Πώς να φυλάξεις κάθε τύπο φαγητού που περίσσεψε για να μην κινδυνεύσεις

Πώς να φυλάξεις κάθε τύπο φαγητού που περίσσεψε για να μην κινδυνεύσεις

Τι να κάνεις με τις τροφές που περίσσεψαν

Μένεις μόνη σου και πολλές φορές μαγειρεύεις ή σου μένει φαγητό που δεν ξέρεις πώς να το αποθηκεύσεις σωστά;

Ξέρεις να αποθηκεύεις σωστά κάθε τύπο τροφής; Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την αποθήκευση των φρούτων και λαχανικών αλλά τι ισχύει με το κρέας ή τα θαλασσινά ή και τα γαλακτοκομικά;

Το κρέας:

Το νωπό κρέας, λευκό ή κόκκινο πρέπει να φυλάσσεται στο ειδικό ράφι για το κρέας σε αεροστεγή συσκευασίες και να μην έρχεται σε επαφή με κανένα άλλο τρόφιμο. Ακόμα και στην κατάψυξη, ειδικά το λευκό κρέας πρέπει να είναι τυλιγμένο με μεμβράνη (όπως το βλέπεις και στο κρεοπωλείο).
Το μαγειρεμένο κρέας, διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία μέχρι 3 ημέρες και χωρίς να έχει έρθει σε επαφή με σάλιο.
Για παράδειγμα αν έχεις αγγίξει με το πιρούνι ή με το στόμα σου (ακόμα κι αν μιλάμε για ένα κομμάτι μισοφαγωμένη σπανακόπιτα), μην το φυλάξεις και πέταξέ το άμεσα.

Τα ψάρια, διατηρούνται φρέσκα στο ψυγείο μία μέρα και τα λιπαρά όπως ο σολομός μέχρι δύο. Αφού μαγειρευτούν διατηρούνται αεροστεγώς κλεισμένα μέχρι 3 ημέρες.



Ό,τι περιέχει γαλακτοκομικά στοιχεία (αβγά και βούτυρο) θα πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο.

Όσο πιο μαλακό το προϊόν, τόσο πιο ευάλωτο. Όσο πιο σκληρό όπως τα σκληρά τυριά, τόσο πιο ασφαλές. Τύλιξε τα τυριά σε μεμβράνη για να τα διατηρήσεις στο ψυγείο έως 2 εβδομάδες. Μην βάζεις τα δάχτυλά σου ή χρησιμοποιημένο κουτάλι και μαχαίρι σε μαργαρίνες ή μαλακά τυριά.

Φύλαξε το σκληρό τριμμένο τυρί σαν την παρμεζάνα στην κατάψυξη μέχρι και για τρεις μήνες.

Διάβασε ακόμα: 3 βασικά θρεπτικά στοιχεία που αγνοείς ή δεν δίνεις την προσοχή που πρέπει