Οι 3 τύποι υδατανθράκων που μπορείς να τρως χωρίς να παχαίνεις

Οι 3 τύποι υδατανθράκων που μπορείς να τρως χωρίς να παχαίνεις

Ποιες τροφές μπορείς να τρως χωρίς να φοβάσαι για τα κιλά;

Τα τελευταία χρόνια, οι υδατάνθρακες έχουν αποκτήσει μία κακή φήμη σχετικά με τη συμβολή τους στην υγεία μας. Δεν είναι, όμως, όλα τα είδη το ίδιο, αφού υπάρχουν «κακοί» και «καλοί» και, μάλιστα, οι τελευταίοι, όχι απλά κάνουν καλό στον οργανισμό μας αλλά είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της ισορροπίας των ορμονών μας. Αυτοί οι τύποι υδατανθράκων έχουν την ικανότητα να μετατρέπονται σε γλυκόζη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ενέργεια, ή λίπος, δηλαδή αποθηκευμένη ενέργεια, για μελλοντική χρήση.

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, οι «καλοί» υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν μέρος της διατροφής σου, αφού έρχονται φέροντας πολλά οφέλη για σένα και την υγεία σου κι εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε από πού να ξεκινήσεις.

  1. Φρούτα

Τα φρούτα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάζουμε τους υδατάνθρακες με θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά). Καλό θα ήταν, βέβαια, να προσέχουμε την ποικιλία που αγοράζουμε, ώστε να μην περιέχουν πολλά συντηρητικά.

  1. Λαχανικά και φασόλια

Τροφές, όπως οι φακές και τα μαύρα φασόλια, όντας γεμάτα με φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, κ.α., μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερίνης και να φροντίσουν για την καλή υγεία του εντέρου.

  1. Ψωμί και μακαρόνια ολικής άλεσης

Και ποιος δεν απολαμβάνει μία καλή μακαρονάδα, ειδικά όταν μας λένε ότι όχι μόνο μας δίνει γευστική ικανοποίηση αλλά είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμη; Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η στροφή προς τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι ο,τι πρέπει. Έχουν υποστεί λιγότερη επεξεργασία κατά την παρασκευή τους, περιέχουν φυτικές ίνες και -σαν αποτέλεσμα- μας κρατούν χορτάτες για περισσότερη ώρα.