Τρία διατροφικά tips για να μη στερηθείς τίποτα φέτος το καλοκαίρι!

Τρία διατροφικά tips για να μη στερηθείς τίποτα φέτος το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι θα χαλάσεις όσα έχτισες με κόπο τόσους μήνες στο γυμναστήριο… Μπορείς να διατηρήσεις τη φόρμα σου, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα καλοκαιρινά φρούτα, γλυκίσματα και μπίρες. Πώς; Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά εύκολα και χρήσιμα tips για να απολαμβάνεις όλους τους πειρασμούς που θα σε δροσίσουν χωρίς τύψεις!

Προτίμησε γρανίτα αντί για παγωτό

Οι γρανίτες και τα σορμπέ αποτελούν την καλύτερη επιλογή για όσες προσέχουν τη γραμμή τους, καθώς περιέχουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα παγωτό. Έτσι γίνονται το πιο φρουτώδες υποκατάστατο του παγωτού και αποτελούν μία δροσιστική επιλογή για τις στιγμές που δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα γλυκάκι. Αν θέλεις να είσαι σίγουρη για τις θερμίδες που προσλαμβάνεις, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τις δικές σου σπιτικές γρανίτες από φρέσκα φρούτα χωρίς καθόλου ζάχαρη!

pagwto 1 copy

Προτίμησε τη light εκδοχή της αγαπημένης σου μπίρας

Φυσικά, καλοκαίρι σημαίνει και περισσότερες εξόδους σε ταράτσες, πλατείες και θερινά σινεμά. Αλλά και after work drinks, πάρτι και πολλή διασκέδαση… Ποια θέλει, λοιπόν, να πει «όχι» σε ένα δροσιστικό μπουκάλι μπίρα; Τα καλά νέα είναι ότι τώρα μπορείς να απολαμβάνεις την light εκδοχή της αγαπημένης σου Heineken, που σου προσφέρει λιγότερες θερμίδες, λιγότερο αλκοόλ και όλη τη γεύση. Περιέχει μόλις 86 θερμίδες ανά φιάλη, 3,3% αλκοόλ αλλά ολόκληρη τη γεύση της μπίρας που ξεχωρίζεις. Σου προτείνουμε να την καταναλώσεις από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Γιατί κάποιες φορές, είναι καλύτερα Light!

mpura 1

Προτίμησε καρπούζι αντί για σταφύλι

Το πιο καλοκαιρινό φρούτο περιέχει ελάχιστες θερμίδες! Επιπλέον, περιέχει ελάχιστα σάκχαρα, συγκεκριμένα 5%, δηλαδή λιγότερο από ό,τι τα περισσότερα φρούτα, ενώ το 92% αυτού αποτελείται από νερό. Θα ενυδατώσει τον οργανισμό σου προσφέροντας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι, ενώ τα 100 γραμμάρια προσφέρουν μόλις 30 θερμίδες! Αντίθετα, τα 100 γραμμάρια σταφύλι περιέχουν πάνω από τις διπλάσιες θερμίδες και συγκεκριμένα 66…

Τώρα ξέρεις πώς θα υποδεχτείς το καλοκαίρι, πιο ανάλαφρη από ποτέ! Μικρές αλλαγές αρκούν για να μειώσεις τις θερμίδες, αλλά ταυτόχρονα να γευτείς όλες τις απολαύσεις που σε κάνουν να χαμογελάς. Βγες έξω και μοιράσου χαλαρές στιγμές με την παρέα σου, πίνοντας Heineken light σε παραλίες, πλακόστρωτα στενά νησιών ή στην Αθήνα. Ζήσε τη δική σου περιπέτεια όπου και αν βρίσκεσαι, χωρίς τύψεις!