Αυτές είναι οι καλύτερες δίαιτες για το 2019 και η κορυφαία ήταν μεγάλη έκπληξη

Πατούλια Κατερίνα
Αυτές είναι οι καλύτερες δίαιτες για το 2019 και η κορυφαία ήταν μεγάλη έκπληξη

Μάθε ποια ξεχώρισε

Αν ο στόχος σου για το 2019 είναι να κάνεις πιο υγιεινή ζωή και διατροφή, να σε ενημερώσουμε πως το U.S. News & World Report δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες δίαιτες ή πιο σωστά προγράμματα διατροφής για το 2019.

Και είναι έκπληξη πως μετά από πολλά χρόνια, η δίαιτα DASH έπεσε από την κορυφή και μάλιστα από ένα πιο παλιό και κλασικό πρόγραμμα διατροφής που εμείς στην Ελλάδα το γνωρίζουμε καλά.

Πρόκειται για την Μεσογειακή Δίαιτα που κέρδισε την κορυφή στις κατηγορίες υγιεινής διατροφής, καλύτερης δίαιτας για το διαβήτη, ευκολότερης δίαιτας για να την ακολουθήσεις, καλύτερης δίαιτας για την καρδιά και καλύτερης δίαιτας με βάση τα λαχανικά.

Φέτος, την λίστα δημιούργησαν 23 ειδικοί διατροφολόγοι βασισμένα σε στοιχεία από 41 προγράμματα διατροφής. Η DASH βρέθηκε στην κορυφή τα προηγούμενα 7 χρόνια και βασικό της σημείο ήταν η ελαχιστοποίηση πρόσληψης λιπαρών. Από την άλλη, η Μεσογειακή διατροφή δικαίως επέστρεψε στο θρόνο της μιας και μοιάζει μεν με την DASH αλλά επικεντρώνεται στην πρόσληψη καλώς λιπαρών όπως τα Ω-3, το ελαιόλαδο και ο σολομός.

Πάντως, όσον αφορά το αδυνάτισμα, στην εν λόγω κατηγορία την πρώτη θέση έλαβε η WW, παλαιότερα γνωστή ως πλάνο Weight Watchers.

H δεκάδα με τις καλύτερες δίαιτες για το 2019:

Μεσογειακή

DASH

FLEXITERIAN

MIND

WW

VOLUMETRICS

TLC

NORDIC

ORNISH