Cocktail festival και viral παγωτό πρωταγωνιστούν στις εξόδους μας αυτό το σαββατοκύριακο στην πόλη

Νέλλη Καλαμαρά
Cocktail festival και viral παγωτό πρωταγωνιστούν στις εξόδους μας αυτό το σαββατοκύριακο στην πόλη

Το μεγαλύτερο cocktail festival της Αθήνας επιστρέφει στις 13 και 14 Ιουνίου στο ΚΠΙΣΝ και το Django Gelato ενώνει τις δυνάμεις του με το ViBo για μία και μοναδική ημέρα το Σάββατο.

 

Το καλοκαίρι βρίσκεται εδώ και εμείς αναζητούμε διαρκώς αφορμές να κυκλοφορούμε στην πόλη, οι οποίες φυσικά και δεν μας λείπουν. Αυτό το Σαββατοκύριακο όμως απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι τα κορυφαία cocktails από τα καλύτερα μπαρ της πόλης και το πιο διάσημο παγωτό που κάνει pop up στο πανέμορφο ViBo της Γλυφάδας.

Μουσική και φιλοξενία ενώνονται στο πιο διαδραστικό «soundtrack» της σεζόν στη Μεσσηνία

ACF-2024-214.jpg

Athens Cocktail Festival

Το Athens Cocktail Festival επιστρέφει για 4η χρονιά στις 13 & 14 Ιουνίου στο Φάρο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με πολλά κορυφαία brands και να τα δοκιμάσουμε μέσα σε εκπληκτικά καλοκαιρινά κοκτέιλ σε έναν μοναδικό χώρο. Live DJ Sets, από τους γνωστούς παραγωγούς του Best 92.6, Άννα Αναστασίου και Πάνο Λάκατζη, δίνουν το vibe, στην πιο μαγευτική βεράντα της πόλης. Εδώ διασκεδάζουμε, επιλέγοντας κάποια από τα 40+ κοκτέιλ και δοκιμάζοντας εκείνα που ταιριάζουν στη γεύση και τη διάθεσή μας με ή χωρίς αλκοόλ.

Ποιο παγκοσμίως διάσημο ιαπωνικό εστιατόριο προσγειώνεται στην αθηναϊκή Ριβιέρα

ACF-2024-191.jpg

Party ατμόσφαιρα, φανταστικές μουσικές, happenings, cocktail making, αναμνηστικές φωτογραφίες στο photo booth, και μια σειρά από επιπλέον εκπλήξεις, μας περιμένουν, αφού θα μάθουμε να φτιάχνουμε υπέροχα κοκτέιλ με το νέο Schweppes Tropical Fusion, θα ανεβάσουμε τα stories μας στο instagram spot και θα πάρουμε την αναμνηστική μας φωτογραφία με props του Φεστιβάλ.


Επιπλέον στο Bar του How To Bar, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε cocktails από 7 διαφορετικά μπαρ από όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19.00-21.00 από To Λοκάλι, Αθήνα, την Παρασκευή 21.00-23.00 από το Urbana Gastroteka Μεγαλόπολη, και το Bittersweet Τρίκαλα, το Σάββατο 19.00-21.00 από το Porovuku Θεσσαλονίκη και το Abbey Πάτρα και το Σάββατο 21.00-23.00 από τον Γορίλλας Θεσσαλονίκη και το NKT Bar Αθήνα.

ACF-2024-173.jpg

Στο πλαίσιο του 4ου Athens Cocktail Festival, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό το VISION by Metron Ariston™ — μια πρωτοποριακή ελληνική πρωτοβουλία που φέρνει την ένταξη στο επίκεντρο της σύγχρονης φιλοξενίας. Το VISION στοχεύει να καταστήσει τους χώρους φιλοξενίας — από bars και εστιατόρια έως καφέ και ξενοδοχεία — περισσότερο προσβάσιμους για άτομα με οπτική αναπηρία. Έχει αναπτυχθεί από τη Metron Ariston – Making Responsibility a Trend™, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς του Πάντειου Πανεπιστημίου και βασίζεται σε υβριδικούς (οπτικοακουστικούς) καταλόγους, με αφηγήσεις από αναγνωρισμένες ραδιοφωνικές φωνές και ηθοποιούς. Προάγει την αυτονομία και την ένταξη στον πολιτισμό της καθημερινής εξόδου.

