Αυτό είναι το πρωινό που πρέπει να τρως, αν θέλεις να αδυνατίσεις

Αυτό είναι το πρωινό που πρέπει να τρως, αν θέλεις να αδυνατίσεις

Η επιστημονική απάντηση για το τι πρέπει να τρώμε κάθε πρωί προκειμένου να χάσουμε κιλά.

Αν θέλεις να χάσεις κιλά (και να μην τα ξαναπάρεις) το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μην παραλείπεις γεύματα, και κυρίως το πρωινό, το γεύμα που οι διαιτολόγοι χαρακτηρίζουν ως το πιο σημαντικό της ημέρας.

Λίγη ώρα αφού ξυπνήσεις είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσεις στον οργανισμό σου ένα συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών, που θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου και θα σου παρέχουν ενέργεια για όλη τη μέρα. Σύμφωνα με τις Διαιτολόγους Stephanie Clarke και Willow Jarosh, του διαιτολογίου κέντρου C&J Nutrition, το τέλεια ισορροπημένο πρωινό γεύμα περιλαμβάνει:

  • 300 - 400 θερμίδες
  • 10 - 15 γραμμάρια λιπαρά
  • 30 - 55 γραμμάρια υδατάνρθακες
  • Τουλάχιστον 6 γραμμάρια φυτικές ίνες
  • Λιγότερο από 36 γραμμάρια σάκχαρα
  • 13-20 γραμμάρια πρωτεΐνες

Τι μπορείς όμως να επιλέξεις, που να πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις:

-Νιφάδες βρώμης με μπανάνα και αμύγδαλα
Χρησιμοποίησε 3 κ.σ. νιφάδες βρώμης, 10 αμύγδαλα, το ¼ μιας μπανάνας και λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Μπορείς να σερβίρεις με λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών ή με κάποιο φυτικό γάλα, πχ γάλα αμυγδάλου.

-Αβγά scrabbled με σπανάκι πάνω σε μια φέτα ψωμιού του τοστ
Χρησιμοποίησε 2 αβγά, 2 φλυτζάνια σπανάκι, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πρόσθεσε μερικά blueberries ή raspberries για επιδόρπιο.

-Smoothie πρωτεΐνης
Χρησιμοποίησε 1 κ.σ. σκόνη πρωτεΐνης, 2 κούπες σπανάκι, ½ μπανάνα, ½ φλυτζάνι κατεψυγμένο μάνγκο (κόψ’το σε κομμάτια και βάλ’το στη κατάψυξη τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ), 1 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο, 2 φλ. γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη). Μπορείς να ρίξεις μέσα και 3 παγάκια για να γίνει πιο δροσερό και να πετύχεις καλύτερη υφή!

Δες ακόμα: Πόση ώρα πρέπει τελικά να γυμνάζεσαι για να αδυνατίσεις;