Wagyu Pastrami, Caramel Roll Buns και ιαπωνικά Bloody Mary με την αθηναϊκή Ριβιέρα στο πιάτο μας
Το Beefy Brunch επέστρεψε στο Beefbar Athens γεμάτο νέες λαχταριστές premium comfort γεύσεις και επικά cocktails στο πιο προνομιακό σημείο της αθηναϊκής Ριβιέρας.
Μπορεί να αγαπάμε πολύ το καλοκαίρι, αλλά έχει και ο χειμώνας τις χάρες του, μεταξύ των βασικών οποίων η αγαπημένη μας συνήθεια του σαββατοκύριακου: το brunch! Ένα από τα πιο glam brunch της πόλης επέστρεψε και είναι καλύτερο από ποτέ, ο λόγος φυσικά για το Beefy Brunch που απολαμβάνουμε κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Beefbar Athens, στο πιο προνομιακό σημείο της αθηναϊκής Ριβιέρας, στο βραβευμένο (#17 στα World’s 50 Best Hotels) Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.
Το Ιόνιο υποδέχεται το πρώτο του Conrad Hotel σε μία μοναδική τοποθεσία της Κέρκυρας
Βρεθήκαμε λοιπόν εκεί ένα Σάββατο με ήλιο και απολαύσαμε τις πιο λαχταριστές επιλογές από το νέο μενού, στον ανανεωμένο χώρο του πάνω ορόφου, με το πανέμορφο εσωτερικό και εξωτερικό μπαρ αλλά και την απρόσκοπτη θέα στην κομψότερη Ριβιέρα της χώρας μας.
All-day εμπειρίες σε μία καλά κρυμμένη στοά με art deco στοιχεία στο κέντρο της πόλης
Φυσικά και ξεκινήσαμε με ένα καλοφτιαγμένο cocktail με το Lemon Spritz και το Nihon Mary να κλέβουν τις εντυπώσεις. Ως ορκισμένη λάτρεις των Bloody Mary σε κάθε πιθανή εκδοχή, αυτή η ιαπωνική βερσιόν με sake, teriyaki sauce και wasabi οφείλω πως ομολογήσω πως πολύ με συνεπήρε και πολύ ταιριάζει με τα πληθωρικά σε γεύσεις πιάτα του νέου μενού.
Το Beefbar παραμένει πιστό στη φιλοσοφία των κορυφαίων υλικών σε luxury street food εκτελέσεις και φέτος κράτησε τα κλασσικά αλλά δημιούργησε και νέες κολασμένες προτάσεις. Για λόγους τάξης φυσικά και ξεκινήσαμε με μία δροσερή σαλάτα Super Kale με αβοκάντο και τέλειες οξύτητες, αλλά εννοείται πως δεν περιοριστήκαμε εκεί, γιατί άλλωστε ποιος αντέχει να έρθει στο Beefbar και να μείνει στη σαλάτα. Έτσι αμέσως μετά κατέφθασε το κολασμένο pastry trolley με τα φρεσκοψημένα και αφράτα croissant, τα cruffins, τα roll buns και φυσικά την εκτενή επιλογή από ψωμιά ημέρας, και η αλήθεια είναι πως είναι σχεδόν αδύνατον να επιλέξεις μόνο ένα από όλα αυτά τα ευωδιαστά μικρά ποιήματα.
Τα Lotus Roll Buns και τα Croissant Bueno πρέπει να πω πως απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια, ενώ το προζυμένιο λευκό και το πολύσπορο ψωμί, μαζί με το χειροποίητο βούτυρο σίγουρα έκαναν τη διαφορά.
Εν συνεχεία, το με διαφορά προσωπικό μου αγαπημένο πιάτο από το φετινό μενού, το Wagyu Pastrami Sando, με χειροποίητο pastrami, jalapeno mayo και πικλαρισμένο αγγούρι, αποτελεί από μόνο του συνθήκη ικανή για να επιστρέφει κανείς εδώ κάθε εβδομάδα.
Στην ίδια κατηγορία θα τολμήσω να βάλω και το Wagyu Scotch Egg, ένα ολόκληρο bio αυγό μέσα σε ένα στρογγυλό patty από wagyu παναρισμένο εξωτερικά και τραγανό, που κάθεται περίτρανα πάνω σε έναν βελούδινο και κολασμένο πουρέ πατάτας και περιχύνεται με μία κομψή gravy sauce.
Πολύ δυνατά πιάτα και τα εικονιζόμενα Egg Rolls, που ουσιαστικά είναι μεστή αυγοσαλάτα μέσα σε βουτυρένιο brioche, αλλά και τα Lobster Sando, με το sando να έχει τηγανιστεί εξωτερικά ώστε να γίνει τραγανό και μέσα κρύβει ποσαρισμένο αστακό και μαρμελάδα από ribeye ham.
Εννοείται πως κανείς δεν φεύγει χωρίς γλυκό και εμείς τιμήσαμε δεόντως το θρυλικό Gelato Mantecato που φέτος παρουσιάζεται στην Sunday Brunch Edition του και σερβίρεται με επιλογή από churros, βάφλες, brownies και pancakes, για να μην μείνει κανείς με παράπονο.
Info: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens), Βουλιαγμένη, +30 210 96 70 700. Σάββατο και Κυριακή: 12:00–16:00 (τελευταία κράτηση στις 15:45)
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
