Ποιοι τρεις παγκοσμίως διάσημοι σεφ θα μαγειρεύουν ανά την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα;

Νέλλη Καλαμαρά
Ποιοι τρεις παγκοσμίως διάσημοι σεφ θα μαγειρεύουν ανά την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα;

Τεράστια ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής παίρνουν θέση στις κουζίνες των καλύτερων ξενοδοχείων της χώρας μας μέσα στις επόμενες ημέρες.

O Daniel Boulud θα βρίσκεται στο Sani Gourmet, η Tala Bashmi στο The Romanos και ο Nicolas Guercio στα Stirring Stars του Mandarin Oriental την ερχόμενη εβδομάδα και ο γαστρονομικός πυρετός χτυπάει κόκκινο.

Φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι πιο απολαυστικό από ποτέ με την υπογραφή του 91 Athens Riviera

chef-tala-bashmi.jpg

Tala Bashmi

Το The Romanos, a Luxury Collection Resort της Costa Navarino υποδέχεται στις 7 Αυγούστου την καταξιωμένη σεφ Tala Bashmi, η οποία έχει αναδειχθεί ως «Η Καλύτερη Γυναίκα Σεφ στη Μέση Ανατολή & Βόρεια Αφρική» από τον θεσμό 50 Best Restaurants το 2022 και αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες γυναικείες φωνές στη σύγχρονη κουζίνα της χερσονήσου του Κόλπου.

Η Handwritten Collection προσγειώνεται στην Ελλάδα με ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην Κρήτη

https://www.instagram.com/p/DFYGoQ2zZC1

Η μοναδική αυτή γαστρονομική εμπειρία αντλεί έμπνευση από τη μεσσηνιακή γη και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της, τις οποίες η σεφ Tala Bashmi από το Μπαχρέιν αξιοποιεί με δημιουργική καινοτομία. Με βαθιά γνώση της τοπικής της κουζίνας και επιρροές από τη διεθνή της διαδρομή, ερμηνεύει την παράδοση με σύγχρονο τρόπο, δημιουργώντας ένα μενού που τιμά τις ρίζες της μεσογειακής κουλτούρας και των χωρών του Κόλπου.

the-romanos-lobby.jpg

Η Tala Bashmi απέσπασε πρόσφατα το βραβείο «Estrella Damm N.A. Chefs' Choice Award 2025» στο πλαίσιο των βραβείων MENA’s 50 Best Restaurants, καθώς και τη διάκριση “Three Knives” στα The Best Chef Awards 2024, ενώ είναι Πρέσβειρα Γαστρονομίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO). Η γαστρονομία στην Costa Navarino βασίζεται σε φρέσκες πρώτες ύλες και σε μια βαθιά αφοσίωση στην αυθεντική, ποιοτική κουζίνα, αναδεικνύοντας τον πλούτο της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης. Σε περισσότερους από 40 χώρους εστίασης, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν μεσογειακές και διεθνείς γεύσεις, παραδοσιακές συνταγές και την ιδιαίτερη ταυτότητα της μεσσηνιακής γης.

chef-daniel-boulud-522-ericvitalephotography-131244x829.jpg

Daniel Boulud

Ένας ζωντανός θρύλος της γαλλικής γαστρονομίας, ο Daniel Boulud, ο σεφ που ουσιαστικά σύστησε στις ΗΠΑ στο concept του "fine dining", θα μαγειρέψει για μία και μοναδική βραδιά στο Sani Gourmet 2025 στις 8 Αυγούστου. Όταν μιλά κανείς για τον Daniel Boulud, αναφέρεται σε έναν αυθεντικό θρύλο της γαλλικής γαστρονομίας με παγκόσμια απήχηση, και ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προσωπικές του διακρίσεις και τα βραβεία που έχουν αποσπάσει τα εστιατόριά του είναι αναρίθμητα, με σταθμό στην πορεία του το άνοιγμα του εμβληματικού Restaurant Daniel το 1993 – ενός χώρου που καθιερώθηκε γρήγορα ως σημείο αναφοράς στην υψηλή γαστρονομία. Σήμερα, ο Boulud ηγείται ενός διεθνούς δικτύου με περισσότερα από 20 εστιατόρια, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι, το Τορόντο και το Μόντρεαλ.

daniel-bouludcafe-boulud-nybeeftoddcoleman475x594.jpg

Το 2006 ανακηρύχθηκε «Outstanding Restaurateur» από το James Beard Foundation, ενώ έχει κερδίσει την εκτίμηση τόσο των συναδέλφων του όσο και του κοινού και των κριτικών σε όλο τον κόσμο. Έχει δώσει πολλά στις νέες γενιές σεφ, καλλιεργώντας το ταλέντο τους με τις γνώσεις και την τεχνική επιδεξιότητά του. Ο γεννημένος στη Λυών Daniel Boulud, αντλεί έμπνευση από την κλασική γαλλική κουζίνα, την οποία προσεγγίζει με καινοτομία και μοντέρνες τεχνικές. Έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της υψηλής γαστρονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ παράλληλα έκανε γνωστές πιο προσιτές μορφές εκλεπτυσμένης γαστρονομίας, διευρύνοντας την παγκόσμια απήχηση της γαλλικής κουζίνας.

porto-sani-elia-restaurant-exterior2880x1920.jpg

Στην κουζίνα του, δίνει προτεραιότητα στις εποχικές πρώτες ύλες, ενώ ανάμεσα στα signature πιάτα του ξεχωρίζουμε τα εξής: καβούρι με τάρτα πράσινου μήλου και σέλερυ, τερίνα φραγκόκοτας με φουαγκρά και μανιτάρια πορτσίνι τουρσί, ποπιέτες από λαβράκι με πατάτες lyonnais ψητά πράσα και σάλτσα κόκκινου κρασιού.

nicolas-guercio.jpg

Nicolas Guercio

Ο Executive Pastry Chef του Lutetia στο Παρίσι, προσκαλεί τους επισκέπτες του Mandarin Oriental, Costa Navarino σε μια γλυκιά γευστική εμπειρία που συνδυάζει παραδοσιακές και μοντέρνες γεύσεις στις 8 και 9 Αυγούστου, πάντα δίπλα στον βραβευμένο Executivee Chef του resort Bertrand Valegas.

mandarin-oriental-costa-navarino-the-private-kitchen.jpg

Τα exclusive Stirring Stars events επέστρεψαν φέτος για δεύτερη χρονιά στο Mandarin Oriental, Costa Navarino και συνεχίζουν να προσφέρουν μοναδικές βραδιές αφιερωμένες στην υψηλή γαστρονομία και την οινογνωσία στον ατμοσφαιρικό χώρο του εστιατορίου The Private Kitchen μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

mandarin-oriental-costa-navarino-resort.jpg

Το resort μεταμορφώνεται σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των εκλεκτών απολαύσεων, συγκεντρώνοντας μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της διεθνούς γαστρονομίας, καθώς και φημισμένα wine houses, με κάθε event να αποτελεί ωδή στη δημιουργικότητα. Τα ονόματα που πέρασαν και συνεχίζουν να περνούν φέτος από την εντυπωσιακή κουζίνα του Mandarin Oriental περιλαμβάνουν θρύλους όπως Andras Caminada, Maxime Gilbert, Julien Royer, Pascal Bardot και πολλές ακόμη εξαιρετικά σημαντικές γαστρονομικές προσωπικότητες.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.