Η τεχνική «80/20» θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις, χωρίς στέρηση και καταπίεση!

Η τεχνική «80/20» θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις, χωρίς στέρηση και καταπίεση!

Όχι, δε σε κοροϊδεύουμε, συνέχισε να διαβάζεις

Αν δεν αντέχεις να βρίσκεσαι διαρκώς σε αυστηρή δίαιτα, τότε η τεχνική αυτή θα σε ενθουσιάσει. Κι όμως, μπορείς να χάσεις κιλά χωρίς να στερείσαι τις αγαπημένες λιχουδιές. Πώς; Μα φυσικά με τη μέθοδο «80/20»!

Όχι δεν είναι μια ακόμη βαρετή δίαιτα, αλλά μια έξυπνη τεχνική για να καταφέρεις επιτέλους να χάνεις τα περιττά κιλά χωρίς να νιώσεις καταπίεση.

5 hacks to help you limit your sugar intake in 2016 1618880 1452509459.640x0c bbe6b

Τι είναι όμως το «80/20» που ακολουθούν οι περισσότερες stars στο Hollywood;

Επί της ουσίας αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να καταναλώνεις υγιεινές τροφές κατά το 80% του εβδομαδιαίου προγράμματός σου και να αφήνεις ένα 20% ελεύθερο για... διατροφικές ατασθαλίες.

Κι όμως, αυτές οι 8 «παχυντικές» τροφές θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις

Πώς θα καταφέρεις να το υπολογίζεις σωστά;

Τα πράγματα είναι απλά, αν καταναλώνεις ημερησίως τρία μεγάλα γεύματα, τότε τρία από αυτά τα γεύματα μέσα στην εβδομάδα σου θα είναι τα «ελεύθερα». Επομένως μία ημέρα της εβδομάδας σου μπορείς να καταναλώσεις τα αγαπημένα σου φαγητά και να βγεις έξω για φαγητό μαζί με τους φίλους σου. Αν πάλι καταναλώνεις πέντε μικρά γεύματα μέσα στη μέρα σου, τότε επτά από αυτά μπορούν να είναι free μέσα στην εβδομάδα.

Ποια τα οφέλη της συγκεκριμένης τεχνικής;

Δε νιώθεις καταπίεση και γνωρίζοντας πως έχεις ένα 20% ελεύθερο παίρνεις θάρρος να συνεχίζεις τον αγώνα σου, μιας και ξέρεις πως πολύ σύντομα θα απολαύσεις αυτό που επιθυμείς. Επιπλέον η τεχνική αυτή σου μαθαίνει πως δε χρειάζεται να λιμοκτονείς για να αδυνατίσεις. Αν προσέχεις διαρκώς τη διατροφή σου και απλώς ενδίδεις πού και πού σε μικρoύς πειρασμούς, θα καταφέρεις να αδυνατίσεις και να διατηρήσεις το νέο σου βάρος. Όλα με μέτρο, λοιπόν!

Διάβασε ακόμα

Το ένα και μόνο κόλπο που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να αδυνατίσεις!