H δίαιτα Cico σου επιτρέπει να τρως ό,τι θες και έτσι να χάνεις κιλά!

Ερμιόνη Σαρρή
H δίαιτα Cico σου επιτρέπει να τρως ό,τι θες και έτσι να χάνεις κιλά!

Θες να μην στερηθείς τίποτα και ταυτόχρονα να χάσεις κιλά; Εδώ είσαι καλά!

Όλες κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς περνάμε την φάση της δίαιτας. Ιδιαίτερα τώρα μετά τις γιορτές αρχίζουμε να αισθανόμαστε άβολα με τα «ψωμάκια» που φαίνονται στους γλουτούς μας ή την έντονα φουσκωμένη μας κοιλιά. Ταυτόχρονα βέβαια στο κινητό ανταλλάζουμε whatsapp μηνύματα με την κολλητή για cocktails και γεύματα στα πιο in μαγαζιά της πόλης. Άβυσσος η ψυχή μας!

Άρα, τι θέλουμε; Μία δίαιτα που θα μπορούμε να τρώμε ό,τι θέλουμε αλλά ταυτόχρονα να χάνουμε κιλά. Και κάπου εδώ μας κάνει «ντου» η δίαιτα Cico.

Η δίαιτα Cico έχει την εξής τακτική. Μπορείς να τρως ό,τι θες (τυρόπιτες, burgers, pizza, σοκολάτες) αρκεί να σημειώνεις και να καταγράφεις πιστά τις θερμίδες. Μέσα στην ίδια μέρα όμως πρέπει να ασκηθείς ώστε να κάψεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που κατανάλωσες. Ναι, δεν είναι τόσο ονειρικό όσο πίστευες.

Το motto της δίαιτας αυτής είναι «calories in, calories out», που σημαίνει ότι πρέπει να υπολογίζεις τις θερμίδες. Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάς με την Cico είναι δεν πρέπει μόνο να προσέχεις τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνεις αλλά και την ποιότητα που λαμβάνεις με αυτές τις τροφές. Αλλιώς δέχεται το κορμί σου τις 300 θερμίδες μίας πάστας και αλλιώς τις 300 θερμίδες ενός πρωινού γεύματος με βρώμη, μέλι και αβγά.

Τέλος, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς μαζί σου πρέπει να σου μεταφέρουμε πως οι περισσότεροι διατροφολόγοι ναι μεν γνωρίζουν πως με την Cico μπορεί κανείς να χάσει κιλά αλλά οι ίδιοι δεν θα την πρότειναν ποτέ στους ασθενείς τους. Προτιμούν τις πιο ισορροπημένες επιλογές!

Διάβασε επίσης:

Τι να τρως μετά την γυμναστική για να κάψεις ακόμη πιο γρήγορα θερμίδες

Αυτή είναι η «sos» άσκηση για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά