Ένα pizza bar φέρνει τη Νάπολη στα νότια προάστια μέσα από αυθεντική pizza fritta και όχι μόνο

Νέλλη Καλαμαρά
Ένα pizza bar φέρνει τη Νάπολη στα νότια προάστια μέσα από αυθεντική pizza fritta και όχι μόνο

Το Etien Pizza Bar φέρνει τη νέα εποχή της ιταλικής πίτσας στη Βούλα, ενώ τη συνοδεύει με λαχταριστές pastas, προσεγμένα κυρίως και παιχνιδιάρικα aperitivo.

Η ιταλική πίτσα είναι σοβαρή επιστήμη, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όμως ακόμη πιο σημαντικό είναι το να την απολαμβάνουμε στις τέλειες συνθήκες. Το Etien Pizza Bar στη Βούλα θέτει τις ιδανικές βάσεις για μέρες και νύχτες γεμάτες θετική ενέργεια, όμορφα vibes και αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον που σε προσκαλεί να νιώσεις άνετα και να αφεθείς στην απόλαυση σε κάθε πιθανή περίσταση και συνδυασμό.

Wagyu Pastrami, Caramel Roll Buns και ιαπωνικά Bloody Mary με την αθηναϊκή Ριβιέρα στο πιάτο μας

20251031193606.jpg

Οικογενειακή έξοδος, after office get togethers, ρομαντική ιταλική απόλαυση, στο Etien όλα έχουν τη θέση τους και όλες οι ώρες είναι γεμάτες απόλαυση. Στη χαριτωμένη εσωτερική σάλα, μπροστά στην ανοικτή κουζίνα και τον αυθεντικό ιταλικό φούρνο, στο όμορφο patio με τα μαρμάρινα τραπεζάκια, στον ήσυχο πεζόδρομο κάτω από το μεγάλο πεύκο, εδώ το μόνο σίγουρο είναι πως νιώθουμε σαν στο σπίτι μας.

Σε ένα νέο εστιατόριο στο Γαλάτσι οι λουκουμάδες φέτας & τα ντολμαδάκια θυμίζουν μεσημέρια Κυριακής

img1390.jpeg

Στο πιο ζεστό meeting point της Βούλας δίνουμε ραντεβού με τη Νάπολη μέσα από το νέο μενού του consultant chef Μάριου Τσακίρη και πίτσες τόσο κλασσικές όσο και απρόσμενα διαφορετικές. Στο Etien τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, γιατί η τέλεια πίτσα δεν είναι απλή υπόθεση. Έτσι η ιστορία ξεκινά από το αλεύρι, το οποίο εισάγεται από τον artisanal μύλο Molino Paolo Mariani στην κεντρική Ιταλία και αλέθεται σε κυλινδρόμυλο τιτανίου, διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και γευστικά χαρακτηριστικά του. Το μείγμα αλεύρων έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το Etien Pizza Bar, αποδίδοντας τη χαρακτηριστική υφή και γεύση στη ζύμη: τραγανή εξωτερικά, αφράτη εσωτερικά και με σωστή υγρασία.

gs23071.jpeg

Η ζύμη ωριμάζει αργά για 48 ώρες πριν ψηθεί, αποκτώντας τον μοναδικό της χαρακτήρα. Η ντομάτα είναι ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο εδώ. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά η αρωματική Π.Ο.Π. ποικιλία San Marzano της ιταλικής εταιρείας Nolano. Ο Μάριος Τσακίρης είναι ο Έλληνας ambassador της Nolano, γνωρίζοντας σε βάθος τα προτερήματα αυτής της ξεχωριστής πρώτης ύλης που αποτελεί τη βάση της αυθεντικής ιταλικής πίτσας. Αρκετά όμως με τα λόγια και ας δούμε τι συναρπαστικό αξίζει να δοκιμάσουμε στο ultra-cute & cozy Etien Pizza Bar.

img9574.jpeg

Πρώτη επιλογή χωρίς περιστροφές η Burrata με San Marzano και καπνιστά τοματίνια, μοτσαρέλα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βασιλικό, που αφήνει την επική ζύμη να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και να μας συνεπάρει σε γευστικά ταξίδια στη Νάπολη. Ιδανική για την εποχή η Smashing Pumpkin με κρέμα κολοκύθας και coppa, αλλά και η γήινη Tartufata με μαύρη τρούφα και σοβαρά winer vibes.

img1372.jpeg

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Frittella, που θυμίζει λίγο τηγανόψωμο με ρικότα, μέλι τρούφας και φουντούκι. Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν οι Gastropizzas, ένα section με «γαστρονομικές» πίτσες που εμπνέονται από Ελλάδα και σίγουρα διαφέρουν από ό,τι έχουμε δοκιμάσει έως σήμερά. Εδώ συναντούμε επιλογές όπως όπως η Kesarias με κασέρι, πιπεριά Φλωρίνης και μοσχαρίσιο παστουρμά, και η Ladenia, η «ελληνική» εκδοχή της Τορινέζικης pizza padellino, εμπνευσμένη από τη λαδένια της Κιμώλου.

20251031212652.jpg

Στο δικό μας πάντως τραπέζι απόλυτη πρωταγωνίστρια στέφθηκε η signature Pizza Fritta, με τη διάσημη τηγανητή ζύμη και γέμιση από σιγομαγειρεμένο ragu Bolognese και τυριά. Η απόλυτη comfort απόλαυση, που πρέπει να μπαίνει στο κέντρο του τραπεζιού και να μοιράζεται, αφού κανείς δεν μπορεί να τη φάει μόνος.

20251031215832.jpg

Οι λάτρεις της pasta -όπως η υπογράφουσα- σίγουρα αξίζει να δοκιμάσουν την κορυφαία Cacio e Pepe αλλά και τα νιόκι Ragu Genovese, ενώ στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν τα Chicken Paillard και Sirloin Tagliata για την καλή πρώτη ύλη και τη σωστή της διαχείριση.

20251031221532.jpg

Στα γλυκά το Baba au rum με αχλάδι ποσέ και montee βανίλια σίγουρα θα μαγέψει τους οπαδούς των πιο εκλεπτυσμένων γεύσεων, ενώ το πληθωρικό το Tiramisu pistachio & melagrana με πραλίνα φιστικιού και ρόδι απευθύνεται στους πιο δυνατούς λύτες, όπως εμείς.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια προσεκτικά επιμελημένη wine list από τον σομελιέ Γιώργο Αλεξίου, με έμφαση σε ιταλικές και ελληνικές ετικέτες, ενώ τα cocktails κινούνται στη λογική του aperitivo, ιδανικά για να ανοίξουν ή να κλείσουν ένα δείπνο με τη χαρακτηριστική ανεμελιά του ιταλικού τρόπου ζωής.

Info: Πλαστήρα 10, Βούλα, 21 08950089

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.