Ποια φρούτα και λαχανικά μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη;

Και τι πρέπει να κάνεις προτού τα καταψύξεις

Ένα φόβο έχεις από μικρή! Να τρως τα φρούτα και τα λαχανικά σου φρέσκα, όπως σου έλεγε η μαμά σου.

Τι συμβαίνει όμως τώρα, που δεν θέλεις να αφήσεις τα φρούτα και τα λαχανικά να σαπίζουν στον πάγκο της κουζίνας ή το ψυγείο και βλέπεις ως μοναδική λύση την κατάψυξη.

Κι όμως, οι ειδικοί θεωρούν πως υπάρχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά που μπορείς να καταψύξεις.

Επίλεξε τα πιο ώριμα φρούτα και λαχανικά και βάλτα στην κατάψυξη. Προτού τα καταψύξεις, φρόντισε να τα ζεματίσεις για να εξουδετερώσεις τα βακτήρια και να τα στεγνώσεις με προσοχή.

Ιδανικά για την κατάψυξη;

Πράσινες πιπεριές, φασολάκια, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, σέλερι και σέλινο, αγγούρια, κρεμμύδια, μελιτζάνα, μανιτάρια, φράουλες, μύρτιλλα και μπανάνες.

Ειδικά, όσον αφορά τις μπανάνες, υπάρχει μια διχογνωμία στο αν πρέπει να καταψύχονται. Επειδή εξωτερικά μπορεί να δείχνουν μαύρες αλλά μέσα να είναι απλά ώριμες, καθάρισέ τις και κατάψυξέ τις για να τις χρησιμοποιήσεις στο smoothie και στο παγωτό με μπάνανα!

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