Τα πιο hot γενέθλια, το πιο γλυκό brunch και pastas για καλό σκοπό αυτές τις ημέρες στην πόλη

Νέλλη Καλαμαρά
Τα πιο hot γενέθλια, το πιο γλυκό brunch και pastas για καλό σκοπό αυτές τις ημέρες στην πόλη

Το Pharaoh γιορτάζει τα τρίτα του γενέθλια με διάσημους καλεσμένους, ο Δημήτρης Χρονόπουλος έρχεται στο Athénée και Ovio και Cupola φτιάχνουν pastas για καλό σκοπό.

Πλέον οι γιορτές βρίσκονται εδώ και όλοι και όλες θέλουμε να συναντιόμαστε με φίλους και αγαπημένους στα ωραιότερα μέρη της πόλης. Παρακάτω τρία όμορφα νέα για να προγραμματίσουμε τις εξόδους μας, πρωινές και βραδινές!

Τα πιο λαχταριστά και εντυπωσιακά γλυκά και δώρα για τις γιορτές για απαιτητικούς foodies

pharaoh1.jpg

Το Pharaoh σβήνει τρία κεράκια

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου από τις 2.30 το μεσημέρι έως τις 2 το βράδυ διοργανώνεται το πάρτι της χρονιάς στο κέντρο της πόλης! Το Pharaoh γιορτάζει τα τρία χρόνια λειτουργίας του με ένα μεγάλο party με ιταλική αύρα, προσκαλώντας-μεταξύ άλλων-ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης. Ένα από τα πιο συναρπαστικά γαστρονομικά projects της Ευρώπης είναι απλωμένο στο νησάκι Mazzorbo της Βενετίας, όπου ένα ιστορικό κτήμα έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύμπαν μοναδικής αισθητικής: το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin και Michelin Green Star εστιατόριο Venissa, αλλά και την Osteria Contemporanea καθώς και οινοποιείο και μπουτίκ ξενώνα.

venissarestaurant.jpg



Η κουζίνα του Venissa, υπό τη δημιουργική κατεύθυνση των Chiara Pavan (Cook of the Year 2018 από τον ιταλικό οδηγό L’Espresso) και Francesco Brutto (ο πιο υποσχόμενος νέος Ιταλός σεφ το 2017 από τον οδηγό L’Espresso) έχει τις βάσεις της στο terroir της λιμνοθάλασσας και στις πρώτες ύλες από την γύρω περιοχή.

venissarestaurant3.jpg

Πρωτοπόροι μιας περιβαλλοντικά συνειδητής γαστρονομίας, χρησιμοποιούν λαχανικά και μυρωδικά που καλλιεργούνται με βιοδυναμικές πρακτικές στον κήπο τους, καθώς και θαλασσινά και ψάρια-εισβολείς (όπως το μπλε καβούρι και το λεοντόψαρο), συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας και της Άνω Αδριατικής, προωθώντας την κατανάλωσή τους.

pharaoh-3years-poster.jpg


Τα πιάτα τους είναι πολυεπίπεδα και αποδίδουν καθαρά τη φιλοσοφία τους, υπηρετώντας μια νέα γενιά υψηλής γαστρονομίας, όπου η στιβαρή γεύση συμβαδίζει με την περιβαλλοντική συνείδηση. Θα μαγειρέψουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα με ένα μενού αντιπροσωπευτικό της φιλοσοφίας τους, ενώ θα φέρουν στις αποσκευές τους τα κρασιά του οινοποιείου τους.

localefirenze.jpg



Το line-up συμπληρώνουν το το Locale Firenze, ένα από τα καλύτερα cocktail bar του κόσμου (Φλωρεντία, No 22 World’s 50 Best Bars), ο κορυφαίος Ιταλός pastry chef της γενιάς του Andrea Tortora από την Κρεμόνα και ο vinyl selector Jimmy Fattore από το Μιλάνο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Γιούλη Κατσιμπάρδη από το Campari Academy Hellas θα σερβίρει Campari classics και Campari signature serves.

(περιορισμένος αριθμός κρατήσεων / το event είναι κυρίως για walk-ins)

Info: Σολωμού 54, Αθήνα, 2103808412

dsc03108.jpeg

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος στο Athénée

Το Athénée, πιστό στο ραντεβού του με τα Κυριακάτικα brunch που έχουν καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς στην πόλη, συνεχίζει τις συνεργασίες του με καταξιωμένους pastry chefs και υποδέχεται στο εμβληματικό lobby του τον Δημήτρη Χρονόπουλο, για ένα γιορτινό Sunday Brunch γεμάτο αρώματα, μνήμες και δημιουργική ζαχαροπλαστική στις 28 Δεκεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου.

dsc03027.jpeg

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος αντλεί έμπνευση από τη μαγεία των Χριστουγέννων και παρουσιάζει ένα brunch menu με γλυκές δημιουργίες που αποτυπώνουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα της εποχής. Αχλάδια αρωματισμένα με μπαχαρικά, κυδώνια μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί, μια εκλεπτυσμένη Sacher framboise, κορμός κάστανο, αλλά και ευφάνταστες δημιουργίες εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα, συνθέτουν ένα μενού γεμάτο γεύση, χρώμα και εορταστική διάθεση.

img8066.png

Στο Athénée, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της φιλοσοφίας και της τεχνικής του Δημήτρη Χρονόπουλου, με γλυκά φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από την ομάδα του, από τη βάση μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Η έμφαση δίνεται στις ποιοτικές πρώτες ύλες, στις ισορροπημένες γεύσεις και στη σύγχρονη προσέγγιση των κλασικών χριστουγεννιάτικων επιδορπίων. Ο Δημήτρης Χρονόπουλος υπόσχεται στο κοινό του Athénée ένα ατμοσφαιρικό, γιορτινό και αξέχαστο brunch, αντάξιο του πνεύματος των Χριστουγέννων.

Info: Βουκουρεστίου 9, Αθήνα, 2103251430

s61a7702.jpg

Pastas για καλό σκοπό

Το Ovio και το Cupola, δύο από τα πιο αγαπημένα μας ιταλικά στην πόλη, ειδικά για τις γιορτές ετοιμάζουν pasta projects για καλό σκοπό! Πιο συγκεκριμένα το Ovio συνεργάζεται με τα Παιδικά Χωριά SOS, στηρίζοντας ουσιαστικά το σημαντικό τους έργο. Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησε ένα πιάτο με πραγματικό νόημα και αντίκτυπο: την pasta amatriciana. Με κάθε μερίδα, το 50% των εσόδων διατίθεται στα Παιδικά Χωριά SOS, συμβάλλοντας στην κάλυψη των ημερήσιων διατροφικών αναγκών τριών παιδιών που μεγαλώνουν στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

61a1889.jpg

Παράλληλα το Cupola Cupola ενώνει τις δυνάμεις του με τα Παιδικά Χωριά SOS, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του οργανισμού. Με αυτή την αφορμή, δημιούργησε ένα πιάτο με ουσία και πραγματικό αντίκτυπο: το Spaghetti con le polpette. Με κάθε μερίδα, το 50% των εσόδων διατίθεται στα Παιδικά Χωριά SOS, καλύπτοντας τις ημερήσιες διατροφικές ανάγκες τριών παιδιών που μεγαλώνουν στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

Info: Cupola, Ευφοριωνος 13, Αθήνα, 2107104040 & Ovio, Απόλλωνος 4, Αθήνα, 2107102020

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.

DPG Network