Χρωμάτισε το νερό σου με super detox αποχρώσεις

Χρωμάτισε το νερό σου με super detox αποχρώσεις

Όλοι οι ειδικοί, γιατροί και διατροφολόγοι, επαναλαμβάνουν πόσο ωφέλιμο είναι να πίνουμε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με έρευνες, ένας ενήλικας πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον 2 λίτρα νερό ημερησίως (8 ποτήρια). Η ποσότητα αυτή βέβαια διαφοροποιείται, ανάλογα το σωματικό βάρος του κάθε ατόμου. Αν διαβάζοντας τα παραπάνω, καταλήγεις στο συμπέρασμα πως δεν πίνεις όσο νερό χρειάζεται, αποφασίσαμε να λάβουμε δραστικά μέτρα προς όφελός σου! Γιατί φίλη μου, κάθε σταγόνα μετράει! Παρέα θα σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού, αφού σου προτείνουμε τρεις γευστικές συνταγές για σπιτικά ροφήματα, που θα απομακρύνουν φυσικά τις τοξίνες από τον οργανισμό σου, δίνοντας τις απαραίτητες detox αποχρώσεις στην καθημερινότητά σου.

EYDAP1

Το νερό δεν έχει από μόνο του θρεπτική αξία, αλλά είναι το πιο ισχυρό «ελιξίριο» για τον οργανισμό σου. Εκτός από απόλυτη πηγή ενέργειας, το νερό βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, την προστασία ιστών ζωτικής σημασίας, όπως ο νωτιαίος μυελός και ο εγκέφαλος, την απώλεια βάρους, τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος, ενώ μειώνει τα επίπεδα του στρες. Η λίστα φυσικά δεν τελειώνει εδώ! Αν σε ταλαιπωρούν έντονοι πονοκέφαλοι, έχεις σκεφτεί πως ίσως ο οργανισμός σου διψάει και δεν τον ενυδατώνεις όσο θα έπρεπε;

Μπορεί να μην το γνωρίζεις, αλλά στην κουζίνα σου έχεις μία πηγή ομορφιάς και ευεξίας. Στην πραγματικότητα, το μυστικό συστατικό που κάνει όλη τη… δουλειά, δεν είναι άλλο από το υπερπολύτιμο νερό που τρέχει από τη βρύση σου! Τα επιπλέον στοιχεία που θα σου ζητηθεί να χρησιμοποιήσεις στις συνταγές, σκοπό έχουν να «χρωματίσουν» τη γεύση του, με τα θρεπτικά τους στοιχεία να δώσουν ένα επιπλέον boost στον οργανισμό σου και να σε παρακινήσουν να πίνεις όλο και περισσότερο νερό. Γιατί το νερό φίλη μου, είναι ζωή!

Βρες ένα μικρό κατσαρολάκι για να βράσεις τα υλικά σου και είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις!

1. Λεμόνι με κουρκουμά

EYDAP2

Θα χρειαστείς: χυμό μισό λεμονιού, 2-3 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά

Η πρώτη συνταγή είναι και η πιο απλή! Ρίξε στην κούπα σου το χυμό από λεμόνι και συμπλήρωσε 2 ή 3 κουταλιές κουρκουμά, ανάλογα το μέγεθος του σκεύους που διαθέτεις. Γέμισε την κούπα σου νερό και ανακάτεψε καλά το μείγμα. Το detox ρόφημά σου, είναι έτοιμο! Κράτα το κουταλάκι μέσα στην κούπα γιατί θα χρειαστεί να ανακατεύεις συχνά τον κουρκουμά. Όπως είναι γνωστό, ο κουρκουμάς είναι το πιο «δυνατό» μπαχαρικό αφού περιέχει πάνω από 300 συστατικά, μεταξύ των οποίων σάκχαρα, πρωτεΐνες και ρητίνη.

Extra tip: Με μία κουταλιά μέλι, μπορείς να δώσει έναν ακόμη πιο γλυκό τόνο στην απόλαυσή σου!

2. Νερό με τζίντζερ και μέντα

EYDAP3

Θα χρειαστείς: 5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ξυλάκια κανέλας, γαρίφαλο, κόκκινο πιπέρι, 1 λεμόνι ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά μέλι

Η συνταγή είναι απλή: Προετοιμάζεις τα υλικά, ψιλοκόβοντας το λεμόνι, τρίβοντας τη ρίζα από τζίντζερ και έπειτα γεμίζεις ένα κατσαρολάκι με το πιο σημαντικό συστατικό της συνταγής, που δεν είναι άλλο από το νερό βρύσης. Κι όμως φίλη μου! Στην πραγματικότητα το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχος του μεταβολισμού σου! Ρίχνεις το τζίντζερ με το λεμόνι, προσθέτεις τα υπόλοιπα καρυκεύματα και μία κουταλιά μέλι και κάνεις υπομονή μέχρι να βράσει το νερό. Σουρώνεις το νερό και απολαμβάνεις το ρόφημα στην αγαπημένη σου κούπα! Το τζίντζερ θα προσφέρει τις αντιφλεγμονώδεις του δράσεις για να αποφύγεις… like a queen, το απειλητικό κρυολόγημα που σε γυροφέρνει εδώ και μέρες.

3. Νερό, κόκκινο μήλο, κανέλα

EYDAP4

Θα χρειαστείς: 1 ολόκληρο κόκκινο μήλο κομμένο σε φέτες, 5 ξυλάκια κανέλας

Γεμίζεις ένα κατσαρολάκι μέχρι τη μέση νερό βρύσης, ρίχνεις ένα μήλο ψιλοκομμένο σε φέτες και πέντε κλωνάρια κανέλας. Μόλις το νερό βράσει και αποκτήσει ένα ελαφρώς καφέ χρώμα, μπορείς να αφαιρέσεις τα υλικά και να σερβίρεις το ρόφημα μέσα από το αγαπημένο σου τσαγιερό! Όταν το κρύο θα είναι πραγματικά τσουχτερό, σκέψου να γεμίσεις με αυτό το θερμό σου και να το πάρεις μαζί στο γραφείο. Ο οργανισμός σου θα ενυδατώνεται, λαμβάνοντας συγχρόνως όλα τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά που χρειάζεται!

Δοκίμασε όποιο από τα παραπάνω «μαγικά» φίλτρα θεωρείς ότι πλησιάζει τις γεύσεις σου και μη διστάσεις να πειραματιστείς προσθέτοντας και αφαιρώντας συστατικά που θα κάνουν το ρόφημά σου ακόμη πιο λαχταριστό για σένα την ίδια. Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη εύκολη και με τεράστια οφέλη. Εσύ, το σημαντικότερο που έχεις να κάνεις, είναι απλά να ανοιγοκλείσεις τη βρύση που έχεις στο σπίτι σου!