικες και για παιδιά, θα έχουν πανοραμική θέα στο πέλαγος, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν τη μαγευτική ηρεμία του τοπίου.

«Για δύο δεκαετίες, το Blue Palace έχει υπάρξει το εγχείρημα της καρδιάς μας, η κληρονομιά της οικογένειάς μας, μνεία στην αληθινή ψυχή της Κρήτης, μια ιστορία που χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική φιλοξενία και την αφοσίωση στη λεπτομέρεια. Για το επόμενο κεφάλαιο του Blue Palace, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε ιδανικότερο συνοδοιπόρο από τη Rosewood Hotels and Resorts, γνωστή για την υποδειγματική της προσέγγιση, τη διαχρονική κομψότητα και τις εξαιρετικές εμπειρίες που δημιουργεί», τονίζουν η Αγάπη και η Κωστάντζα Σμπώκου, συν-διευθύνουσες σύμβουλοι των Phāea και επισημαίνουν ότι «η δέσμευση της εταιρίας Rosewood για τη διατήρηση της ταυτότητας κάθε προορισμού, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμά μας για το Blue Palace, διασφαλίζοντας ότι κάθε επισκέπτης, βιώνει μία αυθεντικά θερμή φιλοξενία. Η συνεργασία μας με τη Rosewood Hotels and Resorts για τη συνέχεια της ιστορίας του Blue Palace μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε ένα νέο ταξίδι με επίκεντρο το όραμά μας για τα Phāea».

Η Κρήτη, ένας προορισμός που αποτελεί διαχρονικά μια κορυφαία επιλογή για τους επισκέπτες που αναζητούν μοναδική φυσική ομορφιά και αυθεντική φιλοξενία, είναι η φυσική επιλογή για την είσοδο της Rosewood στην Ελλάδα. Το όραμα για την ανάπλαση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Blue Palace είναι η ορατή απόδειξη της σταθερής προσέγγισης του ομίλου σε θέματα εξέλιξης και ανάπτυξης, που περιλαμβάνει την ανάπλαση και αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων με καθιερωμένη αξία. Το Rosewood Blue Palace θα ενταχθεί σε ένα αξιόλογο portfolio ξενοδοχειακών μονάδων στην Ευρώπη, όπως τα Rosewood London, Rosewood Castiglion del Bosco, Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel, Rosewood Villa Magna και Rosewood Vienna. Ενώ εντός του 2024 θα ενταχθούν στο δίκτυο ξενοδοχείων τα Rosewood Munich, Rosewood Amsterdam και Rosewood Schloss Fuschl.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.