Delta x Line: Εκεί που το fine dining συναντά το fine drinking

Νέλλη Καλαμαρά
Delta x Line: Εκεί που το fine dining συναντά το fine drinking
@zakviemon

Η πιο ηχηρή σύμπραξη της χρονιάς ενώνει το Delta, το μοναδικό 2άστερο εστιατόριο της χώρας μας, με το Line, το No.12 στα World’s 50 Best Bars, και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό που νιώσαμε όταν ανακοινώθηκε η κατά κοινή παραδοχή πιο δυνατή σύμπραξη της χρονιάς στα τέλη της προηγούμενης σεζόν. Το Delta, το μοναδικό εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin στη χώρα μας θα ένωνε τις δυνάμεις του με το Line, το νούμερο 12 στον οδηγό-βίβλο των μπαρ, World’s 50 Best Bars, και πλέον αυτή η σύμπραξη πήρε σάρκα και οστά. Μάλιστα προσωπικά είχα και την τεράστια τιμή και χαρά να κάνω την πρώτη συνέντευξη των πρωταγωνιστών αυτής της σύμπραξης, των Γιώργου Παπαζαχαρία, Θάνου Φέσκου, Νίκου Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση.

Τα πρώτα ξενοδοχειακά νέα της σεζόν είναι εδώ με το πρώτο opening μέσα στον Φεβρουάριο

Garida-and-Seasonal-Spritz.jpg

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν παρουσιάστηκε και επίσημα το μοναδικό food & cocktails pairing που μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του 2άστερου εστιατορίου. Στο exclusive media press event που πραγματοποιήθηκε στο άκρως εντυπωσιακό Delta Restaurant ζήσαμε μια εμπειρία που άγγιζε τις υψηλότερες νότες της γαστρονομίας και των εκλεπτυσμένων ποτών και ενημερωθήκαμε για το πρωτοποριακό νέο pairing που προσφέρεται με το menu, το «πάντρεμα» δηλαδή των πέντε main courses του menu με ισάριθμα drinks.

Τρεις εκδηλώσεις που θα λατρέψουν οι απανταχού wine lovers

Fine-Drinking.jpg

Τα drinks αυτά προέρχονται από κρασί που παράγεται από φρούτα, τα οποία έχουν υποστεί μια συγκεκριμένη διαδικασία «οινοποίησης». Μια διαδικασία που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η ομάδα του Line, με κινητήριο μοχλό την προσήλωση στη βιωσιμότητα και το zero food waste. Τα γνωστά πλέον ως Why Ins έχουν ήδη γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο διάσημο μπαρ και τώρα μπαίνουν και στο Delta για να συνοδεύσουν πιάτα του μενού για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το πλαίσιο μίας wine pairing εμπειρίας και να ζήσουν κάτι απολύτως διαφορετικό.

Rob-Roy-(Koji).jpg

Τα “Fine Drinks” που εκτός από το pairing έχουν ενταχθεί και ως αυτόνομα cocktails στον κατάλογο του Delta Bar, αποτελούν twists κλασσικών ποτών, που προέρχονται από εποχιακά τρόφιμα και πρώτες ύλες, παράγωγα παραδοσιακών διαδικασιών διατηρησιμότητας, αλλά και ανταλλαγή υποπροϊόντων και αξιοποίηση υπολειμμάτων που προέρχονται από την κουζίνα της ομάδας του Delta.

GIWRGOS-PAPAZAXARIAS-8ANOS-FESKOS-DHMHTRHS-NTAFOPOYLOS-BASILHS-KYRITSHS.jpg

Γιώργος Παπαζαχαρίας, Θάνος Φέσκος, Δημήτρης Νταφόπουλος και Βασίλης Κυρίτσης

@zakviemon

Αυτές οι custom-made δημιουργίες φέρουν την υπογραφή των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου και έρχονται να συνοδεύσουν και να αναδείξουν, με γνώμονα την ισορροπία, το γαστριμαργικό ταξίδι, που έχει δημιουργήσει ο χαρισματικός Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος με την ομάδα του. Στον εκλεπτυσμένο κόσμο του Fine Dining, η ομάδα του Delta δημιουργεί αριστουργήματα γαστρονομικής τέχνης. Στον κόσμο των Fine Drinks η ομάδα του Line δημιουργεί μοναδικά cocktails που εναρμονίζονται με την απόλαυση κάθε πιάτου.

https://www.instagram.com/p/C3YYklOLOXm/

Τα pairings ήταν πραγματικά θεσπέσια, με τον αγαπημένο «μπάμπουρα» από αστακό να έχει προσγειωθεί πάνω σε ένα τριαντάφυλλο από φράουλες σε ζύμωση και να σερβίρεται μαζί με ένα αφρώδες ροζέ Why In με αναλογία 80% μήλο και 20% ρόδι, ένα χάρμα οφθαλμών και ουρανίσκου σε κάθε επίπεδο.

Bakalaos-and-Ramos-Fizz.jpg

Ή τον μπακαλιάρο με το «χτένι» που είναι χτένι μόνο εξωτερικά ενώ μέσα κρύβει ψητά μύδια και λεμονοθύμαρο και σερβίρεται με μία σως από δαμάσκηνο και αχιβάδες και συνδυάζεται με ένα απίστευτα νόστιμο Ramos Fizz με βάση το τσίπουρο Opurist.

Palaiwmeno-mhlo.jpg

Τα πέντε «παντρέματα» cocktails και πιάτων είναι άκρως πρωτοποριακά και μαγεύουν τις αισθήσεις, καθώς το 12ο μπαρ στα 50 καλύτερα παγκοσμίως με το μοναδικό εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin στην Ελλάδα δημιουργούν μια συνέργεια, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του Zero Waste.

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Η διαχείριση του εστιατορίου Delta ανήκει στο Δειπνοσοφιστήριον.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.