ACF-social-2025-01.jpg

Από αυτό το καλοκαίρι 2025 θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του VISION by Metron Ariston™, με την ευγενική υποστήριξη της Campari Hellas, σε 12 καταξιωμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Το VISION by Metron Ariston™ φιλοδοξεί να αποτελέσει διεθνές πρότυπο, επαναπροσδιορίζοντας τη φιλοξενία ως ένα κοινό πολιτιστικό δικαίωμα — προσβάσιμο, με σεβασμό και βαθιά ανθρώπινο.

Info: Προπώληση στο more.com και στην είσοδο του Φεστιβάλ

VIBO.jpg

Django Gelato x ViBo

Το φημισμένο Django Gelato και ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης του, Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, έρχονται το Σάββατο 14 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 18:00, στο Vibo. Το Bistrot της Γλυφάδας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες των νοτίων προαστίων να γευτούν το παγωτό που έχει κατακτήσει διαδοχικά τη Σύρο, την Αθήνα και του οποίου η φήμη έχει πια ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας.

DJANGO-EVENT.jpg

Με την αμιγώς φυσική του σύνθεση και την απαράμιλλη γεύση του, με τη χρήση αποκλειστικά φρέσκων και βιολογικών πρώτων υλών, το Django Gelato υπηρετεί την τέχνη του αυθεντικού παγωτού όπως κανείς άλλος σήμερα. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της στρατηγικής των Vibo να φιλοξενούν συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες παραγωγούς, προσφέροντας στους επισκέπτες τους αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες.

VIBO._.jpg

Το Django Gelato ξεκίνησε το ταξίδι του το 2005 στη Σύρο, αλλά η επανάσταση έγινε το 2017, όταν ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης πήρε την τολμηρή απόφαση να εγκαταλείψει πλήρως τα βιομηχανικά συστατικά. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα ταξίδι αυτοδιδασκαλίας και πειραματισμού που τον οδήγησε να δημιουργήσει το πρώτο εντελώς διαφανές εργαστήριο gelato στην Ελλάδα. «Κάθε μέρα είναι διαφορετική», εξηγεί ο Καρακατσάνης. « Η περιεκτικότητα σε λιπαρά του γάλακτος αλλάζει, τα επίπεδα ζάχαρης στα φρούτα ποικίλλουν. Δεν ακολουθούμε σταθερές συνταγές – προσαρμόζουμε καθημερινά τις συνταγές μας στις αλλαγές της φύσης».

https://www.instagram.com/p/DJqiga6vo-n/

Το Django Gelato δημιουργείται αποκλειστικά με φρέσκο βιολογικό γάλα, βιολογικά αυγά, αληθινά βιολογικά φρούτα (ποτέ πούλπες ή πάστες), premium βιολογική σοκολάτα (χωρίς λεκιθίνη), ολόκληρους ξηρούς καρπούς από βιώσιμες καλλιέργειες, ακατέργαστο μέλι, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, και αυστηρά χωρίς κόμμι χαρουπιού ή οποιαδήποτε κόμμι, γάλα σε σκόνη, δεξτρόζη, σιρόπι γλυκόζης, τεχνητά χρώματα ή συντηρητικά. Το αυθεντικό gelato του Django, χωρίς τεχνητούς σταθεροποιητές, είναι σχεδιασμένο να απολαμβάνεται φρέσκο την ίδια μέρα που παρασκευάζεται. Μόλις εκτεθεί στο οξυγόνο, μπορεί να σερβιριστεί μόνο για μία ημέρα, καθιστώντας κάθε γεύση μια μοναδική εμπειρία.

Info: Γρ. Λαμπράκη 16, Γλυφάδα, 2108948202 (Σάββατο, 14 Ιουνίου 2025 μόνο 11:00 - 18:00)

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.