Ο βραβευμένος σεφ Νίκος Καραθάνος σερβίρει την ελληνική κουζίνα στην πιο bar food εκδοχή της

Νέλλη Καλαμαρά
Ο βραβευμένος σεφ Νίκος Καραθάνος σερβίρει την ελληνική κουζίνα στην πιο bar food εκδοχή της

Το Ateno Cook & Deli μας συστήνει το νέο bar food menu του και το συνδυάζει με περισσότερες από 150 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.

Το Ateno Cook & Deli στην οδό Αιόλου είναι μια από τις πιο γευστικές στάσεις στην ζωντανή, μεγάλη γειτονιά της αγοράς, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στο ισόγειο του διώροφου νεοκλασικού δημιουργήθηκε πρόσφατα ένα μπαρ λίγων θέσεων, στο οποίο σερβίρεται το νέο μενού του σεφ Νίκου Καραθάνου με μικρά, εκλεπτυσμένα και πολύ γευστικά πιάτα.

Ένας νέος γαστρονομικός θεσμός φέρνει guest chefs με αστέρια Michelin στη Θεσσαλονίκη

A-M-106.jpg

Το νέο αυτό μενού δημιουργήθηκε ακριβώς για να συνοδεύσει το κρασί ή το ποτό μας, σε μια σύντομη ανάσα ανάμεσα στις βόλτες στο κέντρο, για αποφόρτιση μετά τη δουλειά, πριν, ή μετά το θέατρο. Τριλογία ελληνικών αλοιφών που συνοδεύεται από τηγανόψωμο, χορτόπιτα spring roll με γιαούρτι δυόσμου, σουβλάκι πανσέτα με μαγιονέζα μουστάρδας και κροκέτα γεμιστά με κρέμα φέτας είναι ορισμένα από τα πιάτα που σερβίρονται – αποκλειστικά – στο μπαρ.

Τρία νέα brunch experiences που δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα του σαββατοκύριακου

A-M-105.jpg

Τις παραπάνω petites σε μέγεθος αλλά όχι σε γεύση επιλογές, πλαισιώνει ιδανικά η λίστα των κρασιών και κοκτέιλς του Ateno. Την επιλογή των κρασιών έχει επιμεληθεί ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης με περισσότερες από 150 ελληνικές ετικέτες, μεταξύ των οποίων και οι εκείνες που απαρτίζουν την λίστα των 50 Great Greek Wines. Τα κοκτέιλς επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Adin-40.jpg

Σε μια καθημερινότητα που «τρέχει», το Ateno βρίσκεται στο σταυροδρόμι της εμπορικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης, για να μας θυμίζει ότι αξίζουμε μικρές παύσεις, όλες τις ώρες της ημέρας, γεμάτες από δημιουργικότητα, γεύσεις και αρώματα. Το Ateno Cook & Deli είναι το εστιατόριο που δημιούργησαν ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος μαζί με τον σεφ Νίκο Καραθάνο, για να χωρέσουν την αγάπη τους για την ποιοτική πρώτη ύλη και τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Aint-53.jpg

Ανοικτό από το πρωί έως αργά το βράδι, το Αteno είναι ιδανικό για να το επισκεφθεί κανείς κάθε στιγμή της ημέρας. Από νωρίς για καφέ και πρωινό, για τα υπέροχα σάντουιτς του, για μεσημεριανό και βραδινό, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην οδό Αιόλου - ένας από τους πιο όμορφους, ιστορικούς και γεμάτους ζωντάνια δρόμους της Αθήνας.

Adin-43.jpg

Στο χώρο του ισογείου, στη γωνιά του deli, διατίθεται μια προσεγμένη συλλογή προϊόντων, επιλεγμένων για την κουζίνα σας αλλά και για δώρα. Τα εξαιρετικής ποιότητας αλλαντικά της MetaMeat, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, τυριά από Έλληνες παραγωγούς και περισσότερες από 150 ετικέτες ελληνικών κρασιών, μεταξύ των οποίων και οι ετικέτες που απαρτίζουν την λίστα των 50 Great Greek Wines συμπληρώνουν την εμπειρία. Το κρασί παίζει σημαντικό ρόλο στο Αteno, με την επιμέλεια της επιλογής των κρασιών να έχει γίνει από τον Γιάννη Καρακάση, MW.

Adin-48.jpg

Επικεντρωμένος στην ελληνική κουζίνα τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Καραθάνος έχει καταφέρει να περιέχουν όλα τα πιάτα στο Αteno το στοιχείο της έκπληξης. Είτε πρόκειται για θεωρητικά απροσδόκητους συνδυασμούς υλικών, είτε για μια πιο σύγχρονη εκδοχή των κλασικών συνταγών, αφετηρία παραμένει σταθερά η άριστη πρώτη ύλη. Το μενού είναι οργανωμένο γύρω από αγαπημένες ελληνικές βάσεις - σαλάτες, όσπρια, ζυμαρικά, κρέατα που έχουν τον ρόλο τους στο κάθε πιάτο και παρουσιάζονται με έναν σύγχρονο, δημιουργικό και γευστικό τρόπο.

Info: Αιόλου 52 & Μιλτιάδου, Αθήνα, 210 3223223

Φωτογραφίες: Μόνικα Κρητικού

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.